Photo Gallery, Τοπικά

Σε ρυθμούς συρτάκι ξανά ο Βόλος

Συρτάκι

Χθες Κυριακή 10 Μαρτίου στις 4 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν. Ιωνίας, πραγματοποιήθηκε η απονομή των βεβαιώσεων των συμμετεχόντων στο μεγαλύτερο συρτάκι του κόσμου, που διοργανώθηκε στις 31 Αυγούστου του 2012 στην παραλία του Βόλου. Μετά την απονομή των βεβαιώσεων πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον πρόεδρο της ΕΚΠΟΛ και του ECTN (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτιστικού Τουρισμού) κ. Κωνσταντίνο Χαλέβα.

Μάλιστα, εκατοντάδες άτομα κατέφθασαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας για να παραλάβουν τις βεβαιώσεις συμμετοχής τους στο συρτάκι τον περασμένο Αύγουστο. «Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε ό,τι κάναμε πέρσι και να μαζευόμαστε κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι για να μπαίνει κάθε χρόνο ο Βόλος στο ρεκόρ Γκίνες» επισήμανε ο κ. Χαλέβας.

Ο ίδιος στην ομιλία του τόνισε: «Ένα  πολύ  μεγάλο  μπράβο  σε  όλους  εμάς  που  με  στόχο  την  προβολή  του  Βόλου,  της  Μαγνησίας , της  Θεσσαλίας  και  φυσικά  ολόκληρης  της  Ελλάδας χορέψαμε  το μεγαλύτερο   συρτάκι  του  κόσμου  στης 31-08-2012 επιτυγχάνοντας  έτσι  ένα  παγκόσμιο  ρεκόρ  με  5.614  άτομα. Το  πετύχαμε  με  ελάχιστα  έξοδα  και  με  την προσωπική μας  συμμετοχή  φέραμε  στο  επίκεντρο  της  δημοσιότητας  παγκοσμίως  την  περιοχή  μας».

Συγκεκριμένα, το συρτάκι θα διοργανώνεται, όπως όλα δείχνουν, κάθε τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού στην παραλία. «Πετύχαμε το πρωτοφανές, μετατρέψαμε την περιοχή μας σε πόλη του ρεκόρ Guinness και σε ανάμνηση της επιτυχίας αυτής θα καθιερώσουμε το φέστιβαλ του Συρτάκι, όπου κάθε χρόνο στην τελευταία πανσέληνο του Αυγούστου θα χορεύουμε στην παραλία του Βόλου αναβιώνοντας την μοναδική στιγμή που ζήσαμε όλοι όσοι συμμετείχαμε στην εκδήλωση αυτή» υπογράμμισε ο κ. Χαλέβας.

Θα προτείνουμε στο Δήμο Βόλου στην αρχή της παραλίας να τοποθετηθεί στο δάπεδο πλάκα με το σήμα του Guinness και με την αναφορά στους 5,614 χορευτές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το