Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Στήριξη Δήμου Ρήγα Φεραίου στους αθλητές κωπηλασίας

Συνάντηση της δήμαρχου με τον πολυνίκη πρωταθλητή Μιχ. Κουσκουρίδα
Συνάντηση της δήμαρχου με τον πολυνίκη πρωταθλητή Μιχ. Κουσκουρίδα

Με τον πολυνίκη πρωταθλητή κωπηλασίας, Βελεστινιώτη στην καταγωγή, Μιχάλη Κουσκουρίδα συναντήθηκε η δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου, στο Δημαρχείο Βελεστίνου, όπου τόνισε την αμέριστη στήριξη του Δήμου στους έφηβους και τους νέους που έχουν δραστηριοποιηθεί σε αυτό το τόσο ενδιαφέρον άθλημα που εδώ και χρόνια χαρίζει μεγάλες επιτυχίες στην Ελλάδα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά τη νέα διεθνή διάκριση του 18χρονου κωπηλάτη, ο οποίος στην πρώτη ρεγκάτα της φετινής χρονιάς που έγινε στην Ιταλία, απέσπασε ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική Ομάδα στο σκιφ εφήβων.

Σημειώνεται πως το καλοκαίρι ο 18χρονος κωπηλάτης είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων και μη Ολυμπιακών Αγωνισμάτων στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, στη δίκωπο εφήβων.

Η δήμαρχος συνεχάρη τον 18χρονο αθλητή για την επιτυχία του, μέσω της οποίας επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά το πλούσιο ταλέντο που διαθέτει και τις μεγάλες δυνατότητες που έχει, για να συμμετάσχει στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

«Συγχαίρουμε τον 18χρονο αθλητή κωπηλασίας Μιχάλη Κουσκουρίδα για τη μεγάλη του επιτυχία στους αγώνες της Ιταλίας. Ο Μιχάλης είναι γέννημα-θρέμμα του Βελεστίνου και ως τοπική κοινωνία είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις αθλητικές διακρίσεις. Ο αγώνας που κάνει, είναι αξιέπαινος και για ακόμη ένα λόγο, καθώς παράλληλα είναι μαθητής που προετοιμάζεται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, ακολουθώντας ένα ιδιαίτερα βεβαρημένο πρόγραμμα από πολύ νωρίς το πρωί για να μεταβεί στο Βόλο και να προπονηθεί μέχρι αργά το βράδυ που θα διαβάζει για τις εξετάσεις. Τα καταφέρνει, όμως πολύ καλά, καθώς αγαπά πολύ αυτό που κάνει» σημείωσε η κ. Λαΐτσου.

Ο Βελεστινιώτης κωπηλάτης από την πλευρά του αναφέρθηκε στις δυσκολίες του αθλήματος της κωπηλασίας, τις συνεχείς προπονήσεις που απαιτούνται, στο καθημερινό εντατικό πρόγραμμα που συνδυάζεται και με τις σχολικές υποχρεώσεις. Παράλληλα υπογράμμισε τη μεγάλη του αγάπη γι’ αυτό που κάνει και ότι θα προσπαθήσει να φέρει στην Ελλάδα ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες κάνοντας γνωστό τον τόπο καταγωγής του.

Στη συνέχεια η δήμαρχος κ. Λαΐτσου τόνισε πως από το Δήμο Ρήγα Φεραίου υπάρχουν και άλλοι αθλητές που ασχολούνται με επιτυχία στην κωπηλασία.

«Σε όλους αυτούς τους αθλητές είμαστε στο πλευρό τους και τους στηρίζουμε με όλους τους τρόπους. Η κωπηλασία είναι ένα άθλημα δημοφιλές στην περιοχή μας και θέλουμε να το ενισχύσουμε έχοντας συνεργασία τόσο με τους αθλητές, όσο και με τους συλλόγους τους. Παράλληλα θα ζητήσουμε τόσο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και από το Φορέα Διαχείρισης Κάρλας να μπορεί να αξιοποιηθεί η λίμνη για την πραγματοποίηση προπονήσεων από τους κωπηλάτες. Μάλιστα κεντρικός μας στόχος παραμένει και η δημιουργία Κωπηλατοδρομίου στη λίμνη Κάρλα, όπου υπάρχει έτοιμη μελέτη γι’ αυτό το θέμα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το