Photo Gallery, Αθλητισμός

Στην πρώτη θέση η Νίκη

Ο Φατιόν προσπαθεί με κάθε τρόπο να σταματήσει τον Τάντιτς

 

Στην πρώτη θέση της Football League αναρριχήθηκε η Νίκη. Κάνοντας εξαιρετικό ξεκίνημα επικράτησε με 3-1 επί της Παναχαϊκής χάρη στα τέρματα του Τάσου Κυριάκου (6’), Δημήτρη Σαμαρά (55’) και Κώστα Φλίγκου (88’). Για τους ηττημένους μείωσε στο 45’ σε 2-1 ο Γκούρτσας με πέναλτι. Βροντερό το «παρών» των φιλάθλων στο Πανθεσσαλικό, που βοήθησαν τους «κυανόλευκους» να πετύχουν μια ακόμη νίκη.

Όλα ήταν υπέροχα χθες στο Πανθεσσαλικό. Η Νίκη ήταν εμφανώς ανώτερη και επιβλήθηκε της Παναχαϊκής με 3-1, η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι ήταν εξαιρετική και η βολιώτικη ομάδα ανέβηκε στην κορυφή της Football League. Το συγκρότημα του Στέλιου Μανωλά σ’ ένα ακόμη εντός έδρας ματς έκανε πολύ δυνατό ξεκίνημα και ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι από το πρώτο …τέταρτο απέναντι στους Πατρινούς, οι οποίοι ήταν «λίγοι» στον αγωνιστικό χώρο και με εξαίρεση κάποιες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, δεν απείλησαν τους γηπεδούχους.

Τα σχέδια των προπονητών

Ο Στέλιος Μανωλάς δεν εγκατέλειψε το αγαπημένο του 4-2-3-1. Έτσι την εστία υπερασπίστηκε ο Βούρας έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ψιάνο, Σαμαρά, Βέρτζο και Κοντοδήμο. Στη μεσαία γραμμή οι Ριζογιάννης, Πουρτουλίδης τοποθετήθηκαν στον άξονα, οι Σκούφαλης (δεξιά), Τάντιτς (αριστερά) επιχειρούσαν στις πτέρυγες, με τον Κυριάκο να συνεπικουρεί τον Λαλίν, που αποτέλεσε την «αιχμή του δόρατος».

Παρόμοια διάταξη επέλεξε και ο Γιώργος Κούτσης. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Πίτκας, ενώ στην άμυνα έπαιξαν οι Σπίνουλας (δεξιά), Κοκκίνης (αριστερά), Καραμανλής και Βοσκόπουλος (σέντερ μπακ). Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Ολίσε, Φατιόν (αμυντικοί χαφ), Παμπόε (δεξιά), Ι. Κοιλιάρα (αριστερά), με τον Ντίνα να κινείται λίγο πίσω από τον Γκούρτσα, που ήταν ο μοναδικός προωθημένος. Πάντως ο Ολίσε συχνά γύριζε στην άμυνα λειτουργώντας ως τρίτος σέντερ μπακ.

«Έπνιξε» την Παναχαϊκή στο πρώτο τέταρτο

Όπως συνηθίζει στα τελευταία εντός έδρας ματς η Νίκη μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και φρόντισε με το «καλημέρα» να δείξει ποιος είναι το …αφεντικό. Έτσι πριν συμπληρωθεί το 11ο λεπτό είχε ήδη κατορθώσει να πετύχει δύο τέρματα.

Μόλις στο 3’ ο Κυριάκος έβγαλε ωραία πάσα για τον Σκούφαλη, ο οποίος προσπάθησε να του επιστρέψει την μπάλα, αλλά ο Πίτκας έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε. Στο 6’, όμως, ο τερματοφύλακας της Παναχαϊκής δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το …μοιραίο. Ο Ολίσε έκανε λανθασμένο γύρισμα, το οποίο αντιλήφθηκε ο Λαλίν. Ο άσος από την Ονδούρα με το κεφάλι τροφοδότησε τον Κυριάκο, ο οποίος με προβολή πρόλαβε την έξοδο του Πίτκα και άνοιξε το σκορ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Η Νίκη δεν επαναπαύτηκε στο προβάδισμά της και κυνήγησε και δεύτερο τέρμα. Έτσι στο 8’ ο Σκούφαλης πέρασε κάθετη πάσα για τον Λαλίν, αλλά ο Πίτκας βγήκε έγκαιρα από την εστία και μπλόκαρε.

