Photo Gallery, Τοπικά

Στα πρόθυρα «λουκέτου» Κλινικές στο Νοσοκομείο

 

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν στη χθεσινή γενική συνέλευση της τοπικής Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κέντρων Υγείας οι σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό

Οι σημαντικές ελλείψεις γιατρών από Κλινικές, όπως η ΩΡΛ, η Οφθαλμολογική, η Γαστρεντερολογική, οι οποίες απειλούνται με λουκέτο, αν δεν βρεθεί άμεσα προσωπικό, ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη χθεσινή γενική συνέλευση της τοπικής Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κέντρων Υγείας, όπου υπήρξε μεγάλη συμμετοχή. Ήταν η πρώτη γενική συνέλευση γιατρών που πραγματοποιήθηκε μετά από αρκετό καιρό, ενώ ήταν έντονα τα συναισθήματα της αντίδρασης και της αγανάκτησης για τις τελευταίες εξελίξεις στο ΕΣΥ.

Όπως τονίστηκε στη συνέλευση, το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει στην έλλειψη γιατρών σε ορισμένες κλινικές, όπως η ΩΡΛ, όπου πλέον έχει απομείνει ένας μόνος γιατρός για να κάνει εφημερίες και να εξυπηρετήσει τους πάσχοντες. Οι συνταξιοδοτήσεις γιατρών αφενός και οι σχεδόν μηδαμινές προσλήψεις γιατρών αφετέρου έχουν δημιουργήσει μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση στο χώρο των Νοσοκομείων, όπου οι Κλινικές υπολειτουργούν από την έλλειψη γιατρών.

Η τοπική Ένωση αναμένεται να ανοίξει το ζήτημα στην τοπική κοινωνία κάνοντας διαδοχικές συναντήσεις με τους διευθυντές Κλινικών και των Κέντρων Υγείας, αλλά και με άλλους φορείς, και βέβαια την Υγειονομική Περιφέρεια, από την οποία θα ζητηθεί λύση. Παράλληλα οι νοσοκομειακοί γιατροί θα παρέμβουν και στην κεντρική διοίκηση για να λύσει το ζήτημα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Παράλληλα ακόμη ένα ζήτημα είναι αυτό των εφημεριών που οι γιατροί χαρακτηρίζουν ως μη ασφαλείς, αφού οι περισσότερες εντάσσονται στην κατηγορία της ετοιμότητας, δηλαδή οι γιατροί βρίσκονται στο σπίτι και αναμένουν κλήση από το Νοσοκομείο για να μεταβούν εκεί σε κάποιο επείγον περιστατικό.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Μαγνησίας κ. Νίκος Χαυτούρας τόνισε πως η χθεσινή συνέλευση είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή και οι γιατροί εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα.

Πρόσθεσε δε πως «όλοι οι γιατροί αντιδρούν στις πρωτόγνωρες πρακτικές της διοίκησης του Νοσοκομείου που μέχρι τώρα προσβάλλουν το ήθος και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων. Μάλιστα στο ψήφισμα που θα εκδώσουμε, θα αναφέρουμε τα στοιχεία της αντίδρασης. Παράλληλα οι πρακτικές αυτές δημιουργούν δυσλειτουργία στο Νοσοκομείο και γι’ αυτό ζητήθηκε από το Σώμα να βρεθούν άμεσα λύσεις για τις εφημερίες, όπου μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με τη διοίκηση. Παράλληλα απευθυνόμαστε προς την κεντρική διοίκηση και ζητάμε άμεση κάλυψη των κενών θέσεων. Η ΩΡΛ έχει μείνει με ένα γιατρό, η  Γαστρεντερολογική έμεινε επίσης με ένα γιατρό, όπως και η Οφθαλμολογική, που διαθέτει και ένα επικουρικό γιατρό, ενώ υπάρχουν και άλλες που υπολειτουργούν. Θέλουμε να δοθεί λύση και απευθυνόμαστε τόσο στην κεντρική διοίκηση όσο και στην Υγειονομική Περιφέρεια, με την οποία προγραμματίζεται συνάντηση μέσα στις επόμενες ημέρες».

Παράλληλα στη συνέλευση συζητήθηκε και το θέμα των Κέντρων Υγείας που σύμφωνα με τους γιατρούς αποδυναμώνονται λόγω των εφημεριών που εφαρμόζονται το τελευταίο διάστημα.

Το θέμα των κινητοποιήσεων παραμένει ανοικτό, ενώ αναμένεται να συζητηθεί σε επόμενη γενική συνέλευση.

Επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο θα προχωρήσουν σε άνοιγμα στην κοινωνία με διάφορες δράσεις κοινωνικού περιεχομένου, όπως για παράδειγμα η σημερινή, όπου οι ενδοκρινολόγοι θα εξετάζουν δωρεάν τους δημότες για την πάθηση του διαβήτη μπροστά από τον αύλειο χώρο του Αγίου Νικολάου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το