Κατηγορίες: Photo GalleryΤοπικά

Σκληραίνουν τη θέση τους οι εργαζόμενοι


Οι εργαζόμενοι που κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους από Δευτέρα, δεν αποκλείουν την πραγματοποίηση καταλήψεων δημόσιων κτιρίων και άλλων μορφών δυναμικών κινητοποιήσεων

 

 

Προαναγγέλλουν τη δημοσιοποίηση στοιχείων για τη διοίκηση της πρώην ΚΟΝΤΙ

 


 

 

 

Σκληραίνουν τη στάση τους απέναντι στην εργοδοσία οι εργαζόμενοι στην πρώην ΚΟΝΤΙ, ενώ παράλληλα εντείνουν τις ενέργειές τους για τη διάσωση των θέσεων εργασίας τους.

 

 


 

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν μετά την ανακοίνωση της Άρσελορ Μιτάλ και την απόφασή της για το οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου στο Βόλο, οι εργαζόμενοι αμφισβητούν την πραγματική διάσταση στοιχείων που είδαν το φως της δημοσιότητας. Επίσης ανακοινώνουν πως μετά την τελευταία κίνηση της εταιρείας, «είναι αναγκασμένοι να γνωστοποιήσουν στοιχεία για το δήθεν αναγκαστικό κλείσιμο του εργοστασίου».

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους έξω από το εργοστάσιο, έχουν προσκαλέσει αύριο συνεργείο της τηλεόρασης του BBC για να διατυπώσουν τις απόψεις τους, ενώ μεθαύριο Δευτέρα στη μία το μεσημέρι θα βρίσκονται στην Επιθεώρηση Εργασίας σε τριμερή συνάντηση με αφορμή την απόφαση της διοίκησης να τους θέσει σε διαθεσιμότητα.

Οι εργαζόμενοι που κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους από Δευτέρα, δεν αποκλείουν την πραγματοποίηση καταλήψεων δημόσιων κτιρίων και άλλων μορφών δυναμικών κινητοποιήσεων.

 

Η ανακοίνωση του Σωματείου

Στην ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων της πρώην ΚΟΝΤΙ αναφέρει: «Ειλικρινά ψεύδεστε και προσβάλετε τη νοημοσύνη των αναγνωστών. Δεν μπορεί να πιστέψει κανείς τη θέλησή σας να πουλήσετε την ΚΟΝΤΙ όταν στο δελτίο Τύπου που ανακοινώνεται την απαξιώνετε μέχρις εσχάτων.

Επικαλείστε την προσπάθεια των μετόχων να σώσουν την ΚΟΝΤΙ δίνοντάς σας 25.000.000 ευρώ να τα διαχειριστείτε, αλλά δεν κάνετε καμιά αναφορά στα διοικητικά λάθη του ομίλου που οδήγησαν στο χάσιμο αυτών των χρημάτων. Λάθος αγορές, λάθος επενδύσεις, ακόμη ένας Θεός ξέρει τι άλλο κρύβεται πίσω από αυτά. Τι είναι αυτό που βιάζεστε να καλύψετε;

Οι ανακοινώσεις σας σκοπό έχουν να μας διασπάσουν και να σπείρουν τον πανικό. Δεν είναι τυχαία η ημερομηνία της ανακοίνωσής σας στον Τύπο. Μερικές ώρες μετά την επίσημη γραπτή ενημέρωσή σας με αφορμή τη συνάντηση και συσπείρωσή μας με συναδέλφους και στελέχη για την επαναλειτουργία της ΚΟΝΤΙ.

Σας δηλώνουμε ότι δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες διάσωσης της ΚΟΝΤΙ γιατί εμείς κινούμαστε με διαφάνεια.

Μετά τις τελευταίες κινήσεις σας είμαστε αναγκασμένοι να διαθέσουμε στον Τύπο όλα τα στοιχεία που έχουμε.

