Κατηγορίες: Photo GalleryΑθλητισμός

Στα «ερυθρόλευκα» τρεις ακόμη παίκτες

 Ο Ολυμπιακός Β. απέκτησε τον Ουρουγουανό Ογιαρμπίντε και τους Κατσιαρό και Ανδρίκο 

Ο Π. Κατσιαρός θα ενισχύσει τη νέα σεζόν τον Ολυμπιακό Βόλου

Το μεταγραφικό ντεμαράζ του Ολυμπιακού Βόλου συνεχίζεται με τον Ουρουγουανό Λουίς Εστέμπαν Ογιαρμπίντε Μιράντα και τους Στέλιο Ανδρίκο και Παναγιώτη Κατσιαρό να «ντύνονται» στα ερυθρόλευκα. Οι τρεις παίκτες μαζί με τους υπόλοιπους νεοαποκτηθέντες θα δώσουν το «παρών» στην επίσημη «πρώτη» της ομάδας που ορίστηκε για σήμερα στις 7 μ.μ. στο ΕΑΚ.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Τρεις νέες μεταγραφές ανακοίνωσε χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν με συμβόλαιο δύο ετών ο Ουρουγουανός Λουίς Εστέμπαν Ογιαρμπίντε Μιράντα και ο Στέλιος Ανδρίκος, ενώ για ένα χρόνο συμφώνησε ο Παναγιώτης Κατσιαρός.

Ο Λουίς Ογιαρμπίντε είναι 26 ετών και αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή. Τις περιόδους 2006-07 και 2008-09 ανήκε στη Νασιονάλ, ενώ ενδιάμεσα (2007-08) έπαιξε στην Σεντράλ Εσπανιόλ. Τις σεζόν 2009-10 και 2010-11 φόρεσε τη φανέλα των Μοντεβίδεο Γουόντερερς και Ελ Τάνκεϊ Σίσλει, ενώ τελευταία του ομάδα ήταν η βραζιλιάνικη Ντεμοκράτα την οποία ενίσχυσε για ένα μήνα στο πρωτάθλημα της πολιτείας Μινέιρο (στη Βραζιλία εκτός της πρώτης κατηγορίας υπάρχουν μόνο τοπικά πρωταθλήματα). Σε έξι παιχνίδια σε αυτό το διάστημα ο Ογιαρμπίντε χρίστηκε σκόρερ δύο φορές.

Ο 34χρονος Παναγιώτης Κατσιαρός είναι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής που πιστεύεται ότι θα βοηθήσει σημαντικά τους «ερυθρόλευκους» από τη θέση του αριστερού οπισθοφύλακα. Αγωνίστηκε από το 1997 έως τον Ιανουάριο του 2004 στον Άρη έχοντας 122 εμφανίσεις με τη φανέλα των «κιτρίνων». Στη συνέχεια έπαιξε για έξι μήνες σε Πανιώνιο και Κέρκυρα, ενώ από τον Ιανουάριο του 2005 μέχρι και την περσινή σεζόν φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΛ σε συνολικά 146 παιχνίδια, ενώ πέτυχε και ένα γκολ.

Τέλος, ο Στέλιος Ανδρίκος είναι 22 χρονών και αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας. Πέρυσι είχε υπογράψει ξανά στον Ολυμπιακό, αλλά μετά την απόφαση της Ε.Ε.Α. έμεινε ελεύθερος χωρίς να προλάβει να παίξει σε επίσημο ματς των «ερυθρολεύκων». Άλλες ομάδες στην καριέρα του είναι ο Αήττητος Σπατών, Κεραυνός Κερατέας, Βύζας Μεγάρων, Παναχαϊκή και Γλυφάδα.

 Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΕΑΚ

Την Παρασκευή 17 Αυγούστου έχει προγραμματιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης Football League-Football League 2 με μοναδικό θέμα την πρόταση της ΕΠΟ για αποδοχή στη Β’ Εθνική του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούν βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί η μερική αποκατάστασή τους και ότι θα επιστρέψουν στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, έστω και αν υποχρεωθούν να ξεκινήσουν από τη Β’ Εθνική. Εξάλλου, όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο γνωρίζουν ότι το δίκαιο για την ομάδα του Βόλου θα ήταν να είχε τοποθετηθεί στην κατηγορία που ανήκε αγωνιστικά, δηλαδή τη Σούπερ Λιγκ και όχι σε κατώτερη μια και ποτέ δεν τιμωρήθηκε από αθλητική Αρχή, αλλά από μία κρατική επιτροπή, όπως η Ε.Ε.Α. και κατόπιν σχετικής εντολής από τον τότε υπουργό πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο. 

Εδώ και αρκετές ημέρες η διοίκηση της ΠΑΕ είχε επαφές τόσο με παράγοντες της Πολιτείας και της ΕΠΟ, όσο και με άλλους φορείς του ποδοσφαίρου. Άπαντες διαβεβαίωσαν ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει φέτος στη Β’ Εθνική και γι’ αυτό οι ιθύνοντες της εταιρείας ξεκίνησαν τον αγωνιστικό σχεδιασμό εν όψει της νέας περιόδου και όρισαν τη σημερινή ημέρα για την έναρξη της προετοιμασίας.

