Photo Gallery, Αθλητισμός

Στην ΕΠΟ η επόμενη “μάχη” του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός Βόλου επέστρεψε και επίσημα στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μετά την έγκριση της μετοχικής σύνθεσης της ΠΑΕ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και μένει να δούμε σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί την περίοδο 2012-13. Τη σχετική απόφαση καλείται κατ’ αρχάς να πάρει η ΕΠΟ και στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από την αντίστοιχη Λίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» παλεύουν για να τοποθετηθούν στη Σούπερ Λιγκ, κάτι που θεωρείται αρκετά δύσκολο.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που τον περασμένο Αύγουστο «εξαφάνισε» από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα υπακούγοντας στις επιταγές του υπουργείου πολιτισμού, διόρθωσε την μεγάλη αδικία εγκρίνοντας το μετοχολόγιο των δύο ΠΑΕ την περασμένη Πέμπτη. 

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο κορυφαίες ομάδες της περιφέρειας της σεζόν 2010-11 επιστρέφουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά το θέμα είναι σε ποια κατηγορία θα βρεθούν. Την απόφαση θα πάρει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (που με την ανοχή της διαλύθηκαν οι δύο ΠΑΕ) σε συνεργασία με τις Λίγκες, ενώ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Όπως είχε δηλώσει στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν την επιστροφή τους στην κατηγορία που ανήκαν αγωνιστικά πριν την εξόντωσή τους από την Πολιτεία, δηλαδή στη Σούπερ Λιγκ.

Όμως αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κατ’ αρχάς θα πρέπει η ΕΠΟ να κατατάξει τον Ολυμπιακό (και φυσικά και την Καβάλα) στη Σούπερ Λιγκ ζητώντας παράλληλα την αύξηση των ομάδων της μεγάλης κατηγορίας σε 18. Όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να το δεχθούν και τα μέλη του συνεταιρισμού της Σούπερ Λιγκ.

Το πόσο αυτό είναι εφικτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η Σούπερ Λιγκ θα αρνηθεί να αυξήσει τα μέλη της. Και αυτό γιατί τα οικονομικά συμφέροντα είναι τεράστια, οπότε θα είναι δύσκολο να δεχθεί να κοπεί η …πίτα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, καθώς και της επιχορήγησης του ΟΠΑΠ σε 18 κομμάτια από 16 που είναι τώρα.

Αντίθετα, πιο εφικτό είναι το να τοποθετηθούν οι «ερυθρόλευκοι» στη Β’ Εθνική και φυσικά πολύ εύκολο το να τους κατατάξει η Ομοσπονδία στη Γ’ Εθνική, που θα προκύψουν και αρκετές κενές θέσεις. Αυτό βέβαια είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα ικανοποιήσει τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και τους χιλιάδες φίλους του ιστορικού συλλόγου μια και σε αυτή την περίπτωση η ΕΠΟ θα αδικήσει και πάλι την ομάδα του Βόλου.

Ο αγώνας της διοίκησης της ΠΑΕ στρέφεται αποκλειστικά στο να παίξει η ομάδα και πάλι στη Σούπερ Λιγκ. Έτσι, αναμένεται να δοθεί  μεγάλη μάχη αρχικά στην ΕΠΟ και φυσικά και στον συνεταιρισμό της Σούπερ Λιγκ. Γι’ αυτό η ομάδα χρειάζεται τη στήριξη όλων των φορέων της Μαγνησίας.

Τέλος, πρέπει να τονιστεί ότι από τη στιγμή που η ΕΠΟ ανακοινώσει και επίσημα την επιστροφή των δύο ΠΑΕ στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, θα πάψει και η εκκαθάριση, τόσο του Ολυμπιακού Βόλου, όσο και της Καβάλας, από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Ακολούθως, οι δύο ΠΑΕ θα πάνε ξανά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, προκειμένου να τους χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής. Τα κριτήρια θα είναι ανάλογα της κατηγορίας στην οποία θα τοποθετηθούν.

