Πρώτο Θέμα (old), Τοπικά

Σε 15 ημέρες η δημοπρασία για την πλαζ Αλυκών

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες τους όρους διακήρυξης
Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες τους όρους διακήρυξης

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες τους όρους διακήρυξης της πλαζ των Αλυκών και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Ηλία Ξηρακιά, σε 15 ημέρες θα γίνει η δημοπρασία, ώστε να καταθέσουν προσφορές οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Η πλαζ θα νοικιαστεί για 12 χρόνια, με ετήσιο μίσθωμα 20.000 ευρώ, ενώ 2.000 ευρώ θα καταβάλλει ο επενδυτής για τη μίσθωση και του θαλάσσιου μετώπου.

Επειδή πρόκειται για παλαιές και για μεγάλο διάστημα εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις ο μισθωτής υποχρεούται να καταθέσει στο Τμήμα Περιουσίας και να υλοποιήσει ως εκμισθωτής συνοπτικό επενδυτικό σχέδιο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και ρητές δεσμεύσεις πλήρους ανακαίνισης και αναβάθμισης του μισθίου. Ιδιαίτερα επισημαίνεται η υποχρέωση κατασκευής νέων χώρων υγιεινής.

Οι παρατάξεις συμφώνησαν στο ότι η πλαζ δεν μπορεί να εκμισθωθεί εάν δεν υπάρξει λειτουργία χώρου που θα λειτουργεί ως καφέ μπαρ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να δημιουργηθεί κλειστός χώρος διασκέδασης που θα λειτουργεί ως κλαμπ.

Η εκμισθούμενη έκταση έχει εμβαδόν 14.498,00 μ2 και περιλαμβάνει: α) ισόγειο κτίσμα (αναψυκτήριο) εμβαδού 35,26 μ2, β) ισόγειο κτίσμα (μπαρ) εμβαδού 42,23 μ2, γ) ισόγειο κτίσμα (αποδυτήρια) εμβαδού 138,60 μ2 δ) WC εμβαδού 24,67 μ2 ε) ισόγειο κτίσμα (αποδυτήρια) εμβαδού 138,60 μ2 και στ) WC εμβαδού 24,67 μ2.

Στην εκμισθούμενη έκταση περιλαμβάνονται χώροι πρασίνου και χώροι άθλησης, με σημαντικές βλάβες, από την εγκατάλειψη και ο χώρος αιγιαλού στην παραθαλάσσια ζώνη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, επιδιώκοντας την αναβάθμιση του μισθίου, έχει δρομολογήσει, τις διαδικασίες για την τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης στην περιοχή, με την έγκριση περιγράμματος νέου κτιρίου με χρήση εστιατορίου – καφέ – μπαρ, δίπλα στο χώρο των σημερινών εγκαταστάσεων, σε απόσταση 30 μέτρων από την οριογραμμή του αιγιαλού και με διαστάσεις 10 μ Χ 15 μ. Μετά την έγκριση της τροποποίησης του Σχεδίου Πόλης και εφόσον ο μισθωτής κάνει χρήση της δυνατότητας για κατασκευή του νέου κτιρίου, το ετήσιο μίσθωμα (αντίτιμο χρήσης) της μισθωτικής περιόδου κατά την οποία θα χορηγηθεί άδεια λειτουργίας του νέου κτιρίου θα αυξηθεί έως 50% έναντι του καταβληθέντος την προηγούμενη μισθωτική περίοδο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου θα προχωρήσει επίσης, εντός δύο μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, στην ψήφιση Κανονιστικής Απόφασης, στην οποία θα προβλεφθεί η δυνατότητα κοινόχρηστων χρήσεων στο μίσθιο που είναι αναγκαίες για τη λειτουργία της εγκατάστασης, όπως δημιουργία εσωτερικού χώρου στάθμευσης για τους επισκέπτες, εγκατάσταση παιδικής χαράς κλπ.

Έμπροσθεν της εκμισθούμενης έκτασης υπάρχει τμήμα αιγιαλού εμβαδού 7.142,62 μ2, που παραχωρείται για απλή χρήση αιγιαλού, με ετήσιο αντάλλαγμα 2.000 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το