Κατηγορίες: Photo GalleryΠολιτική

Σκηνές άγριας βίας με ένα νεκρό

 

 

Εκτυλίχθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας με θύμα 53χρονο οικοδόμο, μέλος του ΠΑΜΕ

Δεκάδες τραυματίες – Για προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα

 

 

Ο θάνατος ενός άτυχου 53χρονου οικοδόμου, μέλους του ΠΑΜΕ και τα επεισόδια άγριας βίας με συγκρούσεις σώμα με σώμα- μελών του ΠΑΜΕ και κουκουλοφόρων- συνέθεσαν την τραγική εικόνα του σημερινού (χθεσινού) συλλαλητηρίου εναντίον των κυβερνητικών μέτρων. Τα επεισόδια πήραν μεγάλες διαστάσεις το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ υπήρχαν μικρές εστίες έντασης στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι στον Ευαγγελισμό είχαν μεταφερθεί 74 τραυματίες. Τραυματίες είναι επίσης 6 αστυνομικοί, ενώ η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 24 προσαγωγές και 6 συλλήψεις.

Ειδικότερα, χωρίς σφυγμούς και αναπνοή διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό» ο 53χρονος συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ και οικοδόμος στο επάγγελμα, Δημήτρης Κοτζαρίδης, σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν. Ο διοικητής του νοσοκομείου δήλωσε χαρακτηριστικά: “Σήμερα περί τις 16:45 προσεκομίσθη από το ΕΚΑΒ άνδρας ηλικίας 53 ετών από την Αίγλη του Ζαππείου χωρίς σφυγμούς, απνοϊκούς, με μυδρίαση και ισοηλεκτρική γραμμή στο καρδιογράφημα. Δεν έφερε κανένα τραύμα, έγινε προσπάθεια ανάνηψης για 50 λεπτά ανεπιτυχώς”.

Αμέσως μετά το θάνατο του διαδηλωτή, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, διέταξε έρευνα για να εξακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια θανάτου του διαδηλωτή.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA o καρδιολόγος Ηλίας Σιώρας, που περιέθαλψε τον άτυχο 53χρονο, εξέφρασε την εκτίμηση του ότι ο διαδηλωτής υπέστη ανακοπή εξαιτίας των δακρυγόνων που εισέπνευσε.

Επίσης μέλη του ΠΑΜΕ ανέφεραν  ότι ο Δημήτρης Κοτσαρίδης εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα χημικών και θα ζητήσουν για το λόγο αυτό την έκθεση του ιατροδικαστή για τα αίτια του θανάτου του.

 

 

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

για το θάνατο του 53χρονου

 

«Περί ώρα 16:00 εντός του Ζαππείου άτομο πλησίασε Αξιωματικό αστυνομικής δύναμης και τον ενημέρωσε ότι αισθάνεται αδιαθεσία και κάθισε σε παγκάκι που ήταν δίπλα στον Αξιωματικό. Στο σημείο προσήλθαν και άλλα τρία (3) άτομα που προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, ενώ ο Αξιωματικός την 16.07 ώρα τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ. Περί ώρα 16:23 έφθασε στο σημείο σταθμός του ΕΚΑΒ με δίκυκλο και την 16:30 ώρα ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

 

«Από τις πρωινές ώρες της σήμερα μέχρι την 17:00 ώρα, δεν επιχείρησαν αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Αμαλίας, από τη διασταύρωσή της με την οδό Όθωνος και μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Όλγας καθώς και στην περιοχή του Ζαππείου όπου και δεν έγινε χρήση οποιουδήποτε χημικού ή άλλων μέσων».

 

Η Αλέκα Παπαρήγα

 

«Προσχεδιασμένη δολοφονική επίθεση εναντίον του ΠΑΜΕ από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς» κατήγγειλε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη Βουλή για τα εκτεταμένα επεισόδια και τις μάχες σώμα με σώμα στην πλατεία Συντάγματος, μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν κουκουλοφόροι προς τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.

