Photo Gallery, Τοπικά

Σκοτινιώτης: Το πάρτι στο Δήμο τελείωσε

Λεζάντα

Ο Δήμαρχος Βόλου κ. Παν. Σκοτινιώτης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου

Αιχμηρές απαντήσεις για δηλώσεις και πρακτικές συνδικαλιστών

 

 

 

Να ανασκευάσουν τις δηλώσεις συνδικαλιστές σχετικά με τα οικονομικά και τις πληρωμές των εργαζομένων ζήτησε ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης σε συνέντευξη Τύπου.

Ενοχλημένος από τις πρόσφατες ανακοινώσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων, ο Δήμαρχος ανέφερε πως αν αυτές τις ανακοινώσεις τις διάβαζε κάποιος τρίτος θα νόμιζε πως ο Δήμος Βόλου είναι ο χειρότερος εργοδότης, ίσως στην Ελλάδα.

Ο κ. Σκοτινιώτης σημείωσε ότι ο Δήμος Βόλου είναι από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα που έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό, που παρά τα δυσβάσταχτα οικονομικά ανοίγματα τα οποία παλεύει, έχει κατορθώσει κι έχει συγχωνεύσει 70 Δημοτικούς Οργανισμούς και Επιχειρήσεις σε ένα Νομικό Πρόσωπο και σε μία Κοινωφελή, ενώ είναι ένας από τους ελάχιστους Δήμους που έχουν οργανισμό εσωτερικής λειτουργίας. «Μέσα σε επτά μήνες καταφέραμε και βάλαμε σε τάξη μια χαοτική κατάσταση και είμαστε πολύ κοντά στο σημείο όλοι οι εργαζόμενοι να πληρώνονται κανονικά. Για μας προτεραιότητα αποτελεί η έγκαιρη εξασφάλιση των δεδουλευμένων και η διατήρηση των θέσεων εργασίας κι όλα αυτά θα γίνουν με βάση τη νομιμότητα». Μάλιστα πρόσθεσε ότι «κάποιοι αδίστακτα προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν μια καθυστέρηση που υπήρχε λόγω μεταβατικής περιόδου από τις πολλές επιχειρήσεις σε ένα ΝΠΔΔ και σε μία Κοινωφελή, αλλά και λόγω των πολλών γραφειοκρατικών προβλημάτων».

Ο Δήμαρχος κάλεσε «αυτούς που αδίστακτα χαρακτήρισαν επικοινωνιακή φωτοβολίδα το γεγονός ότι τα χρήματα του Δήμου υπάρχουν στο δημόσιο ταμείο, να δείξουν αγωνιστικό ήθος μετά από όλα αυτά και να δηλώσουν ότι όσα είπαν ήταν υπερβολή, ότι το παρατράβηξαν».

Επίσης ήταν κατηγορηματικός ότι ο Δήμος δε θα κουνηθεί ρούπι από την προσήλωσή του στη νομιμότητα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι χλεύασαν την προσήλωσή μας στη νομιμότητα. Η νομιμότητα δεν είναι εχθρός των εργαζομένων, αλλά σύμμαχος. Αντίθετα η παραβίαση αυτής ανοίγει παράθυρο για αδιαφανή διαχείριση του δημοσίου χρήματος».

 

Πυρά για το Δημοτικό Ραδιόφωνο

Μιλώντας αναλυτικότερα για τα αποτελέσματα της διαχείρισης σε φορείς όπως το Δημοτικό Ραδιόφωνο Βόλου, ο Δήμαρχος είπε ότι για ορισμένους ο ταξικός αγώνας βρίσκει την κορύφωσή του στο Ραδιόφωνο και η πλήρη δικαίωσή του θα είναι να γίνουν οι εργαζόμενοι μόνιμοι.

Ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή και ο ίδιος προσωπικά έχει καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες και με τροπολογίες που έχει καταθέσει στη Βουλή προκειμένου οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Ραδιοφώνου να γίνουν μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει αποδεκτό από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ προσπάθειες έχουν καταβληθεί προκειμένου να εξευρεθούν τα χρήματα, τα οποία θα πρέπει να καταβάλλει ο Δήμος σε ασφαλιστικά ταμεία, σε απόδοση φόρων και σε μισθούς.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Βόλου, «δεν υπάρχει η δυνατότητα απεριόριστης χρηματοδότησης στο Ραδιόφωνο, ακόμη κι αν υπάρχουν χρήματα».

Ο Π. Σκοτινιώτης άφησε αιχμές κατά της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, λέγοντας ότι στο παρελθόν έγιναν σοβαρά λάθη και χάθηκαν ευκαιρίες που έδωσε η νομοθεσία να έχει λυθεί αυτό το θέμα, με αποτέλεσμα σήμερα να προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε από πολύ δυσμενέστερη θέση.

Ο Δήμαρχος άφησε αιχμές και για κάποιους, που, όπως δήλωσε «επί τόσα χρόνια αυτή η ιστορία που πληρώνονταν μόνο μισθοί και όχι ασφαλιστικά ταμεία και φόρους, βόλευε και υπήρχε μία σιωπή».

Ήταν δε κατηγορηματικός ότι «ήρθε η ώρα που το πάρτι τελείωσε και πρέπει να πληρώσουμε. Πρέπει κάθε μήνα να εξασφαλίζουμε ένα μεγάλο ποσό για να συντηρούμε τις ρυθμίσεις που έχουμε κάνει και να μπορούμε να πληρώνουμε τους εργαζόμενους».

Σύμφωνα με το Δήμαρχο, χθες δόθηκαν 24.600 € στο Ραδιόφωνο και πάνω από 10.000 € πρέπει να κρατηθούν, για να μη χαθεί η ρύθμιση του Αυγούστου. Θα πληρωθεί ένας μισθός ακόμη, δήλωσε και η Δημοτική Αρχή ψάχνει για χρήματα για να συνεχίσει για το Σεπτέμβριο, αξιοποιώντας πλέον τις δυνατότητες που έχει πια το ΝΠΔΔ.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα χαμηλώσουν οι τόνοι, θα αντιληφθούν όλοι ότι χρειάζεται να δώσει ο καθένας τη δική του συμβολή και από τη θέση του καθένα (θεωρούμε δημιουργικό το ρόλο της αντιπολίτευσης, αλλά να ασκείται δημιουργικά), ώστε να μπορέσει ο Δήμος να πατήσει στα πόδια του – και θα τα καταφέρει – και αν πάει καλά και η υπόθεση του δανείου, που τόσο πολεμήθηκε, θα μπορούμε να πούμε ότι ο Δήμος συμμαζεύεται», δήλωσε.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά στην κατάσταση που παρέλαβε ο νέος Δήμος Βόλου, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή στο Ραδιόφωνο.

Χρέη παρελθόντων ετών που παρέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή:

Οφειλές σε Ασφαλιστικά Ταμεία και από μη απόδοση φόρων: 300.707,96.

Μισθοδοσία Δεκεμβρίου 2010 (για τους αορίστου χρόνου) 12.817,70.

Μισθοδοσία Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2010 (εξωτ. συνεργατών) 3.010,40.

ΣΥΝΟΛΟ ΟΦΕΙΛΩΝ: 316.536,06.

Από 1.1.2011 έως και σήμερα καταβλήθηκαν:

Σε Ασφαλιστικά Ταμεία και Φόρους 163.156,68.

Για Μισθοδοσία 66.860,85.

ΣΥΝΟΛΟ: 229.617,53.

Να σημειωθεί ότι μηνιαίως απαιτούνται περίπου 25.000 € για τη μισθοδοσία του προσωπικού και από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα έπρεπε να έχουν πληρωθεί 175.000 € και, αν δεν υπήρχαν τα παλιά χρέη, με τα χρήματα που έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα θα υπήρχε αποθεματικό για την καταβολή μισθών μέχρι και τον Οκτώβριο».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το