Ελλάδα, Πρώτο Θέμα (old)

Στερνό «αντίο» στα δύο παλικάρια

Σ24-Φ2-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ1

Σε έντονα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, κηδεύτηκε στις 15:00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Παλαιό Ηράκλειο ο ένας εκ των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, ο Γιώργος Φουντούλης, που δολοφονήθηκε την Παρασκευή στο Ν. Ηράκλειο.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον Αγ. Γεώργιο για να αποχαιρετήσει τον νεκρό, ενώ την ώρα που το φέρετρο βγήκε από τον ναό, ο κόσμος φώναζε «αθάνατος», στο δε κοιμητήριο, το πλήθος έψαλλε τον εθνικό ύμνο.

Η οικογένεια του Γιώργου Φουντούλη δεν επιθυμούσε να παραβρεθεί κανένας πολιτικός από κανένα κόμμα στην κηδεία του παιδιού τους και ζήτησαν, αντί στέφανου, να ενισχυθεί το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, στο οποίο φοιτά η αδερφή του Γιώργου, Ειρήνη. Ακόμη ζήτησε ευγενικά από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που βρέθηκαν εκεί, να μην υπάρξει δημοσιογραφική κάλυψη.

Οι γονείς του θέλησαν να παραβρεθούν οι φίλοι του, όχι ως χρυσαυγίτες, αλλά ως φίλοι που θέλουν να τιμήσουν τον φίλο τους, όπως είπαν σε μήνυμα που ανήρτησαν σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Διακριτική ήταν η παρουσία της Αστυνομίας.

Η κηδεία του έτερου δολοφονηθέντα, Μανώλη Καπελώνη, πραγματοποιήθηκε στις 11:00, στην περιοχή της Αρτέμιδας.

Συγγενείς και φίλοι στον Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στην Αρτέμιδα, είπαν το πρωί της Δευτέρας το «τελευταίο αντίο» στον Μανώλη Καπελώνη που δολοφονήθηκε την Παρασκευή, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Σε μήνυμα που ανήρτησαν τα μέλη της οικογένειας Φουντούλη σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, τονίζουν ότι δεν θέλουν να παρευρεθεί στην κηδεία κανένας πολιτικός από κανένα κόμμα. «Δεν θέλουμε αίμα, το παιδί μας πότισε την άσφαλτο με το αίμα του, ούτε τιμή, γνωρίζουμε την ακεραιότητα και την εντιμότητα του παιδιού μας. Η οικογένεια δεν επιθυμεί να παρευρεθεί κανένας πολιτικός από κανένα κόμμα», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Σταθερή αλλά κρίσιμη η κατάσταση του Αλέξανδρου Γέροντα

Σταθερή αλλά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα, που τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά των δραστών της διπλής δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο.

Ο νεαρός μετά από τη 4ωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη το βράδυ της Παρασκευής, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς.

Οι γιατροί εκφράζουν την αισιοδοξία ότι θα διαφύγει οριστικά τον κίνδυνο, υπό την προϋπόθεση ότι τα δύο επόμενα 24ωρα δεν θα υπάρξουν επιπλοκές.

Τι αποκάλυψε μάρτυρας για την εν ψυχρώ δολοφονία

Αποκαλυπτική για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής ήταν η περιγραφή, στην κάμερα του Star, αυτόπτη μάρτυρα της επίθεσης, ο οποίος είναι μέλος της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.

Αναφερόμενος στον τρόπο που έδρασαν οι εκτελεστές, τόνισε χαρακτηριστικά: «Κατέβηκαν με τα πόδια και όταν έφτασαν μπροστά στην είσοδο της καφετέριας, φώναξαν: “Ήρθαμε, θα πεθάνετε”».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το