Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα για καρδιοπαθείς στο Βόλο

Χειροτερεύει μέρα με τη μέρα η κατάσταση με τις ελλείψεις φαρμάκων στην πόλη του Βόλου

Σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα για καρδιοπάθειες και αναπνευστικές παθήσεις παρατηρούνται στα φαρμακεία του Βόλου, καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες χορηγούν μικρές ποσότητες ή σε ορισμένες περιπτώσεις αρνούνται να προμηθεύσουν, καθώς οι φαρμακοποιοί αδυνατούν να καλύψουν το κόστος λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται στην εξόφλησή τους από τον ΕΟΠΥΥ της γ’ δόσης του Μαρτίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κ. Ματσιόλη «οι φαρμακοποιοί θα συνεχίσουν την κινητοποίηση της αναστολής της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι δεσμεύσεις της Πολιτείας για εξόφληση των οφειλομένων έχουν μείνει στα λόγια».

Χειροτερεύει μέρα με τη μέρα η κατάσταση με τις ελλείψεις φαρμάκων στην πόλη του Βόλου. Όπως ανέφερε ο κ. Ματσιόλης «παρατηρούνται σοβαρότατες ελλείψεις σε φάρμακα και καθημερινά τα πράγματα δυσκολεύουν. Μεγαλώνει η γκάμα των ελλείψεων σε φάρμακα για καρδιοπάθειες και αναπνευστικές παθήσεις, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να βρίσκονται σε απόγνωση. Οι φαρμακευτικές εταιρείες προμηθεύουν τα φαρμακεία με ελάχιστες ποσότητες φαρμάκων, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δεν δίνουν καθόλου» προσέθεσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου επισήμανε ότι «πολύ σύντομα αναμένεται να προκύψει και σοβαρό πρόβλημα στην ελληνική αγορά από την έλλειψη φαρμάκων για διαβητικούς, καθώς όπως έγινε γνωστό σε Φαρμακευτικό Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη, πολυεθνική εταιρεία αναμένεται να αναστείλει τη δραστηριότητά της στη χώρα μας».

Ο κ. Ματσιόλης περιέγραψε με μελανά χρώματα την οικονομική κατάσταση των συναδέλφων του, λέγοντας πως «ο κλοιός των υποχρεώσεων προς τις φαρμακαποθήκες στενεύει πάρα πολύ. Επιβιώνουμε οριακά, καθώς πολλές επιταγές είναι λίγο πριν το σφράγισμα. Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, οι εταιρείες θα μας κατασχέσουν τα περιουσιακά μας στοιχεία. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση θα δούμε πολλά «λουκέτα» το επόμενο χρονικό διάστημα. Η Πολιτεία κοιτάζει το ζήτημα από μακριά χωρίς να δίνει λύση, παρά μένει μόνο στις προφορικές δεσμεύσεις. Με αυτό τον τρόπο εξοντώνουν το φαρμακείο της γειτονιάς» τόνισε.

Αναφερόμενος στο θέμα των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών και την απόφασή τους να αναστείλουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου επισήμανε πως «η κινητοποίηση θα συνεχιστεί, καθώς μέχρι και προχθές Τετάρτη δεν είχε εξοφληθεί η γ’ δόση του Μαρτίου. Δεσμεύτηκαν ότι θα μας εξοφλήσουν, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Αν από πλευράς Πολιτείας και ΕΟΠΥΥ δεν γίνει κάτι, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε. Μάλιστα, προγραμματίζαμε συνάντηση αύριο Σάββατο στην Αθήνα με την παρουσία των προέδρων των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας, ωστόσο από τη στιγμή που η Πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα» δήλωσε ο κ. Ματσιόλης.

Γιώργος Ξυνός

Share

Πρόσφατα άρθρα

Εύβοια: Στα «κάγκελα» οι ντόπιοι για τις σκηνές που γέμισαν τη «γαλάζια λίμνη»

Έξαλλοι είναι οι κάτοικοι της Εύβοιας με τους κατασκηνωτές που έκαναν κάμπινγκ σε γνωστή παραλία…

26 Ιουνίου 2024

Στο νοσοκομείο η Υπουργός Νερού του Δελχί – Έκανε απεργία πείνας ως διαμαρτυρία για την κρίση νερού στην πόλη

Στο νοσοκομείο κατέληξε η υπουργός νερού του Δελχί στην Ινδία και γνωστή ακτιβίστρια, Ατίσι Μαρλένα,…

26 Ιουνίου 2024

Αγρίνιο: Σε 63χρονο που είχε εξαφανιστεί από το 2022 ανήκουν τα οστά που εντοπίστηκαν σε οικόπεδο

Λύθηκε το μυστήριο για τα οστά σκελετού μαζί με ένα κρανίο, που εντοπίστηκαν πριν από…

26 Ιουνίου 2024

Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Η 13χρονη κόρη της διαγνώστηκε με το σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ διανύει μία από τις δυσκολότερες χρονιές της ζωής της, με τα προβολήματα…

26 Ιουνίου 2024

Β.Μεταξάς: “Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες ως πεδίο κερδοφορίας για τα κοράκια”

Για σοβαρή εξέλιξη που θα επηρεάσει την πολιτική πρόληψης και η οποία προχωρά περαιτέρω τη…

26 Ιουνίου 2024

Ομιλία για την πρόληψη πτώσεων στο ΚΗΦΗ Αγριάς

Την Τετάρτη, 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ομιλία στο ΚΗΦΗ Αγριάς με θέμα την πρόληψη πτώσεων στην…

26 Ιουνίου 2024