Photo Gallery, Τοπικά

Στα ίχνη των δραστών της ληστείας στην τράπεζα Πειραιώς Ν. Ιωνίας

Βρίσκονται οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου

Είχε διαπραχθεί πριν ένα χρόνο με «λεία» 4.500 ευρώ

 

Στα ίχνη των δραστών της ληστείας στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, στη Νέα Ιωνία, που διαπράχθηκε πριν από έναν χρόνο ακριβώς –στις 14 Απριλίου 2010- βρίσκονται οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου μετά από έρευνα τόσων μηνών. «Κλειδί» της έρευνας στάθηκε η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δύο ληστές, αλλά και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου κλήσεων από κινητό τηλέφωνο. Οι αστυνομικοί έχουν εστιάσει την προσοχή τους σε έναν 23χρονο αλβανό, κάτοικο Σαρωνίδος Αττικής, ο οποίος διαμένει νόμιμα στην Ελλάδα, στην κατοχή του οποίου υπάρχει η μοτοσικλέτα της ληστείας. Από την έρευνα έχει προκύψει επίσης πως ο 23χρονος βρέθηκε στο Βόλο δύο ημέρες πριν από την ληστεία, και θεωρούν πως είναι ο άνθρωπος που την προετοίμασε. Ο 23χρονος αλβανός είχε μάλιστα καταθέσει στο πλαίσιο της προανάκρισης κατά την αστυνομική έρευνα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν γνωρίζει πού είναι ο Βόλος. Ούτε τον έχει ακούσει». Από την άρση όμως των τηλεφωνικών συνομιλιών του αποδείχθηκε ότι ο 23χρονος βρίσκονταν στο Βόλο, δύο ημέρες πριν την ληστεία και είχε πολλές επικοινωνίες με διάφορα άτομα.

 

Ρεπορτάζ:

ΤΟΥΛΑ ΚΕΚΑΤΟΥ

 

Η ληστεία στο υποκατάστημα της Πειραιώς Νέας Ιωνίας διαπράχθηκε στις 14 Απριλίου 2010, στις 11.15 το πρωί, με δράστες δύο νεαρούς, οι οποίοι με την απειλή των όπλων και μέσα σε δυόμισι λεπτά πήραν 4.500 ευρώ. Δύο άνδρες νεαρής ηλικίας, σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τα στοιχεία της αστυνομικής προανάκρισης, εισήλθαν στο υποκατάστημα φορώντας καπέλα τύπου τζόκεϊ και σκούρα γυαλιά. Προέταξαν δύο πιστόλια στους πελάτες και τους υπαλλήλους της τράπεζας και φώναξαν: «Τα λεφτά και φύγαμε». Ο ένας από τους δύο στάθηκε στην είσοδο εμποδίζοντας την έξοδο ή είσοδο στην τράπεζα και ο άλλος πήδηξε στο γκισέ του ταμείου. Πάντα με την απειλή του όπλου και δίνοντας μία σακούλα, υποχρέωσε τον ταμία να δώσει τα χρήματα. Οι δύο δράστες εξαφανίστηκαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Συνεργείο της Σήμανσης είχε πάρει αποτυπώματα, ενώ η κάμερα της τράπεζας κατέγραψε όλες τις κινήσεις των δραστών. Οι ληστές διέφυγαν από την οδό Αβέρωφ, μικρό διπλανό δρομάκι, όπου βρέθηκε το δίκυκλο που εγκατέλειψαν οι δράστες. Ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας κ. Νικ. Γιαννέλος είχε αναφέρει τότε, ότι ίσως να το εγκατέλειψαν για να αλλάξουν όχημα διαφυγής ή το εγκατέλειψαν λόγω βλάβης.

Η έρευνα όμως γύρω από το μηχανάκι βοήθησε σημαντικά τους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας στην εν μέρει –έως τώρα- εξιχνίαση της ληστείας. Όπως έγινε γνωστό το δίκυκλο, στο διάστημα του έτους, χρησιμοποιήθηκε από δύο- τρία άτομα, αλλά τελικά κατέληξε στον 23χρονο. Ο νεαρός αλβανός, όπως επίσης προέκυψε από την έρευνα, είχε δηλώσει κλοπή του δικύκλου του, που βρέθηκε στη συνέχεια στην περιοχή του Χίλτον, στην Αθήνα. Οι αστυνομικοί με την βοήθεια πραγματογνώμονα διαπίστωσαν ότι το συγκεκριμένο δίκυκλο δεν θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία χωρίς το κλειδί του. Το δε κλειδί διαπιστώθηκε πως το κατείχε συνεχώς ο 23χρονος. Οι τηλεφωνικές δε συνομιλίες του, όπως αναφέρεται, είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την υπόθεση και φαίνεται πως την «δένουν».

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον 23χρονο για να τον καλέσουν εκ νέου σε κατάθεση. Δεν εντοπίστηκε όμως. Επιπλέον προέκυψε ότι παραβίασε περιοριστικούς όρους του Ανακριτή Αθηνών, για εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα την 1η Απριλίου, καθώς σε βάρος του εκκρεμεί κατηγορία παράνομης μεταφοράς λαθρομεταναστών. Από την μέχρι τώρα αναζήτηση δεν έχει εντοπιστεί και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου θα παραπέμψει την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για συμμετοχή στη ληστεία στην Εισαγγελία Βόλου και στη συνέχεια στον Ανακριτή για την έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας αναφέρεται πως από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν προκύψει αποχρώσες ενδείξεις σε βάρος του 23χρονου για συνέργια στη ληστεία, χωρίς να καταστεί δυνατή η ανακάλυψη των στοιχείων νομικής ταυτότητας των φυσικών αυτουργών, καθ’ όσον ο νεαρός αλβανός δεν έχει εντοπιστεί.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το