Photo Gallery, Τοπικά

Στάθμευση πυροσβεστικών αεροσκαφών στη Νέα Αγχίαλο

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος, το κλιμάκιο αεροσκαφών Canadair στην Αγχίαλο θα αναπτυχθεί με την αύξηση της διαθεσιμότητας των αεροσκαφών

Άμεση ήταν η απάντηση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Π. Μπονάτσου, στην επιστολή του Δημάρχου Βόλου Π. Σκοτινιώτη για τη μεταστάθμευση δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών και ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Ν. Αγχίαλο και κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Αναλυτικότερα, απαντώντας στην από 22.6.2012 επιστολή του Δημάρχου Βόλου, με την οποία εξέφραζε την έντονη ανησυχία του για την απογύμνωση της Μαγνησίας από αεροπυρόσβεση, ο Αρχηγός του Π.Σ. επισημαίνει ότι «το Πυροσβεστικό Σώμα αντιλαμβάνεται την ανησυχία της Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας γενικότερα, σχετικά με το φαινόμενο των δασικών πυρκαγιών και μέσα στο πλαίσιο πάντα των αρμοδιοτήτων του, αντιμετωπίζει θετικά και αξιολογεί όλες τις προτάσεις για την καλύτερη καταπολέμηση του φαινομένου».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο έγγραφο, «σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος που προβλέπει τη σταδιακή ανάπτυξη του Εθνικού Εναέριου Στόλου, το κλιμάκιο αεροσκαφών Canadair στη Νέα Αγχίαλο θα αναπτυχθεί με την αύξηση της διαθεσιμότητας των αεροσκαφών από το ΓΕΑ. Όσον αφορά στην τοποθέτηση ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος και με την ολοκλήρωση της ειδικής διαγνωστικής διαδικασίας του Διεθνούς Οργανισμού NAMSO (NATO MAINTENANCE AND SUPPLY ORGANIZATION) και της υπηρεσίας του NAMSA (NATO MAINTENANCE AND SUPPLY AGENCY) και με τη διαθεσιμότητα του ελικοπτέρου, αυτό θα τοποθετηθεί στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου».

Τέλος, ο κ. Μπονάτσος σημειώνει ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θεωρεί ουσιαστική και αναγκαία τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, η οποία απαιτεί το ενδιαφέρον και τη συνεργασία του συνόλου των κοινωνικών δυνάμεων και φορέων για την επίτευξη της βέλτιστης αντιπυρικής θωράκισης της χώρας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το