Photo Gallery, Αθλητισμός

Σκανδαλώδης απόφαση υπέρ του Εθνικού Γαζώρου, στέλνει στα πλέι οφ τη Νίκη

Με μία απόφαση που μόνο ως …σκανδαλώδη μπορεί να χαρακτηριστεί η Πρωτοβάθμια Επιτροπή της Football League-Football League 2 (ΕΠΑΕ) κατακύρωσε τον αγώνα Εθνικός Γαζώρου-Τύρναβος υπέρ της ομάδας των Σερρών που έτσι ανακηρύσσεται  πρωταθλήτρια του βορείου ομίλου της Γ’ Εθνικής και ανεβαίνει αυτόματα στην παραπάνω κατηγορία. Η εξέλιξη αυτή φέρνει τη Νίκη στη 2η θέση του ομίλου, με το βολιώτικο συγκρότημα να υποχρεώνεται να παίξει στα πλέι οφ για να διεκδικήσει την άνοδο στη Β’ Εθνική. Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να εκδικαστεί στην ΕΠΟ η έφεση του Τυρνάβου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Η πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League-Football League 2 έκανε το …θαύμα της, παίρνοντας μία απόφαση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, όσον αφορά το παιχνίδι Εθνικός Γαζώρου-Τύρναβος που δεν διεξήχθη. Συγκεκριμένα έκρινε ότι η ομάδα των Σερρών δεν έχει καμία ευθύνη για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδό της και έτσι κατακύρωσε υπέρ της τον αγώνα με τέρματα 3-0. Παράλληλα, ο Τύρναβος τιμωρήθηκε και με πρόστιμο 10.000 ευρώ διότι οι παίκτες του δεν παρουσιάστηκαν στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Τυρναβίτες είχαν δεχθεί επίθεση με το που κατέβηκαν από το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή τους και τρεις ποδοσφαιριστές τους τραυματίστηκαν. Μάλιστα η Αστυνομία έκανε εννέα συλλήψεις και ήδη εκκρεμεί το ποινικό δικαστήριο που θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη.

Η σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε και στην ιστοσελίδα της διοργανώτριας Αρχής έχει ως εξής: «Η πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Football League ΟΠΑΠ-Football League 2 ΟΠΑΠ συνεκδίκαζει  τις καταγγελίες των ομάδων ΤΑΠ Εθνικός Γαζώρου και ΠΑΕ Τύρναβος. Απορρίπτει ότι κρίθηκε απορριπτέο.

Κατακυρώνει τον μη διεξαχθέντα αγώνα με τέρματα 3-0 υπέρ της ανυπαίτιας ομάδας ΤΑΠ Εθνικός Γαζώρου. Επιβάλλει στην ΠΑΕ Τύρναβος την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ (μη τέλεση αγώνα την 20-5-2012)».

Η παραπάνω απόφαση είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο που ήταν καλεσμένος το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στην τηλεοπτική εκπομπή «Η δίκη στον ΣΚΑΪ». Αναφερόμενος στο θέμα της βίας μίλησε για επεισόδια που γίνονται εκτός αγωνιστικών χώρων «φωτογραφίζοντας» την περιβόητη υπόθεση του αγώνα Εθνικός Γαζώρου-Τύρναβος. Τα λόγια του ήταν: «Δεν γίνεται να αποδίδονται ευθύνες σε ομάδες και να τιμωρούνται για επεισόδια που γίνονται σε στενά γύρω από το γήπεδο».

Έτσι, τόσο η Football League-Football League 2, όσο και η ΕΠΟ, ουσιαστικά «νίπτουν τας χείρας τους» σε περιπτώσεις όπου η αποστολή μίας ομάδας πέφτει θύμα ενέδρας. Μάλιστα, με δεδομένη τη θέση που πήρε ο κ. Πιλάβιος γίνεται κατανοητό ότι η έφεση του Τυρνάβου που αναμένεται να εκδικαστεί την ερχόμενη Τετάρτη από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, δύσκολα θα γίνει δεκτή.

Στα πλέι οφ η Νίκη

Αν δεν αλλάξει η απόφαση της πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League-Football League 2, τότε ο Εθνικός Γαζώρου ανακηρύσσεται πρωταθλητής στον βόρειο όμιλο της Γ’ Εθνικής με 43 βαθμούς. Η Νίκη με 40 πόντους μένει στη 2η θέση, ενώ τρίτος είναι ο Οικονόμος Τσαριτσάνης με 39.

Έτσι, ο Εθνικός Γαζώρου, όπως και ο πρωταθλητής του νοτίου ομίλου Απόλλων Σμύρνης ανεβαίνουν αυτόματα στη Β’ Εθνική, ενώ για μία θέση ακόμη θα παλέψουν μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ η Νίκη, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο Πανηλειακός και η Ζάκυνθος. Πάντως, οι ομάδες του Βόλου και του Πύργου θα έχουν μπόνους δύο βαθμών επειδή τερμάτισαν στη 2η θέση των ομίλων τους.

Φυσικά, σε περίπτωση που μείνουν κενές κάποιες θέσεις στη Β’ Εθνική αν υπάρξουν ομάδες που δεν πάρουν το πιστοποιητικό από την Ε.Ε.Α., τότε θα συμπληρωθούν από τους επιλαχόντες των πλέι οφ της Γ’ Εθνικής. 

Πρόστιμο στην ΠΑΕ

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Football League-Football League 2 πήρε χθες και άλλες αποφάσεις. Μία εξ αυτών ήταν και το πρόστιμο 500 ευρώ στην ΠΑΕ Νίκη για ρίψεις αντικειμένων κατ’ εξακολούθηση στον εντός έδρας αγώνα με τον Τηλυκράτη που διεξήχθη στις 23 Απριλίου. Αντίθετα, απήλλαξε τον εκπρόσωπο της ομάδας Νίκο Αθηναίο από την αποδιδόμενη σε αυτόν πειθαρχική παράβαση για τον ίδιο αγώνα. 

* Σήμερα στις 13.30 ο προπονητής της Νίκης Περικλής Αμανατίδης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του «Παντελής Μαγουλάς».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το