Σοκαρίστηκε και ο ιατροδικαστής

Πολλαπλές θλαστικές κακώσεις στα ευρήματα του

 

Πολλαπλά κτυπήματα στο κεφάλι, το πρόσωπο και το λαιμό δέχθηκε η ηλικιωμένη Σταυρούλα Πανάγου, 81 ετών, από τους αδίστακτους δράστες που της αφαίρεσαν την ζωή. Η άτυχη γυναίκα είχε ιδιαίτερα βίαιο και βασανιστικό θάνατο, όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση που συντάχθηκε μετά τη νεκροψία που διενεργήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα φέρεται να δέχθηκε χτυπήματα και στη σπονδυλική στήλη, γι’ αυτό και βρέθηκε μπρούμυτα πεσμένη. Ήταν θανατηφόρα και φέρονται να έγιναν με αιχμηρό αντικείμενο. Οι δράστες, που θεωρητικά πρέπει να ήταν τουλάχιστον δύο, χτύπησαν αλύπητα και για αρκετή ώρα την άτυχη γυναίκα, πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

Ο ιατροδικαστής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η γυναίκα χτυπήθηκε άγρια από τους δράστες, οι οποίοι ενδεχομένως προσπαθούσαν να της αποσπάσουν το σημείο όπου ενδεχομένως είχε κρύψει χρήματα ή κοσμήματα. Οι αστυνομικοί δεν έχουν ακόμη καταλήξει αν οι δράστες βρήκαν και πήραν χρήματα και πόσα. Η έως τώρα έρευνα δείχνει πως η γυναίκα ήταν συνταξιούχος του ΟΓΑ με σύνταξη 500 ευρώ το μήνα. Το βιβλιάριο κατάθεσης της σύνταξής της βρέθηκε στο σπίτι της, ενώ στο λαιμό φορούσε ένα χρυσό σταυρό.

Σοκαρίστηκε και ο ιατροδικαστής από τα ευρήματα της νεκροψίας που διενεργήθηκε στο άψυχο σώμα της 81χρονης Σταυρούλας Πανάγου, που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά στην ιατροδικαστική έκθεση που διαπιστώνει «πολλαπλές θλαστικές κακώσεις κεφαλής, λαιμού, θώρακα και σπονδυλικής στήλης διά θλόντος οργάνου. Θάνατος από ανθρωποκτονία».

Ο τρόπος θανάτου της ηλικιωμένης γυναίκας είναι κυριολεκτικά σοκαριστικός και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι δράστες δεν την λυπήθηκαν ούτε μία στιγμή, αλλά τη βασάνισαν μέχρι θανάτου.

Η κηδεία της 81χρονης θα γίνει σήμερα στις 10 το πρωί στον Άγιο Λαυρέντιο. Υπενθυμίζεται ότι η Σταυρούλα Πανάγου είχε μείνει χήρα πριν από ενάμιση χρόνο. Δεν είχε παιδιά. Μόνο δύο ανιψιούς. Ήταν συνταξιούχος του ΟΓΑ. Βρέθηκε νεκρή το πρωί της περασμένη Δευτέρας από γειτόνισσα που πήγε στο σπίτι της. Τη βρήκε πεσμένη μπρούμυτα στο χολ του σπιτιού της. Δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης.

Οι αστυνομικοί διενεργούν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. Αξιοποιούν κάθε στοιχείο που θα οδηγήσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

 

Εύκολος στόχος οι ηλικιωμένοι 

Η τοπική κοινωνία είναι πολύ ανήσυχη. Τα περιστατικά ληστειών, κλοπών και τώρα της εγκληματικής ενέργειας, έχουν αναστατώσει τους κατοίκους. Πολλοί ζητούν ενίσχυση της αστυνόμευσης. Ο αστυνομικός σταθμός που λειτουργεί στα Λεχώνια διαθέτει μόλις δύο αστυνομικούς και λειτουργεί μέχρι το μεσημέρι. Για οτιδήποτε θεωρηθεί ύποπτο οι κάτοικοι πρέπει να περιμένουν αστυνομικό περιπολικό από την Ανακασιά. Τους τελευταίους δύο – τρεις μήνες, όπως αναφέρουν κάτοικοι στη «Θ», έχουν αυξηθεί οι περιπολίες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής στην περιοχή. «Για μερικές μέρες υπάρχει χαλάρωση και τότε έρχεται το επόμενο «χτύπημα» σημειώνει κάτοικος του χωριού.

Η σκέψη για περιπολίες από τους κατοίκους δεν φαίνεται να μπορεί να υλοποιηθεί, όπως τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος της Αρτέμιδας κ. Σωτήρης Χαλκιάς, λόγω της μορφολογίας του εδάφους. «Δεν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή ένα τέτοιο σχέδιο, όπως γίνεται εδώ και μήνες στα Λεχώνια, επειδή το χωριό έχει καλντερίμια, δεν μπορεί να κινηθεί αυτοκίνητο και χρειάζεται συνεχώς περπάτημα» λέει τόσο ο κ. Χαλκιάς όσο και κάτοικοι.

