Πολιτική, Πρώτο Θέμα (old)

Σε 18 ημέρες η τοποθέτηση των «διαθέσιμων» από τον χώρο της υγείας

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Ξεκινά από σήμερα, Πέμπτη, η διαδικασία προκήρυξης για την κάλυψη 1.754 θέσεων στον χώρο της υγείας και μέσα σε 15 – 18 μέρες θα έχουν τοποθετηθεί στις νέες τους θέσεις οι 1.641 εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ήδη, το τριμελές συμβούλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ενέκρινε την Τετάρτη το σχετικό σχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ενημερώνοντας τους βουλευτές που συμμετέχουν στις Επιτροπές Κοινωνικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής. Παράλληλα, ανέφερε ότι σε επόμενο νομοσχέδιο προτίθεται να καταθέσει τροπολογία που θα προβλέπει την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ.

Ο Αδ.Γεωργιάδης επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία απόλυση δεν πρόκειται να γίνει στο χώρο της υγείας, σημειώνοντας ότι είναι κατά 100 περισσότερες οι κενές θέσεις που πρέπει να καλυφθούν σε σχέση με τον αριθμό εργαζομένων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Εκτίμησε δε, ότι η διαδικασία της κινητικότητας στο χώρο της υγείας θα έχει εξοικονόμηση δαπανών που θα φθάνουν τα 32 εκατ. ευρώ ετησίως.

Για τους καθηγητές τεχνικών λυκείων

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι μέχρι τέλη Νοεμβρίου θα ξεκινήσει και η τρίτη φάση της κινητικότητας που θα αφορά καθηγητές τεχνικών λυκείων, οι οποίοι θα απορροφηθούν στον χώρο της υγείας πριν το τέλος του χρόνου.
Όπως εξήγησε, μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της κινητικότητας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα γίνει η δεύτερη που θα καλύψει τα κενά και τις ελλείψεις στην επαρχία.

«Αφού ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει μέχρι τέλη Νοεμβρίου, η τρίτη φάση της κινητικότητας που θα αφορά καθηγητές τεχνικών λυκείων οι οποίοι προέρχονται από το υπουργείο Παιδείας και θα καλύψουν τα κενά στο σύστημα υγείας. Οι έχοντες πτυχίο που έχουν σχέση με τον χώρο υγείας θα απορροφηθούν άπαντες, πριν το τέλος του έτους από το υπουργείο Υγείας» διαβεβαίωσε ο κ. Γεωργιάδης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το