Κατηγορίες: Photo GalleryΠολιτική

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του 53χρονου

Παρούσα και η Αλέκα Παπαρήγα, φίλοι, συγγενείς και συνδικαλιστές

 

 

 

Πλήθος κόσμου συνόδευσε σήμερα, στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο του Βύρωνα τον άτυχο 53χρονο οικοδόμο Δημήτρη Κοτζαρίδη που έχασε τη ζωή του στα τραγικά γεγονότα της Πέμπτης, στο κέντρο της Αθήνας, στην ογκώδη διαδήλωση που έγινε κατά της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Χιλιάδες φίλοι, συγγενείς, οικείοι του καθώς και μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικοδόμων, του ΠΑ.Μ.Ε., του ΚΚΕ, και άλλων πολιτικών χώρων, αποχαιρέτησαν τον άτυχο 53χρονο, πατέρα δύο παιδιών και εξέφρασαν την οδύνη τους για τον άδικο χαμό του, χαρακτηρίζοντας τον «φιλήσυχο άνθρωπο και ανιδιοτελή αγωνιστή», ενώ κατά τη διάρκεια της κηδείας οι παρευρισκόμενοι φώναξαν συνθήματα.
Παρόντες στην κηδεία του που πραγματοποιήθηκε μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας, ήταν η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με εκπροσώπους του πολιτικού γραφείου του κόμματός, πολυπληθής αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, καθώς και εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Στρατούλη, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Γ. Σωτηρόπουλος,ενώ από τη Νέα Δημοκρατία, το «παρών» έδωσε ο βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος. Παρών ήταν επίσης και ο Δήμαρχος του Δήμου Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς καθώς και πλήθος εκπροσώπων σωματείων και φορέων, ενώ στεφάνι έστειλε και ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς.
Το φέρετρο του Δημήτρη Κοτζαρίδη ήταν καλυμμένο με τα λάβαρα του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, ο πρόεδρος της οποίας κ. Γιάννης Πασούλας στον επικήδειο που εκφώνησε κατονόμασε ως υπεύθυνες για το θάνατο του 53χρονου «παρακρατικές ομάδες και μηχανισμούς, πληρωμένων δολοφόνων ενάντια στο λαό που διαδήλωνε», ενώ εκ μέρους της Ομοσπονδίας υποσχέθηκε ότι «δε θα χάσουμε ούτε στιγμή από τα μάτια μας τον ένοχο του χαμού σου, όλους αυτούς που μισούν τους εργάτες και τον αγώνα τους».


Κόντρες στη σκιά

του τελευταίου «αντίο»

 

Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη από την Πέμπτη η προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου προκειμένου να διαπιστωθούν ακριβείς συνθήκες του θανάτου του.  Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή τις καταγγελίες της γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για διασύνδεση κουκουλοφόρων με την Αστυνομία διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου. Σχετική επιστολή με αίτημα για διερεύνηση των καταγγελιών απέστειλε προς την εισαγγελία και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.
Το ΚΚΕ υποστηρίζει και παραθέτει φωτογραφίες ότι κουκουλοφόροι στα προχθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα σχετίζονταν άμεσα με την Αστυνομία.
Χθες,  η γ.γ. του ΚΚΕ προχώρησε σε καταγγελίες ότι υπήρξε οργανωμένη επίθεση κουκουλοφόρων στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Πέμπτης  Όπως εξήγησε η Αλέκα Παπαρήγα στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης μετά τα επεισόδια υπήρχε ομάδα αστυνομικών και κουκουλοφόρων έξω από τη ΓΑΔΑ, «οι οποίοι πανηγύριζαν και έλεγαν: τους φάγαμε». Παράλληλα η Αλέκα Παπαρήγα επανέλαβε τις καταγγελίες της και για τον ΛΑΟΣ. «Είναι το κόμμα το συγκεκριμένο που καλλιεργεί ιδεολογικά και πολιτικά: τσακίστε τους πάντες που σηκώνουν κεφάλι, Έλληνες αγωνιζόμενους και ξένους. Ιδεολογικά και πολιτικά λειτουργεί και προετοιμάζει το έδαφος».  «Υπάρχουν άνθρωποι του ΛΑΟΣ που μετέχουν σε τέτοιες κινήσεις και υποκινούν το μίσος στους αγωνιζόμενους και υποκινούν και επιθέσεις» υπογράμμισε η γ.γ. του ΚΚΕ.

