Photo Gallery, Αθλητισμός

Σε …θαύμα ελπίζει ο Πύρασος

 

Πέντε αγωνιστικές απέμειναν για να ολοκληρωθεί ο 4ος όμιλος της Δ’ Εθνικής κατηγορίας και οι μάχες για την άνοδο και την παραμονή συνεχίζονται. Ο Πύρασος εξακολουθεί να στοχεύει στη σωτηρία, αλλά είναι γεγονός ότι οι ελπίδες του μειώθηκαν δραματικά μετά την εντός έδρας ήττα από τον Αγρότη Λιανοκλαδίου. Φυσικά οι Αγχιαλίτες δεν έχουν άλλη επιλογή από το να παλέψουν σε όλα τα ματς, κάνοντας …ταμείο στο τέλος.  

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΓΙΟΥ

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται το πρωτάθλημα του 4ου ομίλου της Δ’ Εθνικής με τρεις ομάδες να διεκδικούν τον τίτλο και άλλες τέσσερις να παλεύουν για δύο θέσεις, προκειμένου να διατηρηθούν στην κατηγορία.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα για την άνοδο πηγαίνουν η πρωτοπόρος με 42 βαθμούς Ελασσόνα και οι Α.Ο. Καρδίτσας και Αμπελωνιακός που ακολουθούν με 39, ενώ δύσκολα μπορεί να ελπίζει η Αναγέννηση που έχει 33 πόντους, αλλά και ένα ματς λιγότερο. Στον αντίποδα, ήδη οι Γ.Σ. Αλμυρού (14 βαθμοί), Μουζάκι (12 β.), Ταυρωπός (10 β.) και Καμένα Βούρλα (9 β.) έχουν αποδεχτεί τον υποβιβασμό τους, ενώ όλα είναι ανοιχτά για τις άλλες δύο θέσεις, δηλαδή την 7η και την 8η που οδηγούν στα τοπικά πρωταθλήματα.

Θα εστιάσουμε στη μάχη για την παραμονή, μια σε αυτή εμπλέκεται και ο Πύρασος αν και είναι γεγονός ότι βρίσκεται στην δυσχερέστερη θέση σε σχέση με τον Αγρότη Λιανοκλαδίου, τον Πυργετό και το Βελούχι, δηλαδή τις άλλες ομάδες που στοχεύουν στην σωτηρία.

Οι Αγχιαλίτες έμπλεξαν σε μεγάλες περιπέτειες χάνοντας στο «σπίτι» τους από τον Αγρότη. Έτσι, εκεί που ήλπιζαν ότι θα μείωναν τη διαφορά από αυτόν στους δύο πόντους, αυτή «εκτοξεύτηκε» στους οκτώ. Μάλιστα ο Πύρασος δεν ευνοείται και από το πρόγραμμα, ενώ το μόνο θετικό γι’ αυτόν είναι ότι έχει δώσει ένα ματς λιγότερο. Και αυτό γιατί ακόμη εκκρεμεί στην ΕΠΟ η υπόθεση με τον αγώνα του α’ γύρου κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

Οι «κυανόλευκοι» ελπίζουν ότι το ματς θα οριστεί κανονικά και φυσικά θα πρέπει να το κερδίσουν για να πλησιάσουν την 6η προνομιούχο θέση. Βέβαια, δεν θα αρκεί μόνο αυτό. Ουσιαστικά μόνο ένα εύκολο παιχνίδι θα δώσει ο Πύρασος και είναι το εντός έδρας με την ουραγό ομάδα των Καμένων Βούρλων την 20η αγωνιστική. Από κει και πέρα, οι Αγχιαλίτες, έχουν να παίξουν το παιχνίδι του β’ γύρου με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα, ενώ την τελευταία αγωνιστική θα φιλοξενήσουν την Ελασσόνα, που ίσως να χρειάζεται βαθμούς για να πάρει τον τίτλο. Και βέβαια υπάρχουν τα εκτός έδρας παιχνίδια με τον Πυργετό και το Βελούχι που επιβάλλεται να είναι νικηφόρα.

Αντίθετα, οι άλλες ομάδες δεν έχουν μόνο περισσότερους πόντους, αλλά και σαφώς πιο εύκολο πρόγραμμα. Ο Αγρότης έχει σίγουρο το «τρίποντο» την ερχόμενη Κυριακή κόντρα στα Καμένα Βούρλα, ενώ ακόμη και αν χάσει τα τρία επόμενα παιχνίδια (με Βελούχι, Ελασσόνα, Αμπελωνιακό) θα παίξει στο φινάλε με τον αδύναμο Ταυρωπό.

Το Βελούχι θα υποδεχθεί τους ανταγωνιστές του, Αγρότη και Πύρασο και θα αντιμετωπίσει εκτός, τους υποβιβασμένους Γ.Σ. Αλμυρού και Καμένα Βούρλα, καθώς και την Αναγέννηση που την 20η ημέρα ίσως είναι εντελώς αδιάφορη βαθμολογικά. Όσο για τον Πυργετό, μπορεί ακόμη και έξι βαθμούς να πάρει στα εκτός έδρας παιχνίδια του με Ταυρωπό και Μουζάκι, ενώ στο γήπεδό του θα παίξει με τον Πύρασο, τα Καμένα Βούρλα και τον Α.Ο. Καρδίτσας.

Εν κατακλείδι, ο Πύρασος ελπίζει σε ένα …θαύμα, αλλά το βέβαιο είναι πως θα παλέψει ως το τέλος για να ανατρέψει τα δεδομένα. Αν τα καταφέρει, ασφαλώς και θα πρόκειται για τεράστια επιτυχία.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται οι βαθμοί των ομάδων που διεκδικούν την παραμονή, καθώς και το πρόγραμμά τους μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

        ΟΜΑΔΕΣ          18η αγ.         19η αγ.     20η αγ.        21η αγ.          22η αγ.

5. Αγρότης 25 β.      Καμ. Βούρλα Βελούχι*   Ελασσόνα    Αμπελωνιακός Ταυρωπός*

6. Βελούχι 23 β.       Γ.Σ.Α.*          Αγρότης    Αναγέννηση* Πύρασος        Καμ. Βούρλα*

7. Πυργετός 23 β.    Ταυρωπός*     Πύρασος   Μουζάκι*     Καμ. Βούρλα  ΑΟΚ

8. Πύρασος 17 β.     Αναγέννηση*   Πυργετός*  Καμ. Βούρλα  Βελούχι*     Ελασσόνα

Σημ.: Εκκρεμεί η απόφαση της ΕΠΟ για τον αγώνα του α’ γύρου Πύρασος-Αναγέννηση. Επίσης με αστερίσκο, σημειώνονται τα εκτός έδρας παιχνίδια.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το