Photo Gallery, Τοπικά

Σκληρή επίθεση κατά αντιμνημονιακών

 

Ο ομιλητής της εκδήλωσης κ. Γ. Λούμας έδωσε το στίγμα της διαφορετικής πορείας του ΚΚΕ από τις υπόλοιπες αντιμνημονιακές δυνάμεις

Με επίθεση και κατά των αντιμνημονιακών δυνάμεων, σηματοδότησε την προεκλογική του περίοδο το ΚΚΕ με συγκέντρωση χθες στην πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή της νέας δανειακής σύμβασης.

Ο ομιλητής της εκδήλωσης, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ κ. Γ. Λούμας, έδωσε το στίγμα της διαφορετικής  πορείας του ΚΚΕ από τις υπόλοιπες αντιμνημονιακές δυνάμεις.

«Αφού το ΚΚΕ αρνείται, γιατί δεν οικοδομούν την «αριστερή ενότητα» μεταξύ τους, ο ΣΥΝ, ο Κουβέλης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΚΟΕ και ίσως εκεί να χωράνε και άλλες πολιτικές δυνάμεις από το χώρο των λεγόμενων αντιμνημονιακών, Κατσέλη, Καστανίδη και σία; Είναι τυχοδιωκτική η στάση των δυνάμεων του οπορτουνισμού.

Είναι πολιτικά ανήθικη.

Γνωρίζουν ότι δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα, έχουν πάρει τεκμηριωμένα απάντηση εδώ και δύο δεκαετίες. Άλλα ζητήματα πάνε να κρύψουν κι αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι λειτουργούν σαν δεκανίκια του συστήματος και της εξουσίας των μονοπωλίων.

Πρώτο, να κρύψουν την κοινή στάση που έχουν με  τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, ενάντια στο Κόμμα, στο ταξικό κίνημα, στο Π.Α.ΜΕ.

Δεύτερο, κι αυτό είναι το κυριότερο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να θολώσει τα νερά με την πρόταση για «ενότητα». Αφορά στο ότι το ΚΚΕ έχει τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση διεξόδου από την κρίση. Έχει πρόταση προοπτικής, εξουσίας, με μια άλλη τάξη στο τιμόνι της, την εργατική τάξη, μαζί με τους συμμάχους της, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ, τους μικρομεσαίους αγρότες.

Θέλουν να κρύψουν ότι οι κομμουνιστές προτείνουν άλλο δρόμο εξόδου από την κρίση και διαφορετικού τύπου οικονομική ανάπτυξη.

Ανάπτυξη που δε θα έχει στόχο την εξασφάλιση του κέρδους των καπιταλιστών, αλλά τις ανάγκες των εργαζομένων και το πώς αυτές μπορούν να καλύπτονται.

Είναι ο δρόμος της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής και του κεντρικού σχεδιασμού, της ένταξης στην υπηρεσία του λαού των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των άλλων εφεδρειών που διαθέτει η χώρα, ο δρόμος της ολόπλευρης αξιοποίησης των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, με ένα και μοναδικό στόχο. Την ικανοποίηση των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών όλων των μελών της κοινωνίας.

Μόνο το νομό μας, είπε ο κ. Λούμας, αν πάρουμε υπόψη μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για το πόσο αποτελεσματικά μπορεί να αποβεί για το συμφέρον του λαού, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η σχεδιασμένη οικονομία στο πλαίσιο της εργατικής – λαϊκής εξουσίας.

Με τους μονοπωλιακούς ομίλους της ΣΟΒΕΛ του Στασινόπουλου, της Χαλυβουργίας του Μάνεση, της ΑΓΕΤ, της ΜΕΤΚΑ του Μυτιληναίου, της ΒΙΣ του Φιλίππου, του ΙΜΑΣ και της ΕΥΡΗΚΑ, των εργοστασίων Τροφίμων και Ποτών, στα χέρια του έμπειρου εργατοτεχνικού προσωπικού, των ανέργων και κακοπληρωμένων σήμερα επιστημόνων. Με ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, της κτηνοτροφίας, της αλιείας για τις διατροφικές και άλλες λαϊκές ανάγκες. Για την ανάπτυξη του τουρισμού και ως μοχλού της λαϊκής οικονομίας, αλλά και για την αναψυχή – ξεκούραση των εργαζομένων.

Με το κοινωνικό κεφάλαιο που θα συσσωρεύεται, να μη λιμνάζει όπως γίνεται σήμερα με τα τεράστια μονοπωλιακά κεφάλαια.

Κοινωνικό κεφάλαιο που θα αξιοποιείται για να εξυπηρετήσει τη μόρφωση των παιδιών μας, τις ιατροφαρμακευτικές παροχές ολόκληρης της κοινωνίας, την πρόνοια, τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Αφήστε οριστικά πίσω σας τα κόμματα του κεφαλαίου και τους συνοδοιπόρους τους, όποια προβιά κι αν φορέσουν για τις ανάγκες των εκλογών. Λαός κυρίαρχος, κατέληξε, είναι ο λαός κάτοχος του πλούτου που παράγει κι όχι ο λαός που ζει με τις αλυσίδες».

 

Στο Βόλο η Αλέκα Παπαρήγα την επόμενη Πέμπτη

Επίσκεψη και περιοδεία στο Βόλο θα πραγματοποιήσει η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, την επόμενη Πέμπτη, 29 Μαρτίου, στο Βόλο.

Όπως ανακοινώθηκε, το πρόγραμμα της επίσκεψης θα περιλαμβάνει επίσκεψη σε εργασιακούς χώρους, συνέντευξη Τύπου και ομιλία σε εκδήλωση της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ.

Οι λεπτομέρειες του προγράμματος, καθώς και ο χώρος της συγκέντρωσης θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του κόμματος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το