Κατηγορίες: Photo GalleryΠολιτική

Στην Αθήνα ο Τζορτζ Σόρος

Ο μεγαλοεπενδυτής συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό και τον Γ. Παπακωνσταντίνου

«Η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια της Ελλάδας να βγει από την κρίση»

Συνάντηση με τον Τζορτζ Σόρος είχε σήμερα (χθες) το μεσημέρι ο Γιώργος Παπανδρέου. Η συνάντηση ανακοινώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες, ενώ μία ημέρα νωρίτερα ο κ. Σόρος είχε μιλήσει σε κλειστό συνέδριο, όπου συμμετείχαν Έλληνες επιχειρηματίες, επενδυτές, πολιτικά στελέχη και διπλωματικοί παράγοντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη διεθνή οικονομία και στην ευρωζώνη ειδικότερα, ενώ δεν τέθηκε από καμία πλευρά θέμα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Στην ομιλία του στο συνέδριο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σόρος είχε σημειώσει την αισιοδοξία του για τη διάσωση της Ελλάδος, τονίζοντας ότι πρέπει πάση θυσία να σωθεί.

Κατά τον Σόρος, η σωτηρία αυτή θα έλθει από την Ευρώπη, αρκεί να επιδειχθεί συνέπεια στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Επίσης, ο κ. Σόρος ανέφερε ότι και στις ΗΠΑ αυτήν την περίοδο επικρατεί ιδιαιτέρως θετικό κλίμα για την Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ταξίδι του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τιμ Γκάιτνερ στο Βερολίνο, λίγο πριν τις Συνόδους Κορυφής.

Αναφερόμενος στην καγκελάριο της Γερμανίας κυρία Ανγκελα Μέρκελ είπε ότι η φαινομενικά και μόνον εμφανίζεται ως κερδισμένη από τις αποφάσεις των Συνόδων, καθώς, όπως εκτιμά, οι αποφάσεις αυτές θα αποδειχθούν επιζήμιες για την Ευρώπη και τη Γερμανία σε μεσοπρόθεσμό ορίζοντα. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Οικονομικών.

“Ο λαός λέει δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι”, σχολίασε το ΚΚΕ

Την Κυριακή, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε δείπνο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο οποίο μετείχαν προσωπικότητες της οικονομικής και πολιτικής ζωής και ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα.

Στο δείπνο παρακάθισαν μεταξύ άλλων ο κ. Παπακωνσταντίνου (δίπλα στον κ. Σόρος), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ κ. Π.Ευθυμίου, ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δ. Δασκαλόπουλος και ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Σ. Μάνος.

Νωρίτερα, την Παρασκευή και το Σάββατο, ο κ. Παπακωνσταντίνου συμμετείχε σε συνέδριο για τις εξελίξεις διεθνείς αγορές. Στη διήμερη συνάντηση ο κ. Παπακωνσταντίνου είχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον οικονομολόγο Νουριέλ Ρουμπίνι, τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας κ. Τζούλιο Τρεμόντι, τον πρόεδρο της Deutsche Bank κ. Τζόζεφ Ακερμαν και το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ κ. Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι.

Επαφές με κορυφαίους παράγοντες των διεθνών αγορών όπως ο Τζορτζ Σόρος και ο Νουριέλ Ρουμπίνι είχε τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ειδικότερα την Παρασκευή και το Σάββατο, ο κ. Παπακωνσταντίνου συμμετείχε σε συνέδριο για τις εξελίξεις διεθνείς αγορές που διοργάνωσε ο οίκος Ambrosetti στο χωριό Τσερνόμπιο της Ιταλίας. Το φόρουμ φιλοξενήθηκε στο αριστοκρατικό ξενοδοχείο Villa d’ Este, ένα αναγεννησιακό παλάτι που βρίσκεται πάνω στη λίμνη Κόμο και χαρακτηρίζεται η «Εδέμ Της Μεσογείου» για πλούσιους και διάσημους από όλο τον κόσμο.

Στη διήμερη συνάντηση ο κ. Παπακωνσταντίνου είχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον σταρ-οικονομολόγο Νουριέλ Ρουμπίνι ο οποίος έχει πολλάκις «προφητεύσει» τη χρεοκοπία της Ελλάδας. Στο ίδιο φόρουμ, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών συνάντησε τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας κ. Τζούλιο Τρεμόντι, τον πρόεδρος της Deutsche Bank κ. Τζόζεφ Ακερμαν και το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ κ. Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, ο οποίος χαρακτήρισε πρόσφατα «βουτιά στο άγνωστο» οποιαδήποτε σκέψη για αναδιάρθρωση χρέους χώρας-μέλους της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπακωνσταντίνου βρήκε αρκετούς συμμάχους οι οποίοι απορρίπτουν την ιδέα της αναδιάρθρωσης χρέους. Σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg, στο περιθώριο συνεδρίου στο Τσερνόμπιο, σημείωσε ότι «δεν είναι ο μόνος» που απορρίπτει την ιδέα αυτή.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επαναστατικό εμβόλιο κατά του AIDS υπόσχεται 100% αποτελεσματικότητα

Η νόσος HIV/AIDS σε πολλά μέρη του κόσμου θεωρείται πανδημία, έχοντας οδηγήσει στον θάνατο το…

6 Ιουλίου 2024

Γυμνά παιδιά παίζουν σε παιδική χαρά – Το κυνήγι των γονιών με τις Αρχές

Αποκαλυπτικές είναι οι εικόνες από παιδική χαρά που κατέγραψαν κάτοικοι της περιοχής Σαράντα Εκκλησιών στη…

5 Ιουλίου 2024

Μαρμάρινο άγαλμα του Ερμή ανακαλύφθηκε σε ρωμαϊκό υπόνομο στη Βουλγαρία

Μαρμάρινο άγαλμα του Ερμή σε υπερφυσικό μέγεθος ήρθε στο φως στη Βουλγαρία στη διάρκεια ανασκαφής…

5 Ιουλίου 2024

Φρέντι Μπελέρης: Τον Αύγουστο νέες εκλογές στη Χειμάρρα μετά την καθαίρεσή του – Η απόφαση των Αλβανικών Αρχών

Στις 4 Αυγούστου ορίστηκαν να διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στον δήμο Χειμάρρας, μετά την καθαίρεση…

5 Ιουλίου 2024

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τις εξέλιξη στις τιμές των ακινήτων και των ενοικίων τόσο στην Ελλάδα,…

5 Ιουλίου 2024

Κρυπτονομίσματα: Οι κλοπές υπερδιπλασιάστηκαν στα 1,4 δισ. δολάρια το 2023

Υπερδιπλασιάστηκε το ποσό σε κρυπτονομίσματα που έχει κλαπεί μετά από επίθεση χάκερ για το πρώτο…

5 Ιουλίου 2024