Η ομάδα του Στέλιου Μανωλά έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 11’. Ο Λαλίν κέρδισε φάουλ από τον Βοσκόπουλο, ο οποίος μάλιστα παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα για την σκληρότητα του μαρκαρίσματός του. Το φάουλ εκτέλεσε με πολύ φάλτσο ο Κυριάκος, ο Σαμαράς πετάχθηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά «κάρφωσε» τον Πίτκα για το 2-0.

Οι Πατρινοί έδειχναν να τα έχουν χαμένα, με τους «κυανόλευκους» να αποκτούν μεγάλο ενθουσιασμό. Ένα τέτοιο δείγμα φάνηκε και στη φάση του 13’, όταν ο Κυριάκος με «τακουνάκι» τροφοδότησε τον Σκούφαλη κι εκείνος παρασυρμένος από τον ενθουσιασμό του επιχείρησε να του επιστρέψει την μπάλα με τον ίδιο τρόπο δίχως επιτυχία. Κι όμως από την άλλη πλευρά περίμενε αφύλακτος ο Τάντιτς, αλλά ο 34χρονος μέσος δεν τον είδε.

Νέα καλή επίθεση για τη Νίκη στο 15’ με τον Λαλίν να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή. Όμως βλέποντας ότι δεν είχε συμπαίκτη κοντά του επέλεξε να τελειώσει μόνος του τη φάση αλλά το σουτ που έκανε δεν βρήκε στόχο.

Ο Γιώργος Κούτσης δεν φτάνει που είχε τον προβληματισμό του για τα δύο γρήγορα γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, είδε και τον Βοσκόπουλο να τραυματίζεται σε σύγκρουσή του με τον Λαλίν. Μάλιστα ο 31χρονος φορ παρατηρήθηκε και με κίτρινη κάρτα επειδή έπεσε άτσαλα πάνω στον αντίπαλό του. Ο κ. Κούτσης επέλεξε να βάλει στη θέση του Βοσκόπουλου τον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος πέρασε ως δεξιός χαφ, αριστερά πήγε ο Παμπόε, ο Κοιλιάρας έγινε αριστερός μπακ και ο Κοκκίνης κεντρικός αμυντικός. Η διάταξη διατηρήθηκε στο 4-2-3-1.

Αν και αναγκαστική η αλλαγή του Βασιλαντωνόπουλου, φάνηκε να βοηθά την Παναχαϊκή. Σ’ αυτό συνετέλεσε και η καθίζηση των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν είχαν την ίδια επιθετικότητα με εκείνη του πρώτου 20λέπτου. Μάλιστα στο 23’ ο Γκούρτσας μπήκε απειλητικά μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά την τελευταία στιγμή ανακόπηκε σωτήρια από τον Ψιάνο.

Βλέποντας αυτό το σκηνικό ο Γιώργος Κούτσης ρίσκαρε περισσότερο. Έτσι στο 42’ απέσυρε τον μέτριο Παμπόε για να βάλει στο ματς τον Εντζοντό. Ο Ντίνας πέρασε αριστερός χαφ και ο Καμερουνέζος τοποθετήθηκε στο πλευρό του Γκούρτσα στη γραμμή κρούσης με το σύστημα να αλλάζει σε 4-4-2.

Η επιλογή του προπονητή της Παναχαϊκής τον δικαίωσε τρία λεπτά αργότερα. Ο νεοεισελθών Εντζοντό, που λίγο νωρίτερα (43’) σούταρε αδύναμα στην αγκαλιά του Βούρα, ανατράπηκε στη μεγάλη περιοχή από τον Ψιάνο, ο οποίος τιμωρήθηκε και με κίτρινη κάρτα από τον κ. Φωτιάδη που καταλόγισε πέναλτι. Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε ο Γκούρτσας, ο οποίος ξεγέλασε τον Βούρα μειώνοντας σε 2-1.