Ο Μάκης Βορίδης από το ΛΑΟΣ, μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ, ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχαν ανάμεσα στους κουκουλοφόρους άνθρωποι του ΛΑΟΣ τονίζοντας ότι το κόμμα έχει κάνει κατηγορηματική τοποθέτηση επ’ αυτού. Συμπλήρωσε ότι «περιμένουμε να εισφέρουν αποδεικτικά στοιχεία… Αν υπάρχει κάτι παρακαλούμε να μας το πει κάποιος, αλλά να μας πει συγκεκριμένα πράγματα».

Η πολιτεία, η δικαιοσύνη και η κυβέρνηση οφείλουν να απαντήσουν άμεσα στις καταγγελίες του ΚΚΕ δήλωσε ο γραμματέας της Κ.Ε. της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιάννης Οικονόμου.

Πλήρη στήριξη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη παρείχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης.

 

Νέα πυρά από το ΚΚΕ
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του που εκδόθηκε το Σάββατο, καταγγέλλει στο λαό τη συνεχιζόμενη τρομοκρατική επίθεση που εκτελούν όπως λέει οι οργανωμένες ομάδες προβοκατόρων – δολοφόνων, που υπηρετούν τους μηχανισμούς του συστήματος, με εφόδους σε γραφεία του ΚΚΕ, πυρπολήσεις, ξυλοδαρμούς μελών της ΚΝΕ σε διάφορους χώρους, με απειλές και άλλα. Παράδειγμα του άνανδρου και ύπουλου σχεδίου που εκτελούν είναι και η επίθεση που εξαπέλυσαν στα γραφεία του ΚΚΕ στη Λάρισα. Η θαρραλέα αντιμετώπιση που συναντούν από τους κομμουνιστές και το λαό θα χαλάσει τα σχέδια στα όργανα των μυστικών υπηρεσιών.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη πως την πρώτη και κύρια ευθύνη για τις τραμπούκικες και δολοφονικές επιθέσεις έχει η κυβέρνηση και οι επίσημοι κατασταλτικοί μηχανισμοί. Ενώ το διαδίκτυο είναι γεμάτο από αναρτήσεις διάφορων ομάδων των αυτοονομαζόμενων αντιεξουσιαστών ή εθνικιστών που προαναγγέλλουν και ύστερα επαίρονται για τα άθλια κατορθώματά τους, τους τραμπουκισμούς και τους εμπρησμούς, η κυβέρνηση έχει το θράσος να ζητάει από το ΚΚΕ στοιχεία!
Και η ανακοίνωση καταλήγει: Συστράτευση τώρα με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, οργάνωση και συμμετοχή στα σωματεία, στο ΠΑΜΕ, για τη μεγάλη εργατική – λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης που θα σαρώσει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, τα επικίνδυνα αντιλαϊκά σχέδια, που εξυφαίνουν τα κόμματα και οι κρυφοί και φανεροί μηχανισμοί της αστικής τάξης. Όλοι στον αγώνα. Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους. Ο πλούτος ανήκει στο λαό που τον παράγει.

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Διατροφή

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση των μαθητριών/τών της Δ΄ Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού…

18 Ιουνίου 2024

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αλμυρό

  Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο του Αλμυρού θα τεθούν σε εφαρμογή το δίμηνο Ιούλιος…

18 Ιουνίου 2024

Διαφημιστικό φυλλάδιο για την Όθρυ από μαθητές Δημοτικού Σχολείου Ευξεινούπολης

  Στο Διεθνές Θεματικό Δίκτυο για την Αειφορία «Τα παιδιά πρεσβευτές του τόπου τους» της…

18 Ιουνίου 2024

Αμίλητος έφθασε στις φυλακές των Γρεβενών ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης από την Ηλεία

Αμίλητος, χωρίς να πει την παραμικρή κουβέντα στους Αστυνομικούς έφθασε χθες στις φυλακές των Γρεβενών…

18 Ιουνίου 2024

Σήμερα η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Νίκη – Βασικό θέμα ο σχεδιασμός για την επόμενη περίοδο

Εβδομάδα… γενικών συνελεύσεων διανύουμε στη Νίκη. Πρώτη χρονικά έγινε η Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής και…

18 Ιουνίου 2024

Προτεραιότητα του Ολυμπιακού το γήπεδο – Θέλει ΕΑΚ για έδρα και τη νέα χρονιά

Δεν αλλάζει κάτι στον Ολυμπιακό Βόλου, μετά τις εκλογές στον Ερασιτέχνη, με τον Γιάννη Παπαδόπουλο…

18 Ιουνίου 2024