Photo Gallery, Τοπικά

Στήριξη της Γ.Γ. Πολιτισμού για τα έργα στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Με την κ. Λίνα Μενδώνη και τον Περιφερειάρχη συναντήθηκε η Δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου
Με την κ. Λίνα Μενδώνη και τον Περιφερειάρχη συναντήθηκε η Δήμαρχος κ. Ελένη Λαΐτσου

Τη στήριξη της στα έργα αρχαιολογικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα στην περιοχή του Δήμου Ρήγα Φεραίου τόνισε η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη στη Δήμαρχο κ. Ελένη Λαΐτσου στη συνάντηση που είχε μαζί της στο πλαίσιο της επίσκεψης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καναλίων που αναστηλώνεται.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών στο ξεχωριστό αυτό βυζαντινό μνημείο η κ. Μενδώνη βρέθηκε στα Κανάλια και συναντήθηκε με την κ. Λαΐτσου, όπου συζητήθηκαν και τα υπόλοιπα θέματα που είναι σε εξέλιξη στο Δήμο και σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Πολιτισμού.

Σχετικά με την ανάπλαση της Υπέρειας Κρήνης που έχει ξεκινήσει από την ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού τόνισε την ικανοποίησή της που πραγματοποιούνται παρεμβάσεις που συνδυάζουν τη διάσωση των πολιτιστικών μνημείων με την ανάδειξη του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, ενώ πρόσθεσε πως θα συνεργαστεί για το σχεδιασμό που έχει ο Δήμος Ρήγα Φεραίου για το συγκεκριμένο χώρο, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν περισσότερο το ιστορικό αυτό τοπόσημο του Βελεστίνου.

Παράλληλα, η Δήμαρχος κ. Λαΐτσου ενημέρωσε την κ. Μενδώνη για το Κέντρο Πολιτισμού-Εκθεσιακό Χώρο «Ρήγας Βελεστινλής», ένα έργο το οποίο δημοπρατήθηκε και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Η κ. Μενδώνη επισήμανε πως η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού υπήρξε αρωγός στο σημαντικό αυτό εγχείρημα του Δήμου να αποκτήσει ένα πολιτιστικό κέντρο που θα είναι συνδεδεμένο με το Ρήγα Βελεστινλή και πρόσθεσε ότι η βοήθεια θα συνεχιστεί και σε οποιεσδήποτε άλλες παρεμβάσεις απαιτηθούν για την καλύτερη λειτουργία και αξιοποίηση του χώρου.

Ο Κόμβος του Βελεστίνου αποτέλεσε το τρίτο θέμα συζήτησης. Η κ. Λαΐτσου έθεσε το ζήτημα των αρχαιολογικών εργασιών που πρέπει να γίνουν σύμφωνα με την ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε τμήμα του έργου που κατασκευάζεται και την ανάγκη να γίνουν όσο το δυνατόν συντομότερα οι προσλήψεις του προσωπικού που θα υλοποιήσει την αρχαιολογική παρέμβαση.

Σε αυτό το ζήτημα η κ. Μενδώνη δεσμεύτηκε ότι τόσο για τον Κόμβο του Βελεστίνου όσο και για το Συλλεκτήρα 6 που συνδέεται με την Κάρλα, θα προσληφθεί άμεσα εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου και οι εργασίες να τελειώσουν πολύ σύντομα. Έτσι θα ολοκληρωθούν και τα έργα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Στο μεταξύ, όπως γνωστοποιήθηκε, εντός ημερών θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανασκαφών για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Βελεστίνου στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου με τη ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε πως «είχαμε μια πολύ ουσιαστική και παραγωγική συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού κ. Μενδώνη στην οποία παρουσιάσαμε όλο το σχεδιασμό και τις δράσεις μας για τα έργα πολιτισμού και αρχαιολογίας στην περιοχής μας που επηρεάζουν γενικότερα την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Η κ. Μενδώνη εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για τις ενέργειες που έχουν γίνει στο Δήμος μας και δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αρωγός στην προώθηση των οποιωνδήποτε ζητημάτων υπάρχουν. Η ανέγερση του Κέντρου Πολιτισμού, η ανάπλαση της Υπέρειας Κρήνης, η ανάδειξη των αρχαιολογικών και βυζαντινών μνημείων, όπως του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου αποτελούν παρεμβάσεις που διασώζουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και ενδυναμώνουν την τοπική ανάπτυξη. Επίσης είμαστε ικανοποιημένοι από την αποφασιστικότητά της να επιλύσει άμεσα το θέμα με την πρόσληψη προσωπικού για τις αρχαιολογικές εργασίες στον Κόμβο του Βελεστίνου και στον Συλλεκτήρα 6 της Κάρλας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το