Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Στα 229 εκ. ευρώ η περιουσία του Δήμου Βόλου


Σύσκεψη για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ενιαίου Δήμου Βόλου θα πραγματοποιηθεί σήμερα


Στο επίκεντρο της Δημοτικής Αρχής οι τρόποι εκμετάλλευσης

 

Να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο με την περιουσία που έχει στη διάθεσή του επιθυμεί ο Δήμος Βόλου και σήμερα συγκαλείται σύσκεψη για να τεθούν προτεραιότητες αξιοποίησης οικοπέδων και γηπέδων.

Η αντικειμενική αξία γηπέδων και οικοπέδων που ο Δήμος έχει στη διάθεσή του ανέρχεται σε 164 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η περιουσία σε κτίρια και τεχνικά έργα ανέρχεται σε 65 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως τόνισε χθες η αντιδήμαρχος κ. Νατάσσα Οικονόμου, προέχει να ξεκαθαριστεί το τοπίο, για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αξιοποίησης της περιουσίας, ώστε ο Δήμος να είναι σε θέση να εισπράττει έσοδα σε μια δύσκολη εποχή όπου οι πόροι μειώνονται δραματικά.

Στη σημερινή σύσκεψη θα εξεταστεί η συμπλήρωση του αρχείου που είναι ελλιπέστατο, καθώς οι πρώην Δήμοι που συνενώθηκαν με το Βόλο δεν είχαν ξεκαθαρίσει  το περιουσιολόγιό τους, θα ζητηθεί από την αντιδήμαρχο να εφαρμοστεί διπλογραφικό σύστημα και τρόποι που μπορεί η περιουσία να αποδώσει.

Οι νέες μέθοδοι διαχείρισης και οι πολιτικές αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας θα πρέπει, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, να ανταποκρίνονται στις οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πόλεις και να αξιοποιούν τις νέες ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρουν τα Επιχειρησιακά Προγράμματα της ΕΕ για επενδύσεις που συμβάλλουν στην ανάπλαση υποβαθμισμένων αστικών περιοχών, την παροχή καλύτερων δημόσιων υποδομών και υπηρεσιών, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

«Θα βάλουμε προτεραιότητες. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε πως διαθέτουμε δημοτική παραθαλάσσια έκταση στην Αγχίαλο 400 στρεμμάτων. Είναι από τις πρώτες περιπτώσεις που θα εξεταστούν», τόνισε.

Η ίδια υπογράμμισε πως πρέπει να λυθούν διοικητικά και τεχνικά ζητήματα με την αξιοποίηση της περιουσίας, ενώ ο έλεγχος τίτλων συνεχίζεται, καθώς διαπιστώθηκε ότι διέφεραν τα στοιχεία του Δήμου από αυτά του υποθηκοφυλακείου, σε πολλές περιπτώσεις.

Πρόσφατα μάλιστα διαπιστώθηκε ότι στην περιουσία του Δήμου προστέθηκαν και τρία διαμερίσματα.

«Η κατάσταση δεν είναι απλή, αλλά πρέπει να εκμεταλλευτούμε το χρόνο. Πολλά στοιχεία δεν τα έχουμε στη διάθεσή μας. Πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι διαθέτουμε και τρία διαμερίσματα στον Πειραιά. Υπάρχουν δεδομένα που δεν προέκυψαν από την απογραφή», σημείωσε η αντιδήμαρχος.

Η πολιτική που θα ακολουθηθεί για την αξιοποίηση της περιουσίας και τα «κομμάτια» που θα εκμεταλλευτεί ο Δήμος, θα φανούν και μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα που εκπονεί ο Δήμος.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Βόλος: Είχε καταδικαστεί για παρεμπόριο

Συνελήφθη, χθες  το μεσημέρι στον Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 74χρονος ,…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Σκιάθος: Συνελήφθη για ηχορύπανση

Συνελήφθη, χθες  το απόγευμα στη Σκιάθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου, ένας 52χρονος, διότι…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Δωρεά

  Σχολικά είδη προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού,…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Αποβλήθηκαν δύο μαθητές για κινητό – Ανέβασαν και βίντεο στο TikTok

Συνεχίζονται οι αποβολές μαθητών στην Πάτρα καθώς παρά τη σχετική απαγόρευση επιμένον να φέρνουν στην…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Ανακοίνωσε Καρατσόλη ο Πύρασος

Την απόκτηση του επιθετικού Φώτη Καρατσόλη, που τα προηγούμενα δύο χρόνια αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό Βόλου,…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Εγκαίνια μουσειακών χώρων από το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας μετά τον επιτυχή εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, προχώρησε,…

20 Σεπτεμβρίου 2024