Τοπικά

Σοβαρά επεισόδια στο Πανθεσσαλικό

Με τους τρεις βαθμούς της νίκης έφυγε χθες από το Βόλο ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 3-0 του Ολυμπιακού, σ’ ένα παιχνίδι όπου το Πανθεσσαλικό μετατράπηκε σε πεδίο μάχης πριν την έναρξη του αγώνα, με τους οπαδούς του «Δικεφάλου» να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις. Δύο αστυνομικοί και τέσσερις οπαδοί τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Στο αγωνιστικό κομμάτι «μαγική εικόνα» ήταν το χθεσινό ματς, όσον αφορά το αποτέλεσμα, με τον Ολυμπιακό να παρουσιάζεται πολύ καλύτερος από τον ΠΑΟΚ και το διαιτητή Σιδηρόπουλο να γίνεται ο αρνητικός πρωταγωνιστής. Με τα σφυρίγματά του αδίκησε κατάφωρα τον Ολυμπιακό, με αποκορύφωμα τη φάση του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ, όπου προηγήθηκε επιθετικό φάουλ του Σαλπιγγίδη στον Γιακούποβιτς.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ ΧΟΥΤΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΥΝΟΣ

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε χθες το απόγευμα ο περιβάλλων χώρος του Πανθεσσαλικού Σταδίου, μια περίπου ώρα πριν ξεκινήσει ο προγραμματισμένος για τις 7.30μ.μ. ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ του Ολυμπιακού Βόλου και του ΠΑΟΚ. Όλα ξεκίνησαν κατά την προσέλευση των οπαδών του ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό, καθώς μερίδα από αυτούς επιχείρησε να εισέλθει στο Στάδιο χωρίς εισιτήριο. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να αποτρέψουν την είσοδό τους, με συνέπεια να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια και να χρειαστεί η χρήση χημικών για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Δυο αστυνομικοί και τέσσερις οπαδοί του ΠΑΟΚ τραυματίστηκαν ελαφρά και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Συλλήψεις δεν αναφέρθηκαν.

Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική τόσο εντός όσο και εκτός του Σταδίου, γεγονός που παραλίγο να τινάξει στον «αέρα» την διεξαγωγή του αγώνα, ο οποίος ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση.  Όπως προαναφέρθηκε, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν στο Πανθεσσαλικό έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, όταν μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα Ολυμπιακού Βόλου- ΠΑΟΚ, οπαδοί της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη επιχείρησαν να εισέλθουν χωρίς εισιτήριο για να παρακολουθήσουν το ματς. Αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσουν συμπλοκές μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ και των αστυνομικών δυνάμεων. Από τη  χρήση των δακρυγόνων η ατμόσφαιρα έξω αλλά και μέσα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο έγινε αποπνικτική και εκφράστηκαν φόβοι για ματαίωση του αγώνα.

Σε κάποια στιγμή, μάλιστα έξω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, οπαδοί του ΠΑΟΚ φωνάζοντας συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, δόθηκε μάχη σώμα με σώμα, αφού εγκλωβίστηκε μια διμοιρία των ΜΑΤ ανάμεσα στους εξαγριωμένους οπαδούς της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Όπως προαναφέρθηκε, δυο αστυνομικοί και τέσσερις φίλαθλοι του ΠΑΟΚ τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου, για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, χωρίς να χρειαστεί να νοσηλευτούν.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδ. Ζαγοράκης ζήτησε γύρω στις 7μ.μ. από την Αστυνομία να σταματήσει την ρίψη των χημικών για να εκτονωθεί η κατάσταση. Επίσης, αναφέρθηκαν συμπλοκές μεταξύ οπαδών των δυο ομάδων, με την ένταση να μεταφέρεται για λίγο και στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο ο Αχιλλέας Μπέος και εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, που από το μικρόφωνο ζήτησαν από τους οπαδούς να ηρεμήσουν, για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να ξεκινήσει το ματς.

Συλλήψεις, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας κ. Βας. Κιο δεν έγιναν, ενώ όπως ο ίδιος ανέφερε μετά την εκτόνωση της κατάστασης έξω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, «κύριο μέλημα των αστυνομικών δυνάμεων ήταν να διεξαχθεί η ποδοσφαιρική αναμέτρηση χωρίς άλλα προβλήματα».

