Photo Gallery, Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Στην αγκαλιά των αγγέλων επτάχρονος μαθητής

Ο άτυχος Νικόλας, ένα ζωντανό παιδί, αξιολάτρευτο σε όλους, φοιτούσε στη Β’ Τάξη του 31ου Δημοτικού Σχολείου, στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής

Θρήνος και οδυρμός στο στερνό αντίο χθες το απόγευμα του μικρού Νικόλα Τσιλοπάνου, που ταξίδεψε στην αγκαλιά των αγγέλων. Ο μικρούλης έχασε τελικά τη «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή μετά το σοβαρότατο τραυματισμό του την περασμένη εβδομάδα, στη διάρκεια του παιχνιδιού του, στο προαύλιο του 24ου Δημοτικού Σχολείου, στη συνοικία Χρυσοχοΐδη, στο Βόλο. Ο άτυχος μαθητής «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία μόλις επτά ετών, πριν καν προλάβει να τη ζήσει. Το παιχνίδι μαζί με τους φίλους και συμμαθητές την περασμένη Πέμπτη, αποδείχθηκε μοιραίο για τη ζωή του. Υπέκυψε νωρίς χθες το πρωί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου είχε μεταφερθεί από το Βόλο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του.

Όλοι είναι συγκλονισμένοι. Οι συμμαθητές του, οι δάσκαλοί του, οι φίλοι του. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και το μικρότερο σε ηλικία αδελφάκι του, μαθητής στην Α’ Τάξη του Δημοτικού.

Ο άτυχος Νικόλας, ένα ζωντανό παιδί, αξιολάτρευτο σε όλους, φοιτούσε στη Β’ Τάξη του 31ου Δημοτικού Σχολείου, στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής. Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, έπαιζε μαζί με τον αδελφό του και φίλους του, στο προαύλιο του 24ου Δημοτικού Σχολείου, στη συνοικία Χρυσοχοίδη, κοντά στο σπίτι του παππού του. Ο μικρός Νικόλας ήταν πολύ καλός στο ποδόσφαιρο. Έπαιζε στη θέση τερματοφύλακα προπονούμενος με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου στο Βόλο.

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στάθηκε μοιραίο για εκείνο. Το παιδάκι έπεσε από τοίχο ύψους τεσσάρων περίπου μέτρων με αποτέλεσμα να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η πτώση του «πάγωσε» τους φίλους του. Μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου αμέσως οι γιατροί διαπίστωσαν την κρισιμότητα της κατάστασής του και αποφάσισαν τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη. Ο μαθητής έμεινε διασωληνωμένος και καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε…

Ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ι. Παπαϊωάννου είχε αναφέρει – με αφορμή το τραγικό ατύχημα – ότι το 24ο Δημοτικό Σχολείο δεν φυλάσσεται, όπως και τα περισσότερα σχολεία της πόλης, με αποτέλεσμα μετά τις 4 το απόγευμα να προκαλούνται ζημιές στα σχολεία. Στο 24ο Δημοτικό Σχολείο, συχνά τα παιδιά που πηδάνε το φράχτη και χρησιμοποιούν την αυλή, για να παίζουν.

Η τραγική είδηση έγινε γνωστή από νωρίς χθες το πρωί στο σχολείο όπου φοιτούσε. Η ατμόσφαιρα στις σχολικές αίθουσες έγινε πένθιμη. Με «κρύα» καρδιά και έντονη λύπη κύλησε το μάθημα. Συγκλονισμένοι από το χαμό του μικρή μαθητή δηλώνουν οι δάσκαλοι του σχολείου. Ο διευθυντής του 31ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου κ. Θανάσης Ζαβός, σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, ανέφερε πως «το σχολείο και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στέκονται συμπαραστάτες στην οικογένεια του άτυχου παιδιού». Εξέφρασε τη βαθιά θλίψη της σχολικής κοινότητας και πρόσθεσε πως το σχολείο ενδιαφέρεται – και φροντίζει γι’ αυτό – για την ψυχολογική στήριξη της οικογένειας, αλλά και των άλλων μαθητών του σχολείου».

Ο κ. Ζαβός ήρθε σε επικοινωνία με όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς, το ΚΕΔΔΥ Μαγνησίας (Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών) και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, για τη στήριξη της οικογένειας και των μαθητών, αλλά και των δασκάλων.

Ο μικρός Νικόλας διέμενε στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής. Ο πατέρας του είναι οδηγός και ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό και ειδικά το ποδόσφαιρο.
Συλλυπητήρια 

Ψηφίσματα, με τα οποία εκφράζουν τη λύπη τους, δημοσιεύουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι σχολικοί σύμβουλοι, οι Σύλλογοι Διδασκόντων του 31ου Δημοτικού και Γονέων και Κηδεμόνων του ίδιου σχολείου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου και ο Αθλητικός Σύλλογος Ολυμπιακός Βόλου 1937.

Εξάλλου, σύσσωμο το Δ.Σ. των Austrian Boys εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στο ενεργό μέλος του Club κ. Γιώργο Τσιλοπάνο, για τον πρόωρο άδικο χαμό του γιου του και αθλητή της ομάδας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το