Photo Gallery, Τοπικά

Σε κατάληψη το Λύκειο Αλμυρού

Σε κατάληψη και το Λύκειο Αλμυρού από χθες το πρωί, με τους μαθητές να έχουν ως βασικό αίτημά τους την κάλυψη της θέσης καθηγητή Μαθηματικών, η οποία παραμένει κενή από την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Σε κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος του Λύκειου Αλμυρού προχώρησαν χθες οι μαθητές του σχολείου, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη καθηγητή Μαθηματικών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αλλά και βιβλίων για το μάθημα της Τεχνολογίας Επικοινωνιών. Οι μαθητές δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη του σχολείου καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Στο μεταξύ, συνεχίστηκε και χθες, για δεύτερη ημέρα, η κατάληψη του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, με τους μαθητές να εκφράζουν με αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή τους προς τον καθηγητή του σχολείου που καταδικάστηκε από Δικαστήριο με αφορμή τον τραυματισμό μαθητή στη διάρκεια σχολικής εκδρομής πριν από χρόνια.

Σε κατάληψη και το Λύκειο Αλμυρού από χθες το πρωί, με τους μαθητές να έχουν ως βασικό αίτημά τους την κάλυψη της θέσης καθηγητή Μαθηματικών, η οποία παραμένει κενή από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την προαναφερόμενη κατάσταση και επισημαίνουν πως «από το Σεπτέμβριο μέχρι το τέλος Οκτωβρίου πήγαν στο σχολείο τέσσερις καθηγητές Μαθηματικών, αλλά κανείς δεν παρέμεινε, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου δεν υπάρχει εκπαιδευτικός για το μάθημα των Μαθηματικών».

Το προεδρείο των μαθητών είχε συναντηθεί πρόσφατα με το διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γ. Δοδοντσάκη, τον οποίο και ενημέρωσε για την έλλειψη του καθηγητή Μαθηματικών. Οι μαθητές υποστηρίζουν πως έλαβαν τη δέσμευση για επίλυση του προβλήματος από το ΠΥΣΔΕ, με τη λήψη απόφασης για υπερωριακή απασχόληση καθηγητών που υπηρετούν στο Λύκειο Αλμυρού, ωστόσο μέχρι και χθες τέτοια απόφαση δεν είχε ληφθεί.

Παράλληλα, οι μαθητές του Λυκείου Αλμυρού διαμαρτύρονται και για την έλλειψη βιβλίων στο μάθημα της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Την προηγούμενη εβδομάδα παρέλαβαν δέκα συνολικά βιβλία από το Λύκειο Σούρπης, τα οποία δεν επαρκούν, καθώς οι μαθητές είναι περισσότεροι από 40, με αποτέλεσμα το μάθημα να διδάσκεται με φωτοτυπίες.

Τέλος, ζητούν να γίνει συντήρηση του καυστήρα και να αναβαθμιστεί η αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών του σχολείου. Οι μαθητές του Λυκείου Αλμυρού δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη του σχολείου καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Κατάληψη για δεύτερη μέρα στο 1ο Γυμνάσιο

Στο μεταξύ, όπως προαναφέρθηκε, συνεχίστηκε και χθες για δεύτερη ημέρα η κατάληψη του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού, με τους μαθητές να εκφράζουν με αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή τους προς τον καθηγητή του σχολείου που καταδικάστηκε από δικαστήριο με αφορμή τον τραυματισμό μαθητή στη διάρκεια σχολικής εκδρομής στη Ζάκυνθο πριν από χρόνια.

Γιώργος Ξυνός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το