Photo Gallery, Αθλητισμός

Στα πλέι οφ της Α2 πόλο προκρίθηκε ο Ο.Υ.Κ.Β.

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η αποστολή του Ο.Υ.Κ.Β. στον β’ γύρο του βορείου ομίλου του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης της Α2 κατηγορίας, που φιλοξενήθηκε στο κολυμβητήριο της Λάρισας. Η ομάδα του Βόλου κατέκτησε την 2η θέση και πανηγυρίζει για την είσοδό της στα πλέι οφ του πρωταθλήματος (θέσεις 1-6). Την πρόκριση πήραν ακόμη η Κέρκυρα και ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, ενώ παρά το πλεονέκτημα της έδρας ο Ν.Ο. Λάρισας έμεινε εκτός τριάδας και μαζί με τους Ν.Ε. Πατρών και Τρίτωνα Αμαρουσίου θα προσπαθήσει να μείνει στην κατηγορία μέσω της διαδικασίας των πλέι άουτ (θέσεις 7-12). 

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Το φετινό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας πόλο δεν διεξάγεται στις έδρες των ομάδων, αλλά σε τέσσερα τριήμερα λόγω της οικονομικής δυσπραγίας της ΚΟΕ. Ως γνωστόν ο Ο.Υ.Κ.Β. τοποθετήθηκε στον βόρειο όμιλο και στον πρώτο γύρο που έγινε στην Κέρκυρα τα πήγε αρκετά καλά. Κέρδισε  Ν.Ο. Λάρισας, Τρίτωνα Αμαρουσίου και Ν.Ε. Πατρών και ηττήθηκε από Ηρακλή και Κέρκυρα.

Ουσιαστικά, το περασμένο τριήμερο στη Λάρισα θα κρινόταν δύο εισιτήρια για τα πλέι οφ μια και η Κέρκυρα είχε ξεφύγει βαθμολογικά κάνοντας το «πέντε στα πέντε» στην έδρα της. Από κει και πέρα ο Ο.Υ.Κ.Β. είχε ένα μικρό πλεονέκτημα μια και η …προίκα του από τον α’ γύρο ήταν εννέα βαθμοί, έναντι επτά του Ηρακλή και του Ν.Ο. Λάρισας, που όμως είχε το πλεονέκτημα να δίνει όλα τα ματς στην έδρα της στον β’ γύρο.

Πολύ σημαντικό για τους Βολιώτες ήταν το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ηρακλή, αφού με νίκη θα αύξαναν τη διαφορά από τον «Γηραιό» στους πέντε πόντους. Γι’ αυτό και η ήττα με 10-6 θεωρήθηκε οδυνηρή. Ωστόσο, οι παίκτες του Ζαφείρη Μαρινάγη δεν πτοήθηκαν και ιδιαίτερα οι νεαρότεροι σε ηλικία που σήκωσαν το μεγαλύτερος βάρος στα ματς μια και ήταν πιο «κολυμπημένοι» από τους πιο έμπειρους.

Έτσι, ακολούθησε η ισοπαλία με τον Ν.Ο. Λάρισας με 6-6, σε ένα παιχνίδι που ο Ο.Υ.Κ.Β. κυριολεκτικά «σφαγιάστηκε» από τη διαιτησία, ενώ η ήττα από την Κέρκυρα με 8-5 τον έφερε στην 4η θέση το βράδυ του Σαββάτου. Όμως χθες όλα άλλαξαν. Οι Βολιώτες κέρδισαν τον Τρίτωνα με 8-3  και τη Ν.Ε. Πατρών με 10-9 και ξεπέρασαν στη βαθμολογία, τόσο τον Ηρακλή, όσο και το Ν.Ο. Λάρισας, που μάλιστα έμεινε και εκτός τριάδας, αφού σε πέντε ματς που έδωσε μπροστά στο κοινό του κατάφερε να κερδίσει μόνο στο πρώτο.

Στα πλέι οφ του πρωταθλήματος (θέσεις 1-6) προκρίθηκαν από τον βόρειο όμιλο οι Κέρκυρα, Ο.Υ.Κ.Β. και Ηρακλής και από τον νότιο οι Ηλιούπολη, Γλυφάδα και Ηλυσιακός. Είναι οι έξι ομάδες που θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια της ανόδου για την Α1 κατηγορία. Αντίθετα, οι Ν.Ο. Λάρισας, Ν.Ε. Πατρών, Τρίτων Αμαρουσίου που πήραν τις τρεις τελευταίες θέσεις στον βορά, μαζί με τους ΟΦΗ, Σύρο και ΚΟΠΙ θα παίξουν στα πλέι άουτ (θέσεις 7-12) και θα προσπαθήσουν να αποφύγουν την 11η και τη 12η θέση που οδηγούν στη Β’ Εθνική. Οι δύο γύροι σε πλέι οφ και πλέι άουτ θα διεξαχθούν στις 22-24 Ιουνίου και 13-15 Ιουλίου.

