Κατηγορίες: Photo GalleryΠολιτική

Στα άκρα η σύγκρουση μεταξύ Πάγκαλου – ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή το νέο επεισόδιο προπηλακισμού… μετά γιαουρτώματος σε βάρος του

Το «θερμόμετρο» στο κόκκινο και σκληρές ανακοινώσεις εκατέρωθεν

Άγριος καυγάς ξέσπασε ανάμεσα στον Θόδωρο Πάγκαλο και τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το νέο επεισόδιο προπηλακισμού… μετά γιαουρτώματος σε βάρος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης έξω από ταβέρνα στα Καλύβια, όπου βρισκόταν με ομάδα 11 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στους οποίους παρέθετε δείπνο.

Ο κ. Πάγκαλος δέχθηκε τον προπηλακισμό το βράδυ της Τετάρτης, από κατοίκους της Κερατέας που διαμαρτύρονται για την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα του ΧΥΤΑ στην περιοχή. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Πάγκαλος είχαν φτάσει στην ταβέρνα της περιοχής μετά τις 9 το βράδυ και μόλις το έμαθαν οι κάτοικοι της Κερατέας, συγκεντρώθηκαν απ’ έξω. Αρχικά υπήρξαν κάποιες αποδοκιμασίες και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξήλθε της ταβέρνας δυο φορές και συνομίλησε μαζί τους, προσπαθώντας να τους εξηγήσει τις κινήσεις της κυβέρνησης για να λυθεί το πρόβλημα στην περιοχή.

Μερίδα των κατοίκων, μετά από έναν έντονο διάλογο, του πέταξαν γιαούρτια. Όταν ο κ. Πάγκαλος αποχώρησε και επέστρεψε, ακολούθησαν έντονες αποδοκιμασίες και στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ διότι απειλήθηκαν επεισόδια.

Η παρουσία και τα όσα είπε ο κ. Πάγκαλος προκάλεσαν νέες αντιδράσεις, ενώ όσο περνούσε η ώρα ο αριθμός των κατοίκων που συγκεντρωνόταν στο σημείο, μεγάλωνε. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα ο κ. Πάγκαλος και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αποχώρησαν καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν προστατευτικό κλοιό.

Η κυβέρνηση αποδοκίμασε τα όσα συνέβησαν στα Καλύβια, χαρακτηρίζοντάς τα “απαράδεκτα”, ενώ σε ανακοίνωσή του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατηγορεί ευθέως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι οργάνωσαν τις αποδοκιμασίες και απευθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα, κατονομάζει συγκεκριμένα άτομα ως διοργανωτές των επεισοδίων.

“Οι γνωστοί μηχανισμοί του ΣΥΡΙΖΑ -αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Πάγκαλος- οι οποίοι προωθούν τη στρατηγική των επιθέσεων και του προπηλακισμού των βουλευτών και των υπουργών του κυβερνώντος κόμματος για να δημιουργήσουν κλίμα εμφυλίου πολέμου, άδραξαν την ‘ευκαιρία’… Διοργανωτής των επεισοδίων όπως και όλων των προηγουμένων τραμπουκισμών στα μπλόκα της Κερατέας είναι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Μελέτης Πόγκας και ο πρώην δήμαρχος Κερατέας κ. Σταύρος Ιατρού”.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Πάγκαλος κάνει λόγο για “συστηματική και οργανωμένη” στράτευση του ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο της τρομοκράτησης των οπαδών του ΠΑΣΟΚ και χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα επαναστάτη του σαλονιού. “Η συστηματική και οργανωμένη στράτευση του ΣΥΡΙΖΑ -τονίζει χαρακτηριστικά- στο δρόμο της ανομίας, της αυθαιρεσίας και της τρομοκράτησης των οπαδών της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος, οδηγεί μοιραία σε αντιδράσεις που δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν. Καλό θα ήταν ο κ. Τσίπρας και οι άλλοι επαναστάτες του σαλονιού να σταματήσουν τώρα πριν να είναι πολύ αργά”.

Έντονη ήταν και η αντίδραση από την πλευρά του Συνασπισμού. Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του γίνεται λόγος για παραλήρημα του κ. Πάγκαλου, ο οποίος βρίσκεται σε δεινή κατάσταση και ζητά από τον πρωθυπουργό να τον απομακρύνει από την κυβέρνηση.

“Λυπούμαστε ειλικρινά για τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος. Η αμετροεπής συμπεριφορά του, οι προκλητικές δηλώσεις του καθώς και τα ακροδεξιά του παραληρήματα έχουν προκαλέσει την κατακραυγή της κοινής γνώμης εναντίον του. Κάθε φορά που βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτή την πραγματικότητα, η κατάστασή του επιδεινώνεται δραματικά και ξεσπά σε μνημειώδη παραληρήματα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Στον ίδιο του ευχόμαστε περαστικά, στον δε πρωθυπουργό του συστήνουμε γρήγορα να τον αποσύρει” αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνασπισμού.

Ο πρώην δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, που κατονομάστηκε από τον κ. Πάγκαλο ως διοργανωτής των επεισοδίων, δήλωσε μέσω του ραδιοσταθμού “Βήμα FM” πως το βράδυ των επεισοδίων δεν ήταν στα Καλύβια. “Ήμουν πάρα πολύ μακριά. Το έμαθα τηλεφωνικά περίπου μια ώρα μετά την εξέλιξή του” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταύρου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Market Pass 2: Τέλος χρόνου για τα χρήματα στην ψηφιακή κάρτα – Μέχρι πότε μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε

Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία της καταβολής του Market Pass 2 στους τραπεζικούς…

18 Ιανουαρίου 2024

«Μην διώκετε αθώες γυναίκες»: Είχε κάνει άμβλωση και πέρασε επτά χρόνια στη φυλακή

Ελεύθερη, μετά από επτά χρόνια στη φυλακή αφέθηκε μια γυναίκα από το Ελ Σαλβαδόρ, η…

18 Ιανουαρίου 2024

Εξεταστική για τα Τέμπη: Κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΡΑΕ – «Καθοριστικός ο ανθρώπινος παράγοντας»

Την άποψη ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι καθοριστικός στην λειτουργία του σιδηροδρόμου, είτε έχουμε συστήματα…

18 Ιανουαρίου 2024

Ανοιχτή συνέλευση από τις Μαχητικές και Ελεύθερες Βόλου

Οι Μαχητικές και Ελεύθερες Βόλου προσκαλούν σε ανοιχτή συνέλευση το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου, στις 6:30…

18 Ιανουαρίου 2024

«Στο κόκκινο κάθε μέρα»: Κραυγή από εργαζόμενους στο ΕΣΥ μετά την κατάρρευση αναισθησιολόγου από εξάντληση

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση της κατάρρευσης 44χρονης αναισθησιολόγου κατά την 24ωρη εφημερία τη…

18 Ιανουαρίου 2024

Χρ. Τριαντόπουλος με Δήμαρχο Κιλελέρ: Καταβλήθηκαν από το Δήμο 387.000 ευρώ σε δικαιούχους για την κάλυψη της οικοσκευής από την πλημμύρα ‘Elias’

Την Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την…

18 Ιανουαρίου 2024