 

Στις 13/6 η Γ.Σ.

του Ερασιτέχνη

Η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου1937 καλεί τα μέλη της σε τακτική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 13 Ιουνίου και ώρα 19.00 στο συνεδριακό κέντρο Forum του ξενοδοχείου Park. Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στον ίδιο χώρο και ώρα 20.00.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα κάτωθι:

1. Διοικητικός απολογισμός, 2. Οικονομικός απολογισμός 1/12/2011-30/5/2012, 3. Τροποποίηση άρθρων καταστατικού, 4. Απορρόφηση γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας του Α.Σ. «Βόλος 2004», 5. Προϋπολογισμός περιόδου 2012-13, 6. Τοποθετήσεις μελών-διάφορα.

Δικαίωμα συμμετοχής στην Γενική Συνέλευση έχουν τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη, δηλαδή οι έχοντες εξοφλήσει τη συνδρομή του 2012. Όσοι επιθυμούν να παραστούν και δεν είναι μέλη, θα πρέπει να προσέλθουν μισή ώρα πριν την έναρξη της Συνέλευσης και να εγγραφούν. Όσοι είναι ταμειακώς τακτοποιημένοι, θα παραλάβουν και τη κάρτα μέλους του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937.

Ανάκληση παραίτησης

στον ΣΦΟΒ

Μόνο για λίγες ημέρες έμεινε …ακέφαλος ο ΣΦΟΒ, αφού ο κ. Χρήστος Τσιτσιρίγκος επέστρεψε στη θέση του προέδρου. Η σχετική ανακοίνωση που λάβαμε και δημοσιεύουμε έχει ως εξής:

«Τα Δ.Σ. των ΣΦΟΒ, Lady’s Club και Κόκκινη Ν. Ιωνία στην προχθεσινή συνέλευση αποφάσισαν τα κάτωθι:
1. Δεν γίνεται αποδεκτή η παραίτηση του προέδρου του ΣΦΟΒ κ. Χρήστου Τσιτσιρίγκου. Όλοι μαζί ενωμένοι θα δώσουμε τον αγώνα για τη Σούπερ Λιγκ, αφού κανείς δεν περισσεύει.
2. Εγκρίθηκε η συστέγαση με τους άλλους δύο συνδέσμους, τους «Αργοναύτες» και τον «Οικονομικό Όμιλο». Έτσι δημιουργούμε και ένα ισχυρό club με πέντε συνδέσμους και με εκατοντάδες μέλη. Όταν τελειώσει η περιπέτεια της ομάδας μας, θα ορισθεί ημερομηνία των εγκαινίων των γραφείων.
3. Ορκισμένοι και αποφασισμένοι, θα παλέψουμε μέχρι τέλους για τη Σούπερ Λιγκ. Αν οι κύριοι της ΕΠΟ και της Σούπερ Λιγκ δε μας δικαιώσουν πλήρως, τότε η διοίκηση της ΠΑΕ και ο πρόεδρος κ. Μποτσιβάλης πρέπει να υλοποιήσει τη δέσμευσή του ότι θα σεβασθεί την επιθυμία και το μήνυμα των χιλιάδων οπαδών και ότι θα προσφύγει στη ΦΙΦΑ, κάνοντας παράλληλα και μηνύσεις-αγωγές. Εμείς θα είμαστε κοντά του και θα τον στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Τώρα το μέτωπο του Ολυμπιακού μεγαλώνει και ενδυναμώνεται. Μετά την έγκριση του μετοχολογίου από την ΕΕΑ, ο δρόμος για τη δικαίωση ανοίγει διάπλατα. Κανείς δε θα μπορέσει να παρανομήσει και να μας αδικήσει. Έστω και αργά θα δείξουν ήθος και ανδρισμό. Η κορυφαία επαρχιακή ομάδα με τον περισσότερο κόσμο αξίζει σεβασμό και δικαίωση. Παραμένουμε σε εγρήγορση και έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε καλέσματα και σε κινητοποιήσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το