Η 15άδα του Ο.Υ.Κ.Β. στα ματς του β’ γύρου ήταν η εξής: Τουριόγλου, Γ. Βαμβουνάκης, Κοκκάλας, Β. Βαμβουνάκης, Ιωαννίδης, Θέος, Μπλάνας, Ευαγγελός, Χατζηγούλας, Γεωργακόπουλος, Γ. Μαρινάγης, Μανώλης, Μαρασλής, Παπαναστασίου, Κολημήτρας. 

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τα παιχνίδια της βολιώτικης ομάδας:

 

Ο.Υ.Κ.Β.-Ηρακλής 6-10

Κατώτερος του αναμενόμενου παρουσιάστηκε ο Ο.Υ.Κ.Β. στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ηρακλή την Παρασκευή και μοιραία ηττήθηκε με 10-6. Οι Βολιώτες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αλλά ο «Γηραιός» κατάφερε να ξεφύγει με τρία γκολ διαφορά στην τρίτη περίοδο και από κει και πέρα να διατηρήσει το προβάδισμα ως το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 2-2, 0-2, 1-2

Γκολ Ο.Υ.Κ.Β.: Μπλάνας 2, Γ. Μαρινάγης 2, Γ. Βαμβουνάκης, Χατζηγούλας.

Γκολ Ηρακλή: Αλιαπούλος 4, Παπαθεοδώρου 2, Τζήμας 2, Δελημητρίου 2.

 

Ο.Υ.Κ.Β.-Ν.Ο. Λάρισας 6-6

Η αναμέτρηση του Ο.Υ.Κ.Β. με τον Ν.Ο. Λάρισας το πρωί του Σαββάτου ήταν καθοριστικής σημασίας και για τις δύο ομάδες που τελικά αναδείχθηκαν ισόπαλες 6-6. Ωστόσο, το αποτέλεσμα αδικεί κατάφωρα την ομάδα του Ζαφείρη Μαρινάγη που έχει φριχτά παράπονα από τη διαιτησία. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Λαρισαίοι ισοφάρισαν 28 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα με ανύπαρκτο πέναλτι, ενώ οι ποινές σε βάρος του Ο.Υ.Κ.Β. ήταν 1-9. Επίσης οι διαιτητές απέβαλαν με αντικατάσταση τον Μπλάνα, ενώ έγραψαν στο φύλλο αγώνα τον Ευαγγελό για διαμαρτυρία.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-2, 0-0, 1-2.

Γκολ Ο.Υ.Κ.Β.: Β. Βαμβουνάκης 2, Κοκκάλας, Ευαγγελός, Γεωργακόπουλος, Γ. Μαρινάγης.

Γκολ ΝΟΛ: Γαλανός 2, Οδ. Μερκουριάδης 2, Αγγ. Μερκουριάδης, Κουλουξής.

 

Ο.Υ.Κ.Β.-Κέρκυρα 5-8

Το απόγευμα του Σαββάτου η ομάδα του Βόλου αντιμετώπισε την Κέρκυρα από την οποία ηττήθηκε με 8-5. Οι «Φαίακες» αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και έτσι πήραν το «τρίποντο».

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 2-2, 1-2.

Γκολ Ο.Υ.Κ.Β.: Β. Βαμβουνάκης, Μανώλης, Χατζηγούλας, Γ. Μαρινάγης, Μαρασλής.

Γκολ Κέρκυρας: Φράγκος 2, Νεράτζης 2, Τέττερης, Τριαντάφυλλος, Χατζηγεωργίου, Παπανελλόπουλος.

 

Ο.Υ.Κ.Β.-Τρίτων 8-3

Μονόδρομος ήταν για τον Ο.Υ.Κ.Β. η νίκη στον αγώνα με τον Τρίτωνα που έγινε χθες το πρωί. Οι Βολιώτες δεν είχαν περιθώρια για απώλεια βαθμών και παίζοντας ψυχωμένα κατάφεραν να επικρατήσουν με 8-3. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι την ολοκλήρωση του δεύτερου οκταλέπτου (3-3), με τον Ο.Υ.Κ.Β. να πετυχαίνει ένα γκολ στην τρίτη περίοδο και να προηγείται με 4-3. Στο τελευταίο οκτάλεπτο επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του και με τέσσερα αναπάντητα γκολ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. 

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 1-0, 4-0.

