Photo Gallery, Τοπικά

Στην Επιθεώρηση Εργασίας οι εργαζόμενοι στην ΑΓΕΤ

Προσφεύγουν την Τρίτη, μετά την άκαρπη χθεσινή διαβούλευση για το μισθολογικό
Προσφεύγουν την Τρίτη, μετά την άκαρπη χθεσινή διαβούλευση για το μισθολογικό

Στην ενεργοποίηση των μέτρων που είχαν αποφασιστεί σχεδόν ομόφωνα από τη γενική συνέλευση, όπως πρόκληση εργατικής διαφοράς στην Επιθεώρηση Εργασίας, προσφυγή στη Δικαιοσύνη με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΑΓΕΤ, κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων, προχωρούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι, μετά το χθεσινό αδιέξοδο στη διαβούλευση για το νέο μισθολόγιο.

Η εταιρία, στη χθεσινή συνάντηση με τους εκπρόσωπους των σωματείων εργαζομένων, τόνισε πως μέχρι την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για το νέο μισθολόγιο, διατηρείται η αναστολή καταβολής επιδομάτων, όπως συνέβη στη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου.

Ακόμη, ενημέρωσε τους συνδικαλιστές πως προχωράει στην περικοπή κατά 40% των σχολικών επιδομάτων για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης παιδιών υπαλλήλων της και των διατακτικών που δίνονται Χριστούγεννα και Πάσχα. Επίσης, καταργούνται τα επιδόματα βάρδιας και ισολογισμών, ενώ μειώνονται κατά 70% οι χορηγίες της εταιρίας προς τα σωματεία για πολιτιστικές εκδηλώσεις, συνεστιάσεις, εκδρομές κ.ά., ποσό που ξεπερνούσε τις 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου και συντονιστή των σωματείων κ. Βάιο Κουκλουμπέρη, «η στάση της εταιρείας οδηγεί τους εργαζόμενους στα άκρα, καθώς η εταιρία έθεσε επιπλέον θέματα προς συζήτηση και ενεργεί μονομερώς».

Όπως εξήγησε, η εταιρία πρότεινε να γίνει περικοπή του σχολικούς επιδόματος και των διατακτικών που δίνονται κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα κατά 40%, αλλά και αναστολή άλλων επιδομάτων. Κατήγγειλε δε ότι η εταιρία «προειδοποίησε» τους εργαζόμενους ότι ο χρόνος αναστολής των επιδομάτων θα εξαρτηθεί από τη στάση που θα τηρήσουν οι εργαζόμενοι, στους οποίους επέρριψε ευθύνη ότι δεν θέλουν το διάλογο.

Ο κ. Κουκλουμπέρης τόνισε ότι «η εταιρεία με τη στάση της έδειξε ότι δεν επιθυμεί το διάλογο και οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να γίνουν «Ιφιγένειες», καθώς τα επιδόματα προβλέπονται στη σύμβαση που υπογράφηκε το Δεκέμβριο του 2012».

«Οδηγούν την κατάσταση στα άκρα. Εμείς σε διάλογο με προαποφασισμένα θέματα, με τετελεσμένες καταστάσεις, δεν συμμετέχουμε. Λέμε «ναι» σε διάλογο, χωρίς προαπαιτούμενα και αυτό επαναλάβαμε και στη σημερινή συνάντηση», κατέληξε.

Αναφορικά με τη σημερινή συνεστίαση της Ένωσης προσωπικού στο κέντρο Σουίπας Παλάς στις Αλυκές, ο κ. Κουκλουμπέρης τόνισε ότι θα πραγματοποιηθεί κανονικά, όπως και το αποκριάτικο παιδικό πάρτι στον ίδιο χώρο το πρωί της Κυριακής. «Ούτε το φρόνημα θα μας κάμψουν, ούτε το χαμόγελο θα μας κόψουν και η εορταστική διάθεσή μας θα αποτυπωθεί και στις δύο εκδηλώσεις της Παρασκευής και της Κυριακής».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το