Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Στα όρια η Παθολογική Κλινική

Οι γιατροί της Παθολογικής Κλινικής σημειώνουν ότι μπορεί να εξετάσουν και περιστατικά που δεν έχουν σχέση με την παθολογία

Στα όρια των αντοχών της βρίσκεται η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου λόγω της μείωσης των προσωπικού, αλλά και γιατρών που βρίσκονται στις εφημερίες, ενώ θα πρέπει να αντιμετωπίζουν και περιστατικά που δεν συνδέονται τόσο με την παθολογία, όσο με την ΩΡΛ ή άλλες κλινικές, οι οποίες λόγω έλλειψης προσωπικού δεν μπορούν να κάνουν εφημερίες όλες τις ημέρες.

Την παρέμβαση των αρμόδιων φορέων, προκειμένου να ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό αναμένουν οι γιατροί στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, προκειμένου να μπορούν να επιτελούν πιο οργανωμένα την παροχή της ιατρικής περίθαλψης.

Οι γιατροί αναφέρουν πως η Παθολογική βρίσκεται στα όρια των αντοχών της και το ζήτημα δεν συνδέεται μόνο με την έλλειψη παθολόγων. Πιο συγκεκριμένα αναφέρουν ότι οι δυσκολίες αυξήθηκαν από τη στιγμή που μειώθηκαν οι γιατροί που κάνουν πλήρη εφημερία. Τις μισές ημέρες της εβδομάδας η Α’ Παθολογική Κλινική εφημερεύει τόσο στην Κλινική για τους νοσηλευόμενους, οι οποίοι σε αρκετές περιόδους μπορούν να φτάσουν και τους 30, όσο και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Όπως επισημαίνουν, περίπου στις μισές από αυτές τις δεκαπέντε ημέρες, εφημερεύει μόνο ένας ειδικευμένος γιατρός, ο οποίος δεν προλαβαίνει πού να πρωτοκοιτάξει περιστατικά, από τα Επείγοντα μέχρι και την Κλινική. Μάλιστα, όταν βρίσκεται στα Επείγοντα για να εξυπηρετήσει περιστατικά μαζί με τους ειδικευόμενους παθολόγους, υπάρχει το ενδεχόμενο στην Κλινική να βρίσκεται ένας αγροτικός γιατρός που κάνει την πρακτική του, προκειμένου να νοσηλεύει τους αρρώστους.

Αλλά τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο, τώρα που άλλες Κλινικές, όπως η ΩΡΛ, κάποιες ημέρες δεν εφημερεύουν καθόλου. Ενδεικτικά οι γιατροί σημειώνουν ότι μπορεί να εξετάσουν και περιστατικά που δεν έχουν σχέση με την παθολογία, όπως την περασμένη Κυριακή που μια ηλικιωμένη είχε αιμορραγία από τη μύτη. «Πού να πεις σε αυτόν τον άνθρωπο να πάει στη Λάρισα για να την εξετάσουν εκεί στην ΩΡΛ; Αναγκαστικά το εξετάζουμε εμείς το περιστατικό» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Κινητοποιήσεις

Την ερχόμενη Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των νοσοκομειακών γιατρών στο Βόλο, όπου το κύριο θέμα συζήτησης θα είναι οι επερχόμενες μειώσεις στους μισθούς στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τα ειδικά μισθολόγια.

Κλίμα αναβρασμού επικρατεί μεταξύ των γιατρών για τις προθέσεις της κυβέρνησης, να μειώσει τους μισθούς μέχρι και 13%.

Στο μεταξύ σήμερα με απόφαση της ΟΕΝΓΕ πραγματοποιείται από τους νοσοκομειακούς γιατρούς στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου.

Οι νεφροπαθείς

Σοβαρά, όμως είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νεφροπαθείς από το θέμα των φαρμάκων μέχρι και την έλλειψη γιατρών.

Ενδεικτικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Νομού Μαγνησίας κ. Βασίλης Γιαννάκος τόνισε: Από τότε που οι φαρμακοποιοί ξεκίνησαν την κινητοποίηση με την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, οι νεφροπαθείς αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα για να αγοράσουν τα φάρμακα, αφού δεν έχουν τα χρήματα. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Πάντως, επειδή ο ΕΟΠΥΥ έχει αναφέρει ότι οι φαρμακοποιοί εκτελούν συνταγές επί πιστώσει, θα πληρώνονται άμεσα, εμείς κάνουμε έκκληση στους φαρμακοποιούς να μας βοηθήσουν και τις αποδείξεις θα στέλνουμε μέσω της ομοσπονδίας στον ΕΟΠΥΥ για να πληρώνονται άμεσα τα φαρμακεία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού απέμειναν πλέον μόλις τρεις γιατροί για να εξυπηρετούν τους δεκάδες νεφροπαθείς, ενώ και ο εξοπλισμός των μηχανημάτων χρειάζεται άμεσα ανανέωση, καθότι το καλοκαίρι εξυπηρετήθηκαν και πολλοί νεφροπαθείς επισκέπτες, οπότε τα μηχανήματα επιβαρύνθηκαν.

Επίσης σημαντικό είναι το θέμα της μη πληρωμής των οδηγών ταξί που έχουν αναλάβει τη μεταφορά των νεφροπαθών από την περιφέρεια. Οι οδηγοί ταξί έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Απρίλιο, ενώ ακούγεται έντονα ότι θα μειωθούν ακόμη περισσότερα τα σχετικά κονδύλια.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ψυχικό: Ξεσπά η οικογένεια του 54χρονου τοπογράφου – «Τερατώδεις ανακρίβειες – Κινούμαστε νομικά κατά όσων δεν σεβάστηκαν τη μνήμη του»

Συνεχίζονται οι έρευνες και οι καταθέσεις σε Μύκονο και Αθήνα για τη στυγερή εκτέλεση στο…

5 Ιουλίου 2024

Βρετανία: Αριθμός ρεκόρ γυναικών έχουν εκλεγεί στη Βουλή των Κοινοτήτων

Αριθμός ρεκόρ γυναικών βουλευτών θα κατέχουν έδρα στην Βουλή των Κοινοτήτων έπειτα από τις χθεσινές…

5 Ιουλίου 2024

Τι απαντά η ΕΛ.ΑΣ. για την καταγγελία γυναίκας πως πήγε στην αστυνομία και της είπαν πως «δεν φαίνεται κακοποιημένη»

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την καταγγελία που έκανε θύμα ενδοοικογενειακής βίας…

5 Ιουλίου 2024

Τελετές μύησης, σύμβολα, dress code: Τηλεοπτική κάμερα για πρώτη φορά στη Μεγάλη Στοά – Τι λένε οι Μασόνοι της Ελλάδας

Τελετές μύησης, σύμβολα, σπάνια έγγραφα και ντοκουμέντα, αλλά και dress code. Τι είναι ο Τεκτονισμός;…

5 Ιουλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 37χρονος για παιδική πορνογραφία – «Ξέχασα να διαγράψω τα αρχεία»

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο 37χρονος που είχε στην κατοχή…

5 Ιουλίου 2024

Ποια τα νεότερα για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα: «Θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη του»

Περισσότερες εξελίξεις για την πορεία της αποκατάστασης της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα έρχονται καθημερινά στη…

5 Ιουλίου 2024