Γκολ Ο.Υ.Κ.Β.: Χατζηγούλας 3, Γ. Μαρινάγης 2, Γ. Βαμβουνάκης, Β. Βαμβουνάκης, Μαρασλής.

Γκολ Τρίτωνα: Κουρουπάκης 3.

 

Ο.Υ.Κ.Β.-Ν.Ε. Πατρών 10-9

Χθες το απόγευμα ο Ο.Υ.Κ.Β. κέρδισε και τη Ν.Ε. Πατρών με 10-9 έχοντας όμως ήδη την πρόκριση στο …τσεπάκι του, αφού νωρίτερα η Λάρισα είχε φέρει ισοπαλία με τον Ηρακλή και έχασε από την Κέρκυρα. Αν και δεν υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον οι παίκτες του Ζ. Μαρινάγη έπαιξαν για τη νίκη και κατάφεραν να την πάρουν, αφού στο τέλος του αγώνα είχαν καλύτερες επιλογές σε άμυνα και επίθεση από τους αντιπάλους τους.  

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-2, 2-3, 4-3.

Γκολ Ο.Υ.Κ.Β.: Χατζηγούλας 3, Γ. Βαμβουνάκης 2, Β. Βαμβουνάκης 2, Μανώλης, Μπλάνας, Ευαγγελός.

Γκολ Ν.Ε. Πατρών: Αντίοχος 4, Γκίρης 2, Λαμπάτος 2, Καλούδης.

 

Τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα του 2ου γύρου στον βόρειο όμιλο της Α2 πόλο στο κολυμβητήριο της Λάρισας έχουν ως εξής:

1η αγωνιστική

Ο.Υ.Κ.Β.-Ηρακλής 6-10

Ν.Ο. Λάρισας-Ν.Ε. Πατρών 14-9

Τρίτων-Κέρκυρα 4-7

2η αγωνιστική

Ν.Ο. Λάρισας-Ο.Υ.Κ.Β. 6-6

Ν.Ε. Πατρών-Τρίτων 9-7

Κέρκυρα-Ηρακλής 6-6

3η αγωνιστική

Τρίτων-Ν.Ο. Λάρισας 8-8

Ο.Υ.Κ.Β.-Κέρκυρα 5-8

Ηρακλής-Ν.Ε. Πατρών 11-8

4η αγωνιστική

Τρίτων-Ο.Υ.Κ.Β. 3-8

Ν.Ο. Λάρισας-Ηρακλής 6-6

Ν.Ε. Πατρών-Κέρκυρα 9-9

5η αγωνιστική

Κέρκυρα-Λάρισα 7-5

Ο.Υ.Κ.Β.-Ν.Ε. Πατρών 10-9

Ηρακλής-Τρίτων 4-7

Η βαθμολογία

(τελική)

1. Κέρκυρα 87-58 26

2. Ο.Υ.Κ.Β. 74-67 16

3. Ηρακλής 78-73 15

4. Ν.Ο. Λάρισας 87-82 13

5. Ν.Ε. Πατρών 80-106 7

6. Τρίτων 68-88 7

Ο νότιος όμιλος

Στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας «Αντώνης Δημητρόπουλος» πραγματοποιήθηκαν τα ματς του β’ γύρου του νοτίου ομίλου. Στα πλέι οφ πέρασαν οι: Ηλιούπολη, Γλυφάδα και Ηλυσιακός, ενώ πλέι άουτ θα παίξουν οι ΟΦΗ, Σύρος και ΚΟΠΙ. Τα αποτελέσματα:

1η αγωνιστική

Σύρος-Γλυφάδα 9-10

Ηλιούπολη-ΟΦΗ 13-8

Ηλυσιακός-ΚΟΠΙ 12-11

2η αγωνιστική

Ηλιούπολη-Σύρος 10-5

ΟΦΗ-Ηλυσιακός 3-7

ΚΟΠΙ-Γλυφάδα 4-10

3η αγωνιστική

Ηλυσιακός-Ηλιούπολη 5-14

Σύρος-ΚΟΠΙ 6-7

Γλυφάδα-ΟΦΗ 13-6

4η αγωνιστική 

Ηλυσιακός-Σύρος 9-8

Ηλιούπολη-Γλυφάδα 10-9

ΟΦΗ-ΚΟΠΙ 12-8

5η αγωνιστική

Γλυφάδα-Ηλυσιακός 13-7

Σύρος-ΟΦΗ 7-6

Ηλιούπολη-ΚΟΠΙ 8-4

Η βαθμολογία

(τελική)

1. Ηλιούπολη 110-57 28

2. Γλυφάδα 102-64 24

3. Ηλυσιακός 76-100 15

4. ΟΦΗ 69-92 10

5. Σύρος 65-80 6

6. ΚΟΠΙ 71-100 5

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το