Photo Gallery, Τοπικά

Σκληρή ανακοίνωση ΚΚΕ για Εισαγγελία

Η Εισαγγελική παραγγελία στρέφεται ενάντια στη θέληση ενός πολιτικού κόμματος να διοργανώνει πολιτικές, πολιτιστικές ή άλλες εκδηλώσεις, αναφέρει η ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΚΚΕ

Για προσπάθεια ποινικοποίησης της χρήσης δημοτικών χώρων από το ΚΚΕ για πολιτικές, πολιτιστικές ή άλλες εκδηλώσεις, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία της οποίας πραγματοποίησε χθες παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου και στην πταισματοδίκη που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση.

Για το ίδιο θέμα η ΝΕ Μαγνησίας θα παραχωρήσει στις 12 σήμερα το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρονται και τα εξής: «Με αφορμή την προκαταρκτική εξέταση, που βρίσκεται σε εξέλιξη μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου σχετικά με την εκδήλωση «Γυναίκα και Σοσιαλισμός», που πραγματοποίησε το ΚΚΕ την Τετάρτη 2 του Μάρτη 2011, στην αίθουσα «Αχίλλειον», καλείται εκπρόσωπος της Ν.Ε. να καταθέσει έγγραφα για τα λειτουργικά έξοδα της εν λόγω εκδήλωσης. Από τον Αύγουστο του 2010 αλλά και το 2011, σε αρκετές εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ υπάρχουν παρεμβάσεις αυτοαποκαλούμενων «αγανακτισμένων πολιτών», που επιχειρούν να παρεμβάλλουν εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ.

Και στις δύο επιστολές (τουλάχιστον αυτές που έδωσαν στη δημοσιότητα) ανάμεσα στα άλλα αναφέρουν ότι, η παραχώρηση από το δήμο χώρων για τις εκδηλώσεις του ΚΚΕ, «στερεί από τους δημότες πολύτιμους χώρους που θα μπορούσαν σε αυτές τις δύσκολες εποχές να χρησιμοποιήσουν για την αναψυχή τους ή άλλες υγιείς δραστηριότητες. Μάλιστα, στην επιστολή του 2011 γίνεται ειδική αναφορά στην τοποθεσία «Καζανάκι» όπου έχει στηθεί μνημείο για τους 148 εκτελεσμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, απαιτώντας από το κόμμα «να πληρώσει όσα παράνομα κρατά» και αφού γίνει αυτό «να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα κτίσματά του». Παράλληλα κατηγορεί τις δημοτικές αρχές του Βόλου αναφέροντας ότι «η πόλη και οι πολίτες του Βόλου δεν μπορούν να είναι όμηροι σάπιων αιρετών και ενός μικρού κόμματος – νταή».

Δεν γνωρίζουμε, αναφέρει η ανακοίνωση, σε ποιους αντιδραστικούς κύκλους και μηχανισμούς κινούνται οι «κύριοι» αυτοί. Η δράση τους όμως αποδεικνύει ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο πίεσης και συντονισμένης επίθεσης ενάντια στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Με πρόσχημα την παραχώρηση δημοτικών χώρων επαναφέρουν το βασικό πυρήνα των επιχειρημάτων, στρεβλώσεων και συκοφαντιών, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, μηχανισμών, Χρυσής Αυγής, παλιότερα του Πάγκαλου και του ΛΑΟΣ.

Θεωρούμε ότι όλα αυτά δεν αποτελούν μεμονωμένες ενέργειες.

Γίνονται σε μια περίοδο που οξύνονται τα λαϊκά προβλήματα, οι συνέπειες για τη λαϊκή οικογένεια είναι δυσβάστακτες ενώ παράλληλα παίρνονται και καινούργια αντιλαϊκά μέτρα, με αποτέλεσμα να δυναμώνει η λαϊκή οργή και αγανάκτηση, οι κινητοποιήσεις και η αντίσταση στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Αυτό που ενοχλεί τους «κυρίους» αυτούς είναι το ότι οι κομμουνιστές πρωτοστατούν στην αποκάλυψη των πολιτικών τους και την οργάνωση της λαϊκής πάλης. Αυτό που φοβίζει όσους τους καθοδηγούν, είναι η απήχηση που μπορεί να έχει η πολιτική του ΚΚΕ στα εργατικά λαϊκά στρώματα που στενάζουν από τη βαρβαρότητα των πολιτικών κυβερνήσεων – ΕΕ. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες ή άλλες ενέργειες θα μπορέσουν να περιορίσουν τη δράση των κομμουνιστών. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες στιγμές που περνάει ο λαός, δεν πρόκειται να υποστείλει ούτε για μια στιγμή τη σημαία του αγώνα.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η παραγγελία της Εισαγγελίας, που επικαλείται τα λειτουργικά έξοδα της εκδήλωσης και ζητεί μάλιστα τα σχετικά έγγραφα, στρέφεται ενάντια στη θέληση ενός πολιτικού κόμματος, του ΚΚΕ, να διοργανώνει πολιτικές, πολιτιστικές ή άλλες εκδηλώσεις. Αντικειμενικά, επιχειρώντας να ποινικοποιήσει τη χρησιμοποίηση δημοτικών χώρων από το ΚΚΕ, προβάλλει εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ, κινείται στην κατεύθυνση ποινικοποίησης αυτής της δράσης. Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την ενέργεια, καθώς και την έναρξη ανάκρισης απ’ τον πταισματοδίκη. Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος της δράσης του ΚΚΕ και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών του. Ζητούμε να κλείσετε την υπόθεση αυτή», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το