Τοπικά

Σε ιδιώτη η λειτουργία του ΧΥΤΑ Σκιάθου

Για τα επόμενα δυο χρόνια μετά την επικύρωση του διαγωνισμού
Για τα επόμενα δυο χρόνια μετά την επικύρωση του διαγωνισμού

Στην ανάθεση του έργου διαχείρισης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) σε ιδιώτη θα προχωρήσει για τα επόμενα δυο χρόνια η Δημοτική Αρχή Σκιάθου μετά την ολοκλήρωση του ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού και την επικύρωσή του στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 432.000 ευρώ. «Επιδιώκουμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία του ΧΥΤΑ και αυτός ο στόχος μόνο με ιδιώτη μπορεί να επιτευχθεί, καθώς εμείς ως Δήμος Σκιάθου δεν διαθέτουμε το απαιτούμενο ειδικευμένο προσωπικό» επισήμανε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Νίκ. Πλωμαρίτης.

Στην έγκριση των πρακτικών της δημοπρασίας του έργου «Λειτουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Δήμου Σκιάθου» προχώρησε χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Να αναφερθεί ότι στις 16 Μαΐου η Επιτροπή Διαγωνισμών, που όρισε η Οικονομική Επιτροπή συνήλθε προκειμένου να προβεί στην αποσφράγιση της οικονομικής προσφοράς των διαγωνιζόμενων, των οποίων η τεχνική προσφορά κρίθηκε παραδεκτή με τις προϋποθέσεις της μελέτης του διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού για το προαναφερόμενο έργο. Η οικονομική προσφορά της εταιρείας που προκρίθηκε στο διαγωνισμό είχε ως εξής: ΜΥΒΑ Α.Ε. 17.800,00€ (αξία χωρίς ΦΠΑ), 2.848,00 € ΦΠΑ, 20.648,00€ (αξία με ΦΠΑ).

Ο ανάδοχος εργολάβος πρόκειται να αναλάβει το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων με τη χρήση και των κατάλληλων μηχανημάτων, καθώς στο ΧΥΤΑ θα απασχολούνται από τον ιδιώτη χειριστές, χημικοί, μηχανικοί, οδηγοί και εργάτες γενικών καθηκόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα συνεργεία του ιδιώτη θα αναλάβουν τη διαχείριση της μονάδας και των απορριμμάτων αποκλειστικά και μόνο εντός του ΧΥΤA.

Η ανάληψη της διαχείρισης του ΧΥΤΑ Σκιάθου από τον ιδιώτη θα ξεκινήσει με την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και την υπογραφή της σύμβασης με το Δήμο Σκιάθου.

«Πρωταρχικός μας στόχος» επισημαίνει ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Νίκ. Πλωμαρίτης «είναι η καλύτερη δυνατή διαχείριση του ΧΥΤΑ. Σε αυτό, λοιπόν, το πλαίσιο αποφασίσαμε να προχωρήσουμε εκ νέου στην ανάθεση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ σε ιδιώτη, όπως άλλωστε ορίζεται σχετικά από την κείμενη νομοθεσία. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή Σκιάθου, δεν έχουμε τη δυνατότητα της πλήρους διαχείρισης της μονάδας, καθώς δεν διαθέτουμε το απαιτούμενο ειδικευμένο προσωπικό. Οι προσφορές που θα καταθέσουν οι ιδιώτες θα αξιολογηθούν βάσει πάντα των δικαιολογητικών, τα οποία υποβλήθηκαν και εξετάστηκαν χθες από την αρμόδια επιτροπή, η οποία έκρινε ότι πληρούν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το έργο θα εκτελείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς τα συνεργεία του ιδιώτη θα αποτελούνται από χειριστές μηχανημάτων, χημικούς, μηχανικούς, οδηγούς και εργάτες γενικών καθηκόντων, το κατάλληλο δηλαδή προσωπικό» καταλήγει ο δήμαρχος Σκιάθου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το