Έτσι, σήμερα στις 7 το απόγευμα στο ΕΑΚ θα πραγματοποιηθούν ο καθιερωμένος Αγιασμός και η πρώτη συγκέντρωση της ομάδας. Το «παρών» θα δώσουν η τεχνική ηγεσία, οι ποδοσφαιριστές που ήδη αποκτήθηκαν και ενδεχομένως και παίκτες που έχουν συμφωνήσει προφορικά να συνεχίσουν την καριέρα τους στον Ολυμπιακό. Φυσικά θα είναι και σύσσωμη η διοίκηση της ΠΑΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη.

Όμως οι παραπάνω δεν θα είναι μόνοι τους. Οι κερκίδες του ΕΑΚ αναμένεται να ζωντανέψουν ξανά μετά από αρκετό καιρό από τις εκδηλώσεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Ιδιαίτερα στις τάξεις των οργανωμένων επικρατεί μεγάλη κινητοποίηση, αφού επιθυμούν να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στα κέντρα αποφάσεων των Αθηνών και ειδικά στην επίσημη Πολιτεία και την  ΕΠΟ, ώστε μην τολμήσουν να εξαπατήσουν ξανά τον Ολυμπιακό. Οι φίλαθλοι δεν έχουν ξεχάσει τον εμπαιγμό για έναν ολόκληρο χρόνο, τόσο της Ομοσπονδίας, όσο και διαφόρων άλλων παραγόντων με αποτέλεσμα να μην παίξει πουθενά η ομάδα τη σεζόν 2011-12.

Επίσης με τις εκδηλώσεις τους τα μέλη των συνδέσμων θα θελήσουν να καλωσορίσουν τόσο τον  προπονητή Γιώργο Βαζάκα και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο (που αποτελούν ο τεχνικός διευθυντής Τάκης Γιαννόπουλος, ο βοηθός προπονητή Αντώνης Μάνδαλος, ο γυμναστής Παντελής Παντελόπουλος και ο προπονητής τερματοφυλάκων Βαγγέλης Φιλιππής), όσο και τους παίκτες που θα παρευρεθούν.  

Όσο για το ποιοι θα είναι αυτοί, θεωρείται βέβαιο πως το χορτάρι του σταδίου Βόλου θα πατήσουν οι 10 παίκτες που ανακοινώθηκε η απόκτησή τους, ήτοι o Ουρουγουανός Λουίς Εστέμπαν Ογιαρμπίντε Μιράντα, οι Αργεντινοί Ματίας Άριελ Μπολάτι, Κριστιάν Χαβιέ Ντεβάλις, Αλεσάντρο Ματίας Κάσκιο, ο Ισπανός Χοσέ Μανουέλ Ρόκα και οι Έλληνες Βαγγέλης Στουρνάρας, Βαγγέλης Γκότοβος, Άγγελος Σταυράκης, Στέλιος Ανδρίκος και Παναγιώτης Κατσιαρός.

Από κει και πέρα, σήμερα θα βρίσκονται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας και παίκτες που ανήκαν πέρυσι στην Κ20 του Ολυμπιακού πριν διαλυθεί και αυτή και ίσως κάποιοι εκ των Μανώλη Λιαπάκη, Θόδωρου Τριποτσέρη, Ευθύμη Γουσούλη, Αλέξανδρου Ζέρη και Νίκου Ψυχογιού αν προκύψει συμφωνία μαζί τους.

Επίσης υπάρχει και ο Ισπανός σέντερ φορ Αντόνιο Σάλας Ανέτε, που ο ίδιος αποκάλυψε στην έγκυρη ισπανική εφημερίδα «As» ότι τα έχει βρει σε όλα με τον Ολυμπιακό για συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 27χρονος ποδοσφαιριστής βρίσκεται ήδη στον Βόλο και απομένουν τα τυπικά για να ανακοινωθεί επίσημα η μεταγραφή του.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αλεξανδρούπολη: Καταδικάστηκε ο καθηγητής για παρενόχληση μαθήτριας

Ποινή φυλάκισης 22 μηνών με αναστολή επιβλήθηκε στον καθηγητή στην Αλεξανδρούπολη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας…

30 Μαΐου 2024

Κυψέλη: Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση 4χρονης και της 76χρονης προγιαγιάς της

Η περιπέτεια της Αμαρίσα Μεϊντάνι, 4 ετών, και της προγιαγιάς της, Έσμα Μεϊντάνι, 76 ετών,…

30 Μαΐου 2024

Δημοσκόπηση ProRata: Ανατροπή – Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής

Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό καταγράφει η πανελλαδική δημοσκόπηση της ProRata, καθώς βρισκόμαστε στην τελική ευθεία…

30 Μαΐου 2024

Κασσελάκης: Μπάζωναν επί τρεις μέρες στα Τέμπη και έκρυψαν τη συνάντηση – Γνώριζε ο Μητσοτάκης;

Απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το μπάζωμα στα Τέμπη και τη μυστική συνάντηση που…

30 Μαΐου 2024

Η Φινλανδία «έσπασε το φράγμα» των 25 βαθμών κελσίου και έχει… καύσωνα

Νέο ρεκόρ «έσπασε» η Φινλανδία τον μήνα Μάιο, ξεπερνώντας το επίσημο όριο του καύσωνα στη…

30 Μαΐου 2024

Ξαφνικό μπουρίνι έπληξε τα Ιωάννινα – Διεκόπη η κυκλοφορία σε δρόμο λόγω συσσώρευσης υδάτων

Μικρή σε διάρκεια αλλά μεγάλη σε ένταση ήταν η κακοκαιρία που ξέσπασε σήμερα Πέμπτη, κατά…

30 Μαΐου 2024