Τοπικά

«Στέκια» διακίνησης ναρκωτικών τα πάρκα

ΠΑΡΚΟ

Καθημερινές είναι οι συλλήψεις στο Βόλο για κατοχή και μικροδιακίνηση ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες ωστόσο δεν εντοπίζονται να κατέχουν σημαντικές ποσότητες ώστε να έχουν και την ανάλογη ποινική αντιμετώπιση. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι «οργώνουν» στην κυριολεξία όλη την πόλη σχεδόν καθημερινά, καταδιώκουν άτομα που εμφανίζονται σε συναλλαγές με ναρκωτικά, ενώ και οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συλλαμβάνουν μικροδιακινητές. Η μεγαλύτερη διακίνηση γίνεται στα πάρκα, φαινόμενο που είχε εξαλειφθεί τα τελευταία χρόνια ή τουλάχιστον δεν δινόταν έμφαση σε αυτό. Εδώ και μήνες τα πάρκα του Βόλου έχουν γίνει «στέκια» διακίνησης μικρών κυρίως ποσοτήτων χαπιών, χασίς και ηρωίνης. Οι μικροδιακινητές ευθαρσώς και μπροστά στα μάτια διερχόμενων πολιτών δίνουν ναρκωτικά και οι χρήστες τα παίρνουν χωρίς καν να κοιτούν δίπλα τους.

Οι περισσότερες συλλήψεις που δημοσιοποιούνται από το τοπικό Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών γίνονται στα πάρκα, ειδικά τα μεγάλα.

Στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου συνελήφθησαν προχθές δύο άτομα, σε διαφορετικές περιπτώσεις.

Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή 29χρονου συλληφθέντος και κατασχέθηκαν 21 ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατείχε παράνομα και όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα προόριζε για εμπορία, το χρηματικό ποσό των 85 ευρώ, προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Επίσης συνελήφθη προχθές το βράδυ από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, ένας 20χρονος ημεδαπός, ο οποίος αντιλαμβανόμενος την προσέγγιση των αστυνομικών για επικείμενο έλεγχο απέρριψε στο έδαφος μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη, βάρους 4,97 γραμμαρίων, ενώ αντιστάθηκε της σύλληψής του, απωθώντας τους αστυνομικούς και διαφεύγοντας, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί μετά από πεζή καταδίωξη.

Αστυνομικοί της Δίωξης παραμονεύουν κάποιες ώρες στη διάρκεια της ημέρας για να εντοπίσουν μικροδιακινητές, τους οποίους περιμένουν χρήστες είτε μετά από κανονισμένη συνάντηση είτε επειδή έχουν πληροφορίες ότι θα εμφανιστούν.

 

Συλλήψεις

στη Λάρισα

Εξάλλου, προχθές συνελήφθησαν στη Λάρισα τρία άτομα για διακίνηση και ειδικότερα συνελήφθησαν δύο άντρες – ηλικίας 51 και 28 ετών – και μία 24χρονη γυναίκα. Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση η οικία του 51χρονου, απ’ όπου αυτός αναχώρησε, επιβιβαζόμενος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκαν εντός του αυτοκινήτου και κατασχέθηκαν μία χάρτινη συσκευασία με κάνναβη βάρους 2,8 γραμμαρίων κι ένα κινητό τηλέφωνο.

Ακολούθησε νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα, όπου κατά την είσοδο των αστυνομικών στην οικία, η 24χρονη, συγγενικό πρόσωπο του 51χρονου, προσπάθησε να καταπιεί μία νάιλον συσκευασία με ηρωίνη βάρους 5,3 γραμμαρίων, για να την εξαφανίσει, ενώ ο 29χρονος, ο οποίος παρευρισκόταν στην οικία, κατάφερε να διασκορπίσει σε διπλανό οικόπεδο, άγνωστη ποσότητα κάνναβης, από την οποία περισυλλέχθηκε μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη βάρους 0,5 γραμμαρίου.

Οι παραπάνω συσκευασίες ηρωίνης και κάνναβης κατασχέθηκαν, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην οικία. Επιπλέον, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο διευκόλυνσης για τη διακίνηση των ναρκωτικών. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το