Οι «κυανόλευκοι» φάνηκαν να αιφνιδιάζονται απ’ αυτή την εξέλιξη και λίγο έλειψε να το πληρώσουν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ μέρους. Ο Ντίνας πλαγιοκόπησε την άμυνα της Νίκης από τα αριστερά και έβγαλε συρτή σέντρα, αλλά ο Βέρτζος με σωτήριο τάκλιν έδιωξε προ του Βασιλαντωνόπουλου.

Φλίγκος και …γκολ

Οι παρατηρήσεις του Στέλιου Μανωλά στην ανάπαυλα του ημιχρόνου φαίνεται πως έπιασαν τόπο, καθώς το βολιώτικο συγκρότημα εμφανίστηκε βελτιωμένο σε σχέση με τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους. Έτσι ήταν εκείνο που απείλησε δύο φορές στα πρώτα δέκα λεπτά της επανάληψης.

Πρώτα στο 49’, όταν οι Σκούφαλης και Ψιάνος συνδυάστηκαν άψογα, με τον δεύτερο να πασάρει στον Πουρτουλίδη. Ωστόσο πριν ο 29χρονος μέσος σουτάρει, η μπάλα φάνηκε να αναπηδά λίγο στο χορτάρι. Αυτό στάθηκε αρκετό ώστε ο Πουρτουλίδης να μην τη βρει όπως θα ήθελε και να τη στείλει πάνω από τα γκολπόστ.

Επίσης στο 55’ ο Τάντιτς εκτέλεσε φάουλ με τη μορφή σέντρας-σουτ, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και κατέληξε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι. Νέο φάουλ εκτέλεσε ο Σκούφαλης στο 62’, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία. Αμέσως μετά ο έμπειρος εξτρέμ παραχώρησε τη θέση του στον Κώστα Φλίγκο, ο οποίος τοποθετήθηκε στο πλευρό του Λαλίν, με το σύστημα να μετατρέπεται σε 4-4-2. Λίγο αργότερα (70’) ακολούθησε η αλλαγή του Ριζογιάννη με τον Καρατζά.

Οι «κυανόλευκοι» έκαναν καλή ομαδική ενέργεια στο 74’. Από τα αριστερά ο Κοντοδήμος έδωσε για τον Φλίγκο, ο οποίος με τη σειρά του έστρωσε στον Κυριάκο. Ο αρχηγός της Νίκης ήταν αμαρκάριστος στο ημικύκλιο της περιοχής, αλλά σούταρε στα …ύψη.

Στο 81’ ο Εντζοντό, που ήταν από τους δραστήριους παίκτες της Παναχαϊκής, έκανε ένα «δώρο» στη Νίκη. Σε μια ανύποπτη φάση λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων ο Καμερουνέζος έχασε την μπάλα από τον Σαμαρά και πάνω στον εκνευρισμό του τον μάρκαρε δυνατά. Μοιραία, λοιπόν, αντίκρισε την κίτρινη από τον κ. Φωτιάδη, η οποία ήταν η δεύτερη (δέχθηκε την πρώτη στο 53’ πάλι για σκληρό μαρκάρισμα) στέλνοντάς τον πρόωρα στα αποδυτήρια.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Στέλιου Μανωλά ήλεγξαν τον ρυθμό και όχι μόνο δεν απειλήθηκαν, αλλά κατάφεραν να διευρύνουν το σκορ. Ήταν το 88ο λεπτό, όταν ο Κοντοδήμος τροφοδότησε τον Φλίγκο, ο οποίος στόπαρε ωραία την μπάλα και έπιασε συρτό σουτ, το οποίο «τρύπησε» τα χέρια του Πίτκα γράφοντας το 3-1.

Η Νίκη θα μπορούσε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία της, αλλά μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια το σουτ του Ουέλινγκτον κόντραρε σε σώμα αμυνομένου και κατέληξε κόρνερ.

Το τελικό σφύριγμα του κ. Φωτιάδη έδωσε το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς από τους οπαδούς της Νίκης, οι οποίοι αποθέωσαν παίκτες και τεχνική ηγεσία για τη νέα τους επιτυχία…

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το