Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Στελεχώνονται τα υπηρεσιακά συμβούλια των Νοσοκομείων

Συνάντηση εργαζομένων με τη διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Συνάντηση εργαζομένων με τη διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων των Νοσοκομείων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας συναντήθηκαν ο διοικητής και υποδιοικητής της 5ης Υ.Πε.

Η συζήτηση διεξήχθη σε συνεργατικό και εποικοδομητικό κλίμα και κινήθηκε γύρω από θέματα που με διεκδικητικό και ταυτόχρονα με πολιτισμένο τρόπο έθεσαν οι εργαζόμενοι.

Ο διοικητής της 5ης Υ.Πε. κ. Μακρής ευχαρίστησε στο ξεκίνημα του διάλογου όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της δημόσιας υγείας και τόνισε ότι παρά τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία που πλήττει τους πάντες, κυρίως χάρη στο φιλότιμο που τους χαρακτηρίζει, «το Εθνικό Σύστημα Υγείας στέκεται όρθιο και εξυπηρετεί περισσότερους ασθενείς σε σχέση με το παρελθόν. Είναι το αποκούμπι όλων μας».

Στη συνέχεια, απαντώντας ο κ. Μακρής σε μια σειρά θεμάτων που έθιξαν οι εργαζόμενοι απάντησε τα παρακάτω:

«Μαζί με τον κ. Δασταυρίδη, με τον οποίο έχουμε μια υποδειγματική συνεργασία, φροντίσαμε ώστε να διασφαλίσουμε έγκαιρες πιστώσεις για όλα τα Νοσοκομεία της Υγειονομικής μας Περιφέρειας.

Φροντίσαμε, επίσης, με μεθοδικότητα και τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία προς το υπουργείο, στους νέους Οργανισμούς των Νοσοκομείων να μην χαθεί καμία κλίνη. Αυτό επετεύχθη και αποτυπώνεται στους νέους Οργανισμούς.

Θωρακίζουμε επίσης το σύνολο των Νοσοκομείων με έργα και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του ΕΣΠΑ για να διασφαλιστεί  στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η μακρόχρονη βιωσιμότητα των Ιδρυμάτων μας.

Επιπροσθέτως, καταβάλλουμε μαζί με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων κάθε δυνατή προσπάθεια για μείωση 25-30% των έως τώρα τιμημάτων που πληρώνουμε σε outsourcing υπηρεσίες και μέχρι τέλος Ιουνίου με την Αναλυτική Λογιστική θα είμαστε σε θέση να προσδιορίζουμε «κέντρα κόστους», ώστε τα Νοσοκομεία να λειτουργούν αποδοτικότερα και με ακόμα χαμηλότερο κόστος.

Συνεπώς, υπογραμμίζουμε ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος για περιορισμό των δομών μας, πολύ δε περισσότερο για απολύσεις στα Νοσοκομεία.

Αντίθετα, έχουν προσδιορισθεί θέσεις στα Νοσοκομεία που μπορούν να καλυφθούν στο πλαίσιο της «κινητικότητας» του δημοσίου τομέα και από εργαζόμενους άλλων εργασιακών χώρων».

Ο κ. Μακρής στη συνέχεια μετέφερε στους εκπρόσωπους των εργαζομένων το θετικό μήνυμα της ενίσχυσης των Νοσοκομείων με πόρους του 1,4 δισ. ευρώ για όλη τη χώρα, προκειμένου να αποπληρωθούν άμεσα ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Διευκρίνισε επίσης ότι, άναψε επιπλέον το «πράσινο φως» για προσλήψεις, τον «βηματισμό» των οποίων θα προσδιορίσει το υπουργείο στο προσεχές διάστημα.

Σε ό,τι αφορά στην ανησυχία που εκφράσθηκε από εργαζόμενους των Κέντρων Υγείας, ο κ. Μακρής διευκρίνισε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει φήμη ή σενάριο για περιορισμούς στη λειτουργία τους, αλλά αντιθέτως τώρα ξεκινάει ένας μεγάλος διάλογος για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, με στόχο μεταξύ των άλλων τη μερική αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων.

Στη συζήτηση υπογραμμίσθηκε επίσης ότι στελεχώνονται προσεχώς τα Υπηρεσιακά Συμβούλια και δίδεται έμφαση από τον ίδιο τον υπουργό στο αίτημα της έγκαιρης πληρωμής των «νυχτερινών και εξαιρέσιμων».

Τέλος, αποφασίσθηκε οι συναντήσεις αυτές μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης να γίνονται πιο τακτικές, με το διοικητή της Υ.Πε. να κλείνει τη συζήτηση με την προτροπή: «Ο χώρος των γραφείων μας είναι και δικός σας χώρος, είσαστε πάντα ευπρόσδεκτοι και από πλευράς μας έχουμε τη διάθεση να σας αντιμετωπίζουμε με ανοιχτό μυαλό και ανοικτές αγκάλες. Άλλωστε, μεταξύ των πολυτιμότερων πόρων που μπορεί να διαθέτει μια διοίκηση, οι πλέον πολύτιμοι είναι οι ανθρώπινοι, δηλαδή οι ίδιοι οι εργαζόμενοι».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το