Ζητούμενό μας είναι να ενημερωθεί ο κόσμος και από τη δική μας πλευρά έτσι ώστε να βγάλει ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα για το δήθεν αναγκαστικό κλείσιμο της ΚΟΝΤΙ».

 

Αποχή διαρκείας

ανταποκριτών ΟΓΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ανακοίνωσε ότι από μεθαύριο Δευτέρα οι ανταποκριτές του Ο.Γ.Α. στους Ο.Τ.Α. θα προβούν σε αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά τους.

«Με τον τρόπο αυτό» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, «αντιδρούν στην απόφαση του διοικητή του Ο.Γ.Α. κ. Παν. Πέτρουλα να προχωρήσει μονομερώς στην κατάργηση μεγάλου αριθμού ανταποκριτών και να προτρέψει τους Δημάρχους να ορίσουν νέους. Ο διοικητής του Ο.Γ.Α. επιχειρεί αυθαίρετα και με τρόπο αλαζονικό να προχωρήσει σε «αναμόρφωση του τρόπου λειτουργίας των ανταποκριτών», όπως εκείνος την αντιλαμβάνεται, περιορίζοντας τον αριθμό των ανταποκριτών και αποδίδοντας την επιβάρυνση του λειτουργικού κόστους στους Ο.Τ.Α. Ο κ. Πέτρουλας προφανώς λογαριάζει χωρίς τον… ξενοδόχο, θωρεί τους Δήμους υποκαταστήματα του Ο.Γ.Α. και επιδεικνύει μέχρι τώρα αδιαφορία για τις θέσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Την ίδια στάση διατηρεί και απέναντι στις ενστάσεις και διαμαρτυρίες της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., κόβοντας κάθε δίαυλο συνεννόησης και εξεύρεσης λύσης στο θέμα. Ας αναλάβει λοιπόν τις ευθύνες για τις όποιες δυσλειτουργίες προκύψουν στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Ταμείου».

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο με τον Τάκη Ζαχαράτο να γονατίζει και να φιλά το σημείο που λιποθύμησε η Μαρινέλλα στο Ηρώδειο

Ο Τάκης Ζαχαράτος εμφανίστηκε το βράδυ της Παρασκεύης, 27 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο για τη μουσική…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Οικολογικές και πολιτικές συλλογικότητες: “Το Περιφερειακό Συμβούλιο να απορρίψει την νέα ΜΠΕ της ΑΓΕΤ”

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι  Ενεργοί Πολίτες Βόλου, το ΚΚΕ (μλ), η Λαϊκή Ενότητα, το ΜΕΡΑ25,…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Αποτροπιασμός: Πυροβόλησαν με αεροβόλο παγώνι στην Κνωσό

Αποτρόπαια επίθεση με αεροβόλο δέχτηκε ένα πανέμορφο παγώνι από την Κνωσό. Συγκεκριμένα, ειδικοί από τον…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Επιασε «ταβάνι» η προσφορά στα ελληνικά «Airbnb» τον Αύγουστο με σχεδόν 233.000 καταλύματα

Σταθερή πληρότητα αλλά με κατά πολύ μεγαλύτερη την προσφορά των καταλυμάτων για τον Αύγουστο παρουσίασε…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Συντάξεις: Ποιες κατηγορίες ασφαλισμένων βγαίνουν έως το τέλος του 2024

ι αυξημένοι  ρυθμοί συνταξιοδοτήσεων θα συνεχιστούν έως το τέλος τους 2024 όπως εκτιμούν οι ειδικοί στην ασφάλιση , προκαλώντας νέες  έντονες…

28 Σεπτεμβρίου 2024

Diddy: Νέα καταγγελία για τον ράπερ – «Με βίασε ενώ ήμουν αναίσθητη από την κεταμίνη που μου έδωσε και με άφησε έγκυο»

Ο Sean “Diddy” Combs βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ακόμη σοκαριστική μήνυση, καθώς μια γυναίκα ισχυρίζεται…

28 Σεπτεμβρίου 2024