Photo Gallery, Τοπικά

Σκοτείνιασε ο Βόλος την «Ώρα της Γης»

Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε και φέτος με επιτυχία στην παγκόσμια εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης W.W.F.
Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε και φέτος με επιτυχία στην παγκόσμια εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης W.W.F.

 

Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε και φέτος με επιτυχία στην παγκόσμια εκστρατεία της περιβαλλοντικής οργάνωσης W.W.F. ενάντια στην κλιματική αλλαγή «Ώρα της Γης», που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 23 Μαρτίου σε όλο τον πλανήτη. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου, οι Βολιώτες έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος σβήνοντας για μία ώρα τα φώτα στα σπίτια τους, ενώ την ίδια ώρα σκοτείνιασε το Δημαρχείο και άλλα δημοτικά κτήρια της πόλης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία από τη ΔΕΔΔΗΕ  Α.Ε. περιοχής Βόλου, το βράδυ του Σαββάτου από 20:20 έως 20:40 περίπου, σημειώθηκε στην περιοχή του Νομού Μαγνησίας μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κατά 6,23 MWH περίπου, που είχε ως θετική συνέπεια-συνεισφορά την μείωση από την συνολική έκλυση στην ατμόσφαιρα 6,23 t (τόνων) περίπου CO2.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος Βόλου διοργάνωσε στην πλατεία Αναύρου εκδήλωση παρατήρησης των αστρoνομικών φαινομένων, σε συνεργασία με την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, μέλη της Εταιρείας «ξενάγησαν» το κοινό στον έναστρο ουρανό. Στους συμμετέχοντες δόθηκαν τηλεσκόπια για να παρατηρήσουν διάφορα ενδιαφέροντα ουράνια σώματα, όπως το Φεγγάρι, που βρισκόταν σχεδόν στη φάση της Πανσελήνου, τον πλανήτη Δία που λαμπύρισε προς τα νοτιοδυτικά με τους 4 μεγάλους δορυφόρους του, τους λεγόμενους δορυφόρους του Γαλιλαίου, το σμήνος αστέρων του Ηρακλή, τις Πλειάδες, που στο ευρύ κοινό είναι γνωστή ως Πούλια και που αποτελείται από 7 αστέρες κ.λπ.

Ο κ.Σκοτινιώτης ευχαρίστησε τους συμπολίτες που συμμετείχαν ενεργά στην «Ώρα της Γης» και ένωσαν τις δυνάμεις τους με εκατομμύρια άλλους πολίτες του κόσμου, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα αποφασιστικότητας στη διεθνή εκστρατεία για την προστασία του πλανήτη μας. Ακολούθησε «μάθημα» ουρανογραφίας από τον κ. Κωνσταντίνο Μουτσιάρα, ο οποίος έδειξε στους παρευρισκόμενους με λέιζερ τους αστέρες και τους αστερισμούς του ουρανού, μιλώντας παράλληλα για την ιστορία και τη μυθολογία τους. Τις εντυπώσεις κέρδισαν οι μικροί μαθητές της Σχολής Αστρονομίας, οι οποίοι κάθε φορά παρενέβαιναν στις διηγήσεις και συμπλήρωναν  τον ομιλητή με τις γνώσεις που ήδη έχουν αποκτήσει.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το