Η ένταση και τα μικροεπεισόδια μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και αστυνομικών δυνάμεων συνεχίστηκαν έξω από το Πανθεσσαλικό καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα.

Να αναφερθεί ότι στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας εκατοντάδες οπαδοί του ΠΑΟΚ κυκλοφορούσαν στο κέντρο της πόλης του Βόλου και την παραλία φωνάζοντας συνθήματα, χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο.

Ο αγωνιστικός τομέας

Ο Σάκης Τσιώλης παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1. Ο Γιακούποβιτς υπερασπίστηκε την «ερυθρόλευκη» εστία, ενώ την τετράδα της άμυνας αποτέλεσαν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Ψυχογιός, Τομάς, Σανκαρέ και Ζαραδούκας. Οι Ντολεζάι και Μητρόπουλος αγωνίστηκαν ως αμυντικοί χαφ, ο Καπετάνος έπαιξε στον άξονα και οι Μπρέσκα, Μόνχε στις πτέρυγες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Ο Μαρτίν έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μάκης Χάβος από την άλλη πλευρά παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Χαλκιάς, ενώ οι Σνάουτσνερ και Λίνο ήταν οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Οι Τσιρίλο και Κοντρέρας ήταν οι δύο στόπερ, ενώ στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Γκαρσία, Τσουκαλάς στον άξονα και οι Κουτσιανικούλης (δεξιά) και Βιεϊρίνια (αριστερά). Οι Αθανασιιάδης, Σαλπιγγίδης αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πίεσε την άμυνα του ΠΑΟΚ και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για γκολ, όμως σ’ ένα ακόμη ματς οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη δεν ήταν αποτελεσματικοί. Οι «ερυθρόλευκοι» αναπτύσσονταν τόσο από τα άκρα, όσο και από τον άξονα, ελέγχοντας το ρυθμό και μην επιτρέποντας στους μέσους τους ΠΑΟΚ να βγάζουν μπαλιές στους Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη. Ο Ντολεζάι έκανε πολλή δουλειά στο χώρο του κέντρου, όπως και οι Καπετάνος και Μητρόπουλος.

Ο Ολυμπιακός με εξαιρετική ανάπτυξη έκανε ίσως το καλύτερό του φετινό πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, πήγε στα αποδυτήρια με 2-0 πίσω στο σκορ, με τον ΠΑΟΚ να αξιοποιεί τις δύο ευκαιρίες που δημιούργησε.

Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο 20λεπτο απείλησαν το τέρμα του Χαλκιά στο 10’ με τον Καπετάνο (σουτ μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ) και στο 13’ με τον Μόνχε (σουτ άουτ).

Για να ανοίξει το σκορ ο «Δικέφαλος του Βορρά» στο 20’ σε μια φάση όπου οι παίκτες του Ολυμπιακού δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκαν στον κ. Σιδηρόπουλο. Ο Γκαρσία εκτέλεσε κόρνερ, ο Σαλπιγγίδης έκανε επιθετικό φάουλ στον Γιακούποβιτς με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να χτυπά στο δοκάρι και να πέφτει μέσα στην εστία. Η φάση συνεχίστηκε, η μπάλα έφτασε στον Λίνο, ο οποίος από πλάγια αριστερά σούταρε με την μπάλα να περνά κάτω από τα πόδια του Ψυχογιού και να καταλήγει στην ανυπεράσπιστη, από τερματοφύλακα, εστία του Ολυμπιακού (0-1).

Από το σημείο εκείνο και μετά ο Ολυμπιακός ανέλαβε πλήρως τα ηνία του παιχνιδιού και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δημιούργησε επτά ευκαιρίες για γκολ. Στο 24’σουτ του Καπετάνου έξω από την περιοχή έδιωξε ο Χαλκιάς και στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Μπρέσκα απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Καπετάνος με τον Σανκαρέ να πιάνει την κεφαλιά, η οποία πέρασε άουτ.

