Photo Gallery, Τοπικά

Σε εορταστικούς ρυθμούς η αγορά του Βόλου

Συνεργασία Εμπορικού Συλλόγου, Δ. Βόλου, Αστυνομίας για τη Μ. Εβδομάδα

 

 

 

Εορταστικό ωράριο θα ισχύει από αύριο Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο στην εμπορική αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, όπως ανακοινώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο. Το πασχαλινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων έχει ως εξής:

Μ. Δευτέρα-Πρωί: 8:30- 14:00, απόγευμα: 17:30 – 21:00.

Μ. Τρίτη-Πρωί: 8:30- 14:00, απόγευμα: 17:30 – 21:00.

Μ. Τετάρτη-Πρωί: 8:30- 14:00, απόγευμα: 17:30 – 21:00.

Μ. Πέμπτη-Πρωί: 8:30- 14:00, απόγευμα: 17:30 – 21:00.

Μ. Παρασκευή: 12:00 – 20:00.

Μ. Σάββατο-Πρωί: 8:30- 14:30, απόγευμα κλειστά.

Κυριακή Πάσχα: Αργία.

Δευτέρα Πάσχα: Αργία.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας «ενόψει των εορτών του Πάσχα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου με τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας κ. Τσαμπάζη και Δημοτικής