Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Στέλνει τους πελάτες της στις τράπεζες η ΔΕΗ στον Αμλυρό

Οι 15.000 περίπου πελάτες της ΔΕΗ στην περιοχή Αλμυρού, στερούνται στην ουσία το δικαίωμα που έχουν άλλοι πελάτες της

 

Σε ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση υποβάλλει τους πελάτες της η ΔΕΗ στην περιοχή του Αλμυρού καθώς το κατάστημά της που εισέπραττε ατελώς λογαριασμούς ρεύματος κάθε Τρίτη και Παρασκευή, δεν μπορεί εδώ και δύο – τρεις εβδομάδες, λόγω τεχνικού προβλήματος, να εκτελέσει κάποια εξόφληση.

Οι 15.000 περίπου πελάτες της ΔΕΗ στην περιοχή, στερούνται στην ουσία το δικαίωμα που έχουν άλλοι πελάτες της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε. να εξοφλούν ατελώς και χωρίς καμία άλλη διαδικασία το λογαριασμό ρεύματος, ακόμη και εκπρόθεσμα, σε καταστήματα της επιχείρησης.

Αυτή η δυνατότητα δεν παρέχεται πλέον στη ΔΕΗ Αλμυρού που «λειτουργεί» με δύο άτομα προσωπικό, μόνο κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Μάλιστα το τελευταίο διάστημα η εξόφληση λογαριασμών έχει ανασταλεί καθώς απαιτείται αναβάθμιση της σύνδεσης του διαδικτύου στο κατάστημα.

Από το κατάστημα της ΔΕΗ στον Αλμυρό για παράπονα ή διευκρινήσεις, οι πελάτες παραπέμπονται στη ΔΕΗ του Βόλου και από εκεί στη ΔΕΗ Λαμίας.

Την ίδια διαδρομή ακολούθησε και η «Θ» με τον υπεύθυνο της εταιρίας να επισημαίνει πως όσο διάστημα δεν πραγματοποιείται στον Αλμυρό εξόφληση λογαριασμών στο κατάστημα, αυτή θα γίνεται με τους εναλλακτικούς τρόπους που προσφέρει η ΔΕΗ και είναι στις Αυτόματες Ταμειακές Μηχανές (ΑΤΜ) των συμβεβλημένων τραπεζών, στα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών των τραπεζών με μετρητά, όπως στα μηχανήματα easypay της Τράπεζας Πειραιώς, μέσω internet (υπηρεσία e-banking), με τηλεφωνική εντολή (phone-banking), ή σε πρακτορεία, σούπερ μάρκετ, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας κ.ά. τα οποία όμως, όπως και κάποιες διαδικασίες στις τράπεζες, χρεώνονται με προμήθεια από 0,60 ευρώ έως 0,80 ευρώ.

Σε ερώτηση της «Θ» γιατί στη διάρκεια της βλάβης, δεν υπάρχει πρόβλεψη από τη ΔΕΗ για παροχή της υπηρεσίας ατελούς αποπληρωμής με εναλλακτικό τρόπο αντί της χρέωσης με προμήθεια στην περίπτωση που κάποιος δεν έχει τραπεζικό λογαριασμό ή δεν επιθυμεί αυτόματη χρέωσή του με λογαριασμό της ΔΕΗ, η απάντηση ήταν ότι δεν υποχρεώνεται η ΔΕΗ να παρέχει τη συγκεκριμένη υπηρεσία ατελούς εξόφλησης.

«Και σε άλλες περιοχές της Μαγνησίας, δεν υπάρχουν σημεία της ΔΕΗ για την είσπραξη των λογαριασμών», ήταν η απάντηση από την πλευρά της εταιρίας.

Δημότες της περιοχής Αλμυρού που διαμαρτυρήθηκαν χθες στη «Θ», δήλωσαν πως θα προσφύγουν δικαστικά κατά της ΔΕΗ για άνιση αντιμετώπιση πελατών καθώς σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως στο Βόλο, παρέχεται σε καθημερινή βάση η δυνατότητα ατελούς εξόφλησης λογαριασμών στα ταμεία της ΔΕΗ.

Επισημαίνουν ακόμη πως δεν επιθυμούν να συνδέσουν, σε περίπτωση που διαθέτουν, τραπεζικό λογαριασμό τους με τη ΔΕΗ για την εξόφληση του λογαριασμού καθώς είναι δυσχερέστερη με αυτό τον τρόπο η αμφισβήτηση χρεώσεων και αντιλογισμού ποσού σε περίπτωση λανθασμένων χρεώσεων.

Τονίζουν τέλος, πως και σε άλλες περιοχές όπου λειτουργούσαν καταστήματα της ΔΕΗ κι έκλεισαν, πολλοί πελάτες πληρώνουν τους λογαριασμούς τους μέσω δικτύου πρακτόρων, καταβάλλοντας προμήθεια από 0,60 ευρώ έως 0,80 ευρώ ανά λογαριασμό.

«Σκεφτείτε στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού, από 15.000 περίπου πελάτες, πόσοι θα δώσουν πάγια τραπεζική εντολή ή πόσοι θα χρησιμοποιούν υπηρεσίες νέων τεχνολογιών όπως e-banking κ.ά.», σχολιάζουν πελάτες της επιχείρησης που ζητούν άμεση επαναλειτουργία των ταμείων στο κατάστημα Αλμυρού.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τα «κάστρα» των κομμάτων  στους Δήμους της Μαγνησίας 

Στη Σκιάθο, και στους Δήμους Ρήγα Φεραίου και Αλμυρού συγκέντρωσε η Ν.Δ. τα υψηλότερα ποσοστά…

16 Ιουνίου 2024

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: Χαλέμου και Τουλούδης στο Ευρωπαϊκό

Στο Βελιγράδι ταξίδεψε τα ξημερώματα του Σαββάτου η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας των καταδύσεων,…

16 Ιουνίου 2024

ΚΗΔΕΙΑ ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ

Τη λατρευτή μας μητέρα, αδελφή, γιαγιά και θεία ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΟΥ Ετών 77 κηδεύουμε αύριο Δευτέρα…

16 Ιουνίου 2024

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Κυριακής 16/5

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής:   ΕΡΤ 1 16:00 Πολωνία-Ολλανδία 19:00…

16 Ιουνίου 2024

Ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων για αγορά εξοχικής κατοικίας

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, πολιτικού μηχανικού – κατασκευαστή PKK Constructions Την τάση της ζήτησης κατοικιών στα…

16 Ιουνίου 2024

ΚΗΔΕΙΑ ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΡ. ΒΑΚΟΥΛΑ

Τον πολυαγαπημένο μας ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΡ. ΒΑΚΟΥΛΑ συντ/χο Ο.Τ.Ε. Ετών 72 κηδεύουμε σήμερα Κυριακή 16 Ιουνίου…

16 Ιουνίου 2024