Τοπικά

Σκιάθος: «Πράσινο φως» για νέο Κέντρο Υγείας

Στην παραχώρηση κατά χρήση έκτασης ιδιοκτησίας του προς το Νοσοκομείο Βόλου για την κατασκευή του νέου, υπερσύγχρονου Κέντρου Υγείας του νησιού προχωρεί ο Δήμος Σκιάθου, όπως κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε στη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από πόρους του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Για την ανέγερση του νέου, υπερσύγχρονου Κέντρου Υγείας του νησιού θα παραχωρηθεί στο Νοσοκομείο Βόλου από το Δήμο Σκιάθου έκταση ιδιοκτησίας του, η οποία βρίσκεται στον περιφερειακό δρόμο και σήμερα στεγάζει την Υπηρεσία Καθαριότητας, η οποία θα μεταφερθεί σε άλλο χώρο.

Σύμφωνα με την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, η οποία ελήφθη στη διάρκεια της χθεσινής, με τη μορφή του κατεπείγοντος προκειμένου να μη χαθούν οι προθεσμίες, συνεδρίαση, η έκταση θα παραχωρηθεί στο Νοσοκομείο Βόλου για 99 χρόνια.

Βασική προϋπόθεση για την παραχώρηση της έκτασης είναι οι εργασίες για την κατασκευή του νέου Κέντρου Υγείας Σκιάθου να ξεκινήσουν μέχρι και το 2015 και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και το 2020.

Το Δημοτικό Συμβούλιο χαρακτήρισε ως απαραίτητη την κατασκευή του νέου Κέντρου Υγείας, καθώς το ήδη υπάρχον κρίνεται πεπαλαιωμένο, αφού χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του ΄70.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θέση του Σώματος είναι ότι το νέο Κέντρο Υγείας απαιτείται να στελεχωθεί με το κατάλληλο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως επίσης και να εξοπλιστεί με όλη την απαραίτητη υποδομή, προκειμένου να παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας και πρωτοβάθμιας φροντίδας στους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

«Η κατασκευή του νέου, υπερσύγχρονου Κέντρου Υγείας του νησιού» επισήμανε ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νίκ. Πλωμαρίτης «είναι για εμάς ένα έργο απαραίτητο, καθώς το ήδη υπάρχον Κέντρο είναι πεπαλαιωμένο και δεν καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες σε παροχή υπηρεσιών Υγείας τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών της Σκιάθου. Παραχωρούμε την έκταση ιδιοκτησίας του Δήμου στο Νοσοκομείο Βόλου, με την προϋπόθεση να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα έναρξης και ολοκλήρωσης των εργασιών κατασκευής του Κέντρου Υγείας, το οποίο απαιτείται, αφού ολοκληρωθεί, να είναι στελεχωμένο με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως επίσης και εξοπλισμένο με όλη την κατάλληλη υποδομή» ανέφερε ο Δήμαρχος Σκιάθου.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου με τη μείζονα μειοψηφία κ. Φ. Κοφινάς σημείωσε ότι «το έργο είναι απαραίτητο, θέλουμε ανάπτυξη στο νησί μας και δεν μπορούμε να λέμε όχι σε τέτοιες δράσεις. Συμφωνήσαμε, λοιπόν, στην παραχώρηση της έκτασης και πρέπει πλέον η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα. Το κυρίαρχο είναι ότι τα χρήματα, συνολικού ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ, για την κατασκευή του έργου υπάρχουν, καθώς είναι ήδη εξασφαλισμένα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος» σημείωσε ο κ. Κοφινάς.

Τέλος, να αναφερθεί ότι η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης τάχθηκε υπέρ της κατασκευής του έργου, ζητώντας, ωστόσο, να συμπεριληφθεί στην απόφαση διατύπωση, βάσει της οποίας θα διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του νέου Κέντρου Υγείας.

Το Σώμα θεώρησε ως αυτονόητο το δημόσιο χαρακτήρα του νέου Κέντρου Υγείας και δεν συμπεριέλαβε στην απόφαση τη διατύπωση, με τη Λαϊκή Συσπείρωση να διαχωρίζει τη θέση της για τη συγκεκριμένη πάντα παράμετρο, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, τάχθηκε υπέρ της κατασκευής του έργου.

Βαγγέλης Καραμάνης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το