 

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ εκτίμησε ότι θα υπάρξουν και νέες επιθέσεις, οι οποίες ξεκαθάρισε ότι «θα αποτύχουν, γιατί ο κόσμος της λαϊκής πάλης είναι μαθημένος και δεν πρόκειται να κάνει πίσω… εμείς είμαστε ιδεολόγοι, ενώ αυτοί υπηρετούν κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς».

 

Επιπροσθέτως, η κ Παπαρήγα άφησε αιχμές άφησε και για τους σχολιασμούς του ραδιοφωνικού σταθμού Σκάι, αναφέροντας ότι «αυτοί μιλούσαν για ιδεολογικό εμφύλιο πόλεμο. Δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Βάζουν τους επιτιθέμενους μαζί με τους αμυνόμενους…».

 

Επίσης, η ίδια εκτίμησε ότι στην υποκίνηση των κουκουλοφόρων «παίζει ρόλο η κοινοβουλευτική ακροδεξιά, που αντλεί δυνάμεις και από την ΕΛ.ΑΣ. και η ακροαριστερά» και συμπλήρωσε ότι «η κουκούλα για ορισμένους σημαίνει επανάσταση».

 

Τέλος, σημείωσε ότι «κυβέρνηση και κόμματα φοβούνται τη λαϊκή πάλη και θα επιχειρήσουν να την καταστείλουν. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα σταματήσουμε».\

 

Σφοδρή επίθεση Παπαρήγα στον ΣΥΡΙΖΑ

 

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα με αφορμή όσα συνέβησαν μεταξύ κουκουλοφόρων και διαδηλωτών που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

 

Στην ομιλία της στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, υποστήριξε ότι η επίθεση των κουκουλοφόρων στα μέλη του ΠΑΜΕ ήταν προσχεδιασμένη. Επικαλέστηκε Site τα οποία – όπως είπε – χθες και σήμερα είχαν αναφορές για επιθέσεις που θα γίνουν σήμερα σε Κνίτες.

 

Επίσης, σημείωσε ότι στο ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο, μετά την ανακοίνωση για περικύκλωση της Βουλής από το ΠΑΜΕ, ανέφεραν ότι η πλατεία Συντάγματος δεν είναι του ΠΑΜΕ.

 

Σύρραξη κουκουλοφόρων με μέλη του ΠΑΜΕ

 

Πρωτοφανούς αγριότητας σύρραξη σημειώθηκε σήμερα (χθες) το μεσημέρι ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΜΕ και κουκουλοφόρους- για περίπου 1 ώρα.

 

Οι συγκρούσεις ήταν σώμα με σώμα, με άνδρες από τις δύο πλευρές να συγκρούονται με κοντάρια, να εκσφενδονίζουν πέτρες, ενώ οι κουκουλοφόροι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ εναντίον διαδηλωτών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας άνδρας κρατούσε… σπαθί!

 

Η σύγκρουση άρχισε όταν ομάδα περίπου 500 κουκουλοφόρων εμφανίστηκε στις 14.40 από την πλευρά της οδού Σταδίου και επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ εναντίον των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ που βρίσκονταν στη λ. Αμαλίας.

 

Η περιφρούρηση του ΠΑΜΕ απάντησε και σημειώθηκαν σκληρές συγκρούσεις.

 

Ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας

 

Στο ερώτημα γιατί οι αστυνομικές δυνάμεις καθυστέρησαν να επέμβουν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μάχες ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΜΕ και κουκουλοφόρους, πηγές του αρχηγείου ανέφεραν, αρχικά, ότι μόλις ξεκίνησαν τα επεισόδια, η αστυνομία δεν επενέβη μετά από συνεννόηση με το ΠΑΜΕ για να μην σπάσει η συγκέντρωσή του. Όμως στη συνέχεια η ΕΛ.ΑΣ. υποστήριξε ότι δεν έκανε επέμβαση άμεσα, επειδή δεν μπορούσε επιχειρησιακά να εισχωρήσει μέσα στο πλήθος και όταν αυτό κατέστη δυνατόν έγινε η επιχείρηση των ΜΑΤ.