Στο 30’ ο Μπρέσκα επιχείρησε σέντρα με τον Σανκαρέ να πιάνει κεφαλιά και την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια. Η πίεση συνεχίστηκε με τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ στο 32’ με τον Μόνχε (σουτ έδιωξε ο Χαλκιάς), στο 39’΄με τον Ζαραδούκα (σέντρα σουτ σε κόρνερ ο Χαλκιάς) και στο 40’ κεφαλιά του Σανκαρέ άουτ.

Για να «μιλήσει» για μια ακόμη φορά ο «άγραφος νόμος» του ποδοσφαίρου, με την ομάδα που δημιουργεί τις ευκαιρίες να δέχεται γκολ. Ο Βιεϊρίνια ελίχθηκε έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού και με εξαιρετικό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιακούποβιτς, γράφοντας το 0-2.

Ήταν δύσκολο να

ανατρέψει την κατάσταση

Για τον Ολυμπιακό ήταν πλέον πολύ δύσκολο να ανατρέψει της εις βάρος του κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο, παρά την φιλότιμη προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη. Ο προπονητής του Ολυμπιακού πέρασε στο παιχνίδι στο 46’ τον Σολάκη στη θέση του Μητρόπουλου, με την ομάδα να παίζει με σύστημα 4-4-2. Μάλιστα στο 55’ έριξε στο ματς και τον νεοαποκτηθέντα Ακόστα, στην προσπάθεια να πετύχει ο Ολυμπιακός ένα γρήγορο γκολ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Στο 48’ οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Σολάκη από τον Σνάουτσνερ, με την παράβαση, ωστόσο, να σημειώνεται από τον διαιτητή εκτός περιοχής. Στο 53’ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει και να μειώσει το σκορ, όμως το σουτ του Καπετάνου απέκρουσε ο Χαλκιάς με τη μπάλα να βρίσκει στη συνέχεια το αριστερό κάθετο δοκάρι, για να μπλοκάρει στη συνέχεια της φάσης ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου».

Ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όχι όμως και τις ευκαιρίες για γκολ στο β’ μέρος, καθώς οι παίκτες του ΠΑΟΚ έβρισκαν λύσεις στην αμυντική τους λειτουργία, ενώ όσο κυλούσε ο χρόνος και ο Ολυμπιακός δεν έφτανε στο γκολ, η ψυχολογία των «ερυθρολεύκων» έπεφτε.

Στο 77’ ο Ζαραδούκας ενήργησε αψυχολόγητα σταματώντας με το χέρι την μπάλα προ του Κουτσιανικούλη εντός περιοχής. Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, αλλά ο Γιακούποβιτς νίκησε τον Σαλπιγγίδη από τα 11 βήματα. Πάντως ο διεθνής επιθετικός πήρε τη ρεβάνς στο 87’, όταν δέχθηκε την «ασίστ» από τον Μουσλίμοβιτς και «τσιμπώντας» την μπάλα πρόλαβε την έξοδο του Γιακούποβιτς διαμορφώνοντας το 0-3.

Το σκορ αυτό έμελλε να είναι και το τελικό για τη χθεσινή αναμέτρηση, καθώς η κεφαλιά του Ντολεζάι στο 91’ πέρασε άουτ. Το ματς τελείωσε πάλι με …δακρυγόνο, που έκανε αποπνικτική την ατμόσφαιρα με τον Τσιρίλο να μένει γι’ αυτό το λόγο εκτός αγώνα λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης.

Η ΠΑΕ τίμησε τη

μνήμη του Γ. Πλακίδα

Τη μνήμη του Γιώργου Πλακίδα, ο οποίος έφυγε πριν από ένα χρόνο από τη ζωή, τίμησε χθες η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, πριν την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Οι αρχηγοί των δύο ομάδων, Βιθέντε Μόνχε και Κώστας Χαλκιάς άφησαν λουλούδια στη φωτογραφία του Γιώργου Πλακίδα που υπήρχε μέσα στον γήπεδο, ενώ στεφάνια κατάθεσαν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Αχιλλέας Μπέος, καθώς και οι οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, παρουσία της συζύγου του Γιώργου Πλακίδα, Δανάης και του μικρού του γιου, Μάνου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το