Ένας από τους τρόπους αυτοπροστασίας είναι η ασφάλιση των σπιτιών. «Οι ηλικιωμένοι είναι εύκολος στόχος και  – δυστυχώς – δύσκολα αλλάζουν συνήθειες. Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε πως οι καιροί άλλαξαν. Η βία και η εγκληματικότητα έχει ακουμπήσει και το τελευταίο χωριό» προσθέτει ο κ. Χαλκιάς.

 

Παντελής έλλειψη οργάνωσης

Στον Άγιο Λαυρέντιο διαμένουν μόνιμα 800 κάτοικοι. Η πλειοψηφία είναι ηλικιωμένοι. Υπάρχουν όμως και άτομα νεαρής ηλικίας που πασχίζουν να μείνουν στον τόπο τους μακριά από τις μεγάλες πόλεις και ειδικά την Αθήνα. Τραγικά περιστατικά, όπως το προχθεσινό, προβληματίζουν έντονα και τους αποκαρδιώνουν. «Τα εγκλήματα είναι αποτέλεσμα έλλειψης οργάνωσης του κράτους. Η φτώχεια, η ανέχεια φέρνουν τη βία. Δεν υπάρχει αστυνόμευση και η Πολιτεία δεν είναι οργανωμένη. Πληρώνουμε τους φόρους μας, αλλά δεν προστατευόμαστε. Μόλις οι πολίτες έχουν απαιτήσεις – αυτονόητες για ένα οργανωμένο κράτος – προβάλει ως δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν χρήματα εξαιτίας της κρίσης. Αν η Αστυνομία ήταν καλύτερα οργανωμένη θα είχαμε αποτελέσματα. Ένας ή δύο αστυνομικοί τι να σου κάνουνε» αναφέρει ο Παντελής Σπίνας, ένας νεαρός άντρας που μετά από σπουδές επέστρεψε στο χωριό του και προσπαθεί να ζήσει.

«Δεν περιμέναμε στο χωριό τέτοια βία. Πιο εύκολο είναι να βρει κανείς να κλέψει στην πόλη παρά στο χωριό. Το ζούμε όμως και τούτο. Δεν έχω την άποψη ότι πρέπει να μεγιστοποιούμε γεγονότα ή να φανατιζόμαστε. Υπάρχει όμως πρόβλημα και πρέπει ο καθένας να λαμβάνει μέτρα προστασίας» σημειώνει σχετικά.

Αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί στην περιοχή, αφού η απασχόληση έχει μειωθεί.

«Αυτό που θέλουμε είναι να γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που έρχονται στο χωριό μας» προσθέτουν κάτοικοι του χωριού.

 

Άκαρπες οι αστυνομικές έρευνες

Χωρίς αποτέλεσμα είναι οι μέχρι τώρα έρευνες των αστυνομικών της Μαγνησίας. Όλα τα στοιχεία που έχουν βρεθεί αξιοποιούνται με στόχο να βρεθεί η ταυτότητα των αδίστακτων δραστών.

Στο μεταξύ απολογήθηκαν χθες στον Ανακριτή Βόλου οι δύο Αλβανοί 30 και 27 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή ως οι δράστες δύο ληστειών ηλικιωμένων, στην Νταμούχαρη και τον Άγιο Λαυρέντιο.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Το φωτορεπορτάζ από τον αγώνα Τοξότης-Ρήγας Φεραίος 1-3

Ο Ρήγας Φεραίος πέρασε νικηφόρα από το βοηθητικό του ΕΑΚ, επικρατώντας 1-3 του Τοξότη και…

19 Οκτωβρίου 2024

Τα σημερινά αποτελέσματα σε Β’ και Γ’ ΕΠΣΘ

Για τα πρωταθλήματα της Β’ και της Γ’ ΕΠΣΘ σημειώθηκαν σήμερα τα κάτωθι αποτελέσματα: Β’…

19 Οκτωβρίου 2024

Ο Σαρακηνός σάρωσε με 5-1 τον ΓΣΑ, νίκες για Αστέρα, Πύρασο, Ακρόπολη

Το σκορ της ημέρας στην Α’ ΕΠΣΘ σημείωσε ο Σαρακηνός (φωτό) που επιβλήθηκε με 5-1…

19 Οκτωβρίου 2024

Χάρης Δούκας: Παντρεύτηκε με τη Γεωργία Πολυτάνου στη Θήβα – Ποιοι από το ΠΑΣΟΚ έδωσαν το «παρών»

Τον χορό του Ησαΐα με την αγαπημένη του Γεωργία Πολυτάνου χόρεψε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Ο γάμος έγινε…

19 Οκτωβρίου 2024

Η πρώτη φωτογραφία από το χτύπημα κοντά στην κατοικία του Νετανιάχου – Τα σπασμένα τζάμια και οι καταστροφές

Σε μία νέα φωτογραφία αποτυπώνεται το πλήγμα κοντά στην κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια. Οι…

19 Οκτωβρίου 2024

Παρέμεινε στην κορυφή της Α’ ΕΠΣΘ ο Ρήγας Φεραίος κερδίζοντας 1-3 τον Τοξότη

Μόνος στην κορυφή της Α’ ΕΠΣΘ παραμένει ο Ρήγας Φεραίος μετά την εκτός έδρας νίκη…

19 Οκτωβρίου 2024