 

 

ΚΚΕ: Αποτέλεσμα επίθεσης αναρχοφασιστοειδών

ο θάνατος του Δημήτρη Κοτζαρίδη

 

Τη θλίψη και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Δημήτρη Κοτζαρίδη που έπεσε αγωνιζόμενος για το δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού εκφράζει το ΚΚΕ. Σε ανακοίνωση για τον θάνατό του αναφέρει:

 

“Αυτή τη φορά εξαπέλυσαν σχεδιασμένα οργανωμένες ομάδες σε διατεταγμένη αποστολή και αναρχοφασιστοειδή που με μολότωφ, χημικά αέρια, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πέτρες επιχείρησαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εργατών και λαού στο Σύνταγμα και ειδικά στο μέρος που ήταν το ΠΑΜΕ. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι και ο θάνατος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Κοτζαρίδη Δημήτρη, 53 χρόνων, γραμματέα του Παραρτήματος Οικοδόμων του Βύρωνα. Ακόμα δεκάδες είναι οι τραυματίες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.

 

Το μίσος των κουκουλοφόρων κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος και του ΠΑΜΕ εκφράζει το μένος των δυνάμεων που υπηρετούν το σύστημα και την αστική εξουσία. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη. Η επιχείρηση τρομοκράτησης, συκοφάντησης και καταστολής του εργατικού λαϊκού κινήματος πηγάζει από κρατικές δομές, από κέντρα και υπηρεσίες. Αυτό αποδείχνει η ιστορία, αυτό δείχνει και η σημερινή βάρβαρη και δολοφονική επίθεση. Οι κουκουλοφόροι, αναρχοαυτόνομοι, φασιστοειδή ή όπως αλλιώς ονομάζονται ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας το δικό της στόχο που οι δυνάμεις καταστολής, οι εκβιασμοί και οι απειλές της απέτυχαν, για να τρομοκρατήσουν το λαό για να σκύψει το κεφάλι. Αντικειμενικά προκύπτει ότι τα ίδια κέντρα εκτέλεσαν την προβοκατόρικη δολοφονική πυρπόληση της Μαρφίν τη μέρα ψήφισης του μνημονίου στις 5 Μαΐου 2010.

 

Ο στόχος τους ήταν να διαλύσουν τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απέτυχε. Έτσι πρέπει να αποτύχουν τα σχέδια κυβέρνησης, μηχανισμών του συστήματος, των κομμάτων της πλουτοκρατίας που θέλουν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν το εργατικό λαϊκό ποτάμι της αντεπίθεσης που βγήκε με τη 48ωρη απεργία στους δρόμους.

 

Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Δημήτρη Κοτζαρίδη που έπεσε αγωνιζόμενος για το δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους τραυματίες, σε όλους όσοι υπερασπίστηκαν την εργατική λαϊκή διαδήλωση από τις προβοκατόρικες ομάδες. Καλεί το λαό να σηκώσει πιο αποφασιστικά το ανάστημά του. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να συσπειρωθεί τώρα στα συνδικάτα, στο ΠΑΜΕ και τις άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική, την εξουσία μονοπωλίων. Αυτό είναι το αντίπαλο δέος των κομμάτων της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αυτή είναι η δύναμη του λαού να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα, τη βία και την τρομοκρατία κάθε είδους μηχανισμού καταστολής. Ο λαός μπορεί να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και εξουσία”.

 

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από το ΠΑΜΕ

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή της, σημειώνει:

 

“Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, εκατοντάδων συνδικάτων και δεκάδων χιλιάδων εργαζόμενων εκφράζουμε στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου μας, οικοδόμου, γραμματέα του παρατήματος Βύρωνα του Συνδικάτου Οικοδόμων τα θερμά μας συλλυπητήρια. Υποσχόμαστε ότι ακόμα πιο αποφασιστικά θα συνεχίσουμε τους αγώνες για τα οράματα που μαζί του παλεύαμε.

