Photo Gallery, Τοπικά

Σημαντικές ζημιές για ΑΓΕΤ

Οι πωλήσεις του ομίλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής σημείωσαν πτώση 19,3%

Η κατάρρευση της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με την αναστολή της κατασκευαστικής δραστηριότητας στα δημόσια και συγχρηματοδοτούμενα έργα υποδομής επηρέασε αρνητικά τις επιδόσεις της ΑΓΕΤ Ηρακλής που ανήκει στη γαλλική Lafarge το 9μηνο του 2012.

Επιπλέον, η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε να επιβαρύνει περαιτέρω τον ισολογισμό με απομείωση επένδυσης σε ενοποιούμενη θυγατρική εταιρεία, αλλά και με προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 173,41 εκατ. ευρώ έναντι 215 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2011, σημειώνοντας πτώση 19,3%.

Τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) από κέρδη 2,9 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2011 «γύρισαν» σε ζημίες 51,31 εκατ. ευρώ το 9μηνο του 2012.

Τέλος, οι καθαρές ζημιές μετά από φόρους εκτινάχθηκαν στα 70,21 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 32,22 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με στόχο να αντισταθμίσουν εν μέρει τις συνέπειες της πτώσης της εγχώριας αγοράς το εννεάμηνο του 2012, ο όμιλος και η εταιρεία ενέτειναν την εξαγωγική τους δραστηριότητα και συνέχισαν τις συντονισμένες προσπάθειες και τα μέτρα για τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους και τη βελτιστοποίηση των παραγωγικών, εφοδιαστικών και διοικητικών λειτουργιών.

Ο όμιλος διαθέτει τρία εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου, στο Βόλο, τη Χαλκίδα και το Μηλάκι Εύβοιας, έξι κέντρα διανομής τσιμέντου, καθώς και εγκαταστάσεις παραγωγής και εμπορίας αδρανών υλικών και ετοίμου σκυροδέματος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το