Τοπικά

Στην ΕΒΕΤΑΜ η πιστοποίηση και τα εργαστήρια του ΕΛΟΤ

Στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε., που πραγματοποιήθηκε τη 18η Ιανουαρίου 2013 στην έδρα της εταιρείας στο Βόλο, ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι διαδικασίες απόσχισης του κλάδου Πιστοποίησης και Εργαστηρίων του ΕΛΟΤ Α.Ε. και εισφοράς του στην ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «μετά τη συγχώνευση με απορρόφηση των εταιρειών ΕΤΑΚΕΙ Α.Ε. και ΕΚΕΠΥ Α.Ε. από την ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε., ο κλάδος Πιστοποίησης και Εργαστηρίων της ανώνυμης εταιρείας «Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης Α.Ε.» (ΕΛΟΤ Α.Ε.), που περιλαμβάνει τη Διεύθυνση Πιστοποίησης, τη Διεύθυνση Εργαστηρίων, τα Εργαστήρια Χαμηλής Τάσης, Ηλεκτρικών Καλωδίων, Παιδικών Παιχνιδιών και Πολυμερών και Ελαστικών, καθώς και το σύστημα πιστοποίησης, καθιέρωσης και απονομής Σημάτων και Πιστοποιητικών Ποιότητας και Συμμόρφωσης, με το σύνολο του εξοπλισμού τους αποσχίζεται από την εταιρεία ΕΛΟΤ Α.Ε. και εισφέρεται στην εταιρεία «Ανώνυμη εταιρία βιομηχανικής έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και εργαστηριακών δοκιμών, πιστοποίησης και ποιότητας» (ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.), που προήλθε από την ως άνω συγχώνευση.

Με την εισφορά τού ως άνω κλάδου στην ΕΒΕΤΑΜ επέρχεται καθολική διαδοχή σε όλες τις έννομες σχέσεις, σε όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της ΕΛΟΤ Α.Ε. σε σχέση με τον εισφερόμενο κλάδο. Η απορροφούσα εταιρεία ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε. καθίσταται αποκλειστική κυρία, νομέας, κάτοχος και δικαιούχος κάθε περιουσιακού στοιχείου τού ως άνω κλάδου της εισφέρουσας εταιρείας και υποκαθίσταται αυτοδικαίως και χωρίς καμιά άλλη διατύπωση σε όλα τα δικαιώματα, υποχρεώσεις και έννομες σχέσεις της εισφέρουσας εταιρείας που αφορούν στον εισφερόμενο κλάδο.

Στην ίδια γενική συνέλευση, αποφασίσθηκε και η παράταση της θητείας του υφιστάμενου Διοικητικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο των νομίμων χρονικών ορίων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το