 

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

 

Δώσαμε μια μάχη δυναμική, σκληρή, στους τόπους δουλειάς, στις πλατείες και στους δρόμους, απάντηση στην εργοδοσία, την κυβέρνηση, τα κόμματα της πλουτοκρατίας.

 

Όμως η ταξική πάλη έχει και μια άλλη πλευρά. Δίπλα στους κρατικούς, κατασταλτικούς μηχανισμούς υπάρχει και ένας άλλος μηχανισμός, στον οποίο συνυπάρχουν φασιστοειδή, αναρχικοί, χρυσαυγίτες, άνθρωποι του Καρατζαφέρη, οι γνωστοί κουκουλοφόροι.

 

Όλοι αυτοί επιχείρησαν να χτυπήσουν τη συγκέντρωση μας. Χάρις στην οργάνωση, την ψυχραιμία, την αποφασιστικότητα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ οι μηχανισμοί αυτοί αναχαιτίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν.

 

Οι παραπάνω δυνάμεις εμφανίστηκαν πίσω και μέσα στο λεγόμενο κίνημα του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην οδό Βασιλέως Γεωργίου. Από αυτή τη δολοφονική επίθεση είχαμε το νεκρό συνάδελφό μας, οικοδόμο, γραμματέα του παραρτήματος Οικοδόμων Βύρωνα και τραυματίες.

 

Καταγγέλλουμε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης που επιχειρούν να χρεώσουν στο ΠΑΜΕ ευθύνες για τα επεισόδια. Αυτά τα ΜΜΕ είναι τα ίδια που το προηγούμενο διάστημα προσπάθησαν να συκοφαντήσουν με όλους τους τρόπους το ΠΑΜΕ και τους αγώνες των εργαζομένων. Να χτυπήσουν την πόρτα και να απευθυνθούν στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και σε εκείνες τις δυνάμεις που θεωρούν αντίπαλο το ΠΑΜΕ και μέσα στις γραμμές τους υποθάλπονται και αναπτύσσονται προβοκατόρικα και εγκληματικά στοιχεία, καθώς και στην κυβέρνηση που επί χρόνια υποθάλπει αυτά τα στοιχεία.

 

Ο αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος. Δεν ξεμπερδεύει κανείς με αυτή την πολιτική με ένα ντου ή με την καταψήφιση ενός άρθρου του πολυνομοσχέδιου.

 

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, αύριο να ενημερώσουν τους εργαζόμενους γι’ αυτή την δολοφονική επίθεση για να καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι εκτός από την εργοδοσία έχουν εχθρούς και όλες αυτές τις παραπάνω δυνάμεις”.

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νεκρός 23χρονος σμηνίτης στη Σκοτίνα – Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

Νεκρός εντοπίστηκε ένας 23χρονος σμηνίτης στη Στοτίνα, σκορπώντας θλίψει στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Η ανακοίνωση…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Harry Potter: Και επίσημα στη μικρή οθόνη – Αρχίζουν τα casting

Η εταιρεία παραγωγής Warner Bros. Discovery ανακοίνωσε πριν μερικούς μήνες νέα τηλεοπτική σειρά βασισμένη και στα επτά βιβλία…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Πανηγυρική πρόκριση για την Εθνική πόλο Νεανίδων στους “4” του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Έβαλε πλώρη για μετάλλιο… Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Δημ.Κουρέτας: «Η Θεσσαλία τιμά τον Αλ. Παπαδιαμάντη, την ιστορία και την κληρονομιά της»

«Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος Έλληνας διηγηματογράφος, είναι και ο μεγαλύτερος Θεσσαλός…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Κούρτογλου: Η Αγία Άννα θα διεκδικήσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική

Ο προπονητής της Αγίας Άννας Κούρτογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος:…

20 Σεπτεμβρίου 2024

Σερίφης στο Κεντάκι πυροβόλησε και σκότωσε δικαστή προτού παραδοθεί

Σερίφης σε αγροτική περιοχή της πολιτείας Κεντάκι (κεντροανατολικά) τέθηκε υπό κράτηση χθες Πέμπτη, αφού πυροβόλησε…

20 Σεπτεμβρίου 2024