Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Σημαντική βοήθεια από το Ιατρείο Αλληλεγγύης Βόλου

Στον ένα χρόνο που λειτουργεί το Ιατρείο Αλληλεγγύης Βόλου, έχουν εξετασθεί 709 ενήλικες, εκ των οποίων οι 195 είναι μετανάστες και 403 παιδιά, εκ των οποίων τα 226 είναι μετανάστες
Στον ένα χρόνο που λειτουργεί το Ιατρείο Αλληλεγγύης Βόλου, έχουν εξετασθεί 709 ενήλικες, εκ των οποίων οι 195 είναι μετανάστες και 403 παιδιά, εκ των οποίων τα 226 είναι μετανάστες

Περισσότερα από 1.100 άτομα εξετάστηκαν από το Ιατρείο Αλληλεγγύης Βόλου στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας ο οποίος ίδρυσε και στήριξε με την ανιδιοτελή προσφορά μελών του τη λειτουργία του Ιατρείου, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου λειτουργίας της δομής στο κέντρο της πόλης, αναφέρει τα εξής:
«Έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας το Ιατρείο Αλληλεγγύης στο Βόλο, που ίδρυσε ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, ανταποκρινόμενος στην κραυγή αγωνίας εκατοντάδων ανασφάλιστων συμπολιτών. Άλλη μια αυτοσχέδια δομή κοινωνικής μέριμνας στηριζόμενη στον εθελοντισμό, ήρθε για να προσπαθήσει να καλύψει την εκκωφαντική απουσία του Κοινωνικού Κράτους.
Προσπάθησε να βοηθήσει όλους τους συμπολίτες μας που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη, λόγω ανεργίας ή οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης, έδωσε χέρι βοήθειας στους οικονομικούς μετανάστες, που και αυτοί πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Στον ένα χρόνο που λειτουργεί, έχουν εξετασθεί 709 ενήλικες, εκ των οποίων οι 195 είναι μετανάστες και 403 παιδιά, εκ των οποίων τα 226 είναι μετανάστες. Εκτός αυτού, έχουν γίνει εργαστηριακές, απεικονιστικές εξετάσεις και εκτιμήσεις από γιατρούς ειδικότητας, σε δεκάδες άτομα από το σύνολο των εξετασθέντων.
Η συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο, που στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, στην οδό Ιωλκού με Ανθίμου Γαζή, και λειτουργεί με πρωτοβουλία της Μητρόπολης Δημητριάδος και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, είναι υποδειγματική. Το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη 11:30 -13:00 και κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 17:30-19:30.
“Με την ευκαιρία αυτή, τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς που συμμετέχουν στην δομή αυτή και τις εθελόντριες που καλύπτουν την γραμματεία, την νοσηλευτική υπηρεσία, τους κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους, που δείχνουν τεράστιο απόθεμα ψυχής και αλληλεγγύης.
Επίσης, ένα θερμό ευχαριστώ στα δεκάδες άτομα που προσφέρουν φαρμακευτικό υλικό. Για άλλη μια φορά, πρέπει να τονισθεί η σημαντική συνεισφορά των Ελλήνων και Βέλγων που ζουν και εργάζονται στο Βέλγιο και κυρίως, των συμπολιτών μας Άννας και Ντίνου Βαρδάκη που ζουν εκεί.
Τη στιγμή που σημαντικές μονάδες υγείας που απευθύνονται σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες καταργούνται, όπως πρόσφατα το Κέντρο Μάνας και Παιδιού στη Νέα Ιωνία Βόλου, δομές όπως το Ιατρείο Αλληλεγγύης αγκαλιάζουν τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, λειτουργώντας ως μια ασπίδα προστασίας ενάντια στην ανθρωπιστική κρίση που βιώνουμε.
Γι’ αυτό, πρέπει να γίνει ευρύτερα γνωστό το Ιατρείο Αλληλεγγύης με τις υπηρεσίες που προσφέρει στην περιοχή του Βόλου και της Μαγνησίας, για να έχουν υγειονομική κάλυψη οι ανασφάλιστοι πολίτες που ολοένα και περισσότερο αυξάνονται. Η Υγεία είναι δικαίωμα όλων και όχι προνόμιο λίγων.
Στο σημείο αυτό, θέλουμε να επισημάνουμε ότι ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει αυτή την περίοδο με την έλλειψη εμβολίων. Γι’αυτό το λόγο, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας θα στείλει επιστολή που θα απευθύνεται προς τις αυτοδιοικητικές αρχές, την Εκκλησία και το Εμπορικό Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας, ζητώντας να συνδράμουν προς την κατεύθυνση εξεύρεσης πόρων και την προμήθεια εμβολίων.
Το Ιατρείο Αλληλεγγύης λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 15:00-17:00, στο κτήριο Σκενδεράνη, πίσω από το Δίαυλο, χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Βόλου και βρίσκεται στην οδό Σκενδεράνη 6. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 24210-20646.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, οι εθελοντές γιατροί και το προσωπικό του Ιατρείου Αλληλεγγύης, δεν θα αφήσουν κανέναν ανασφάλιστο πολίτη μόνο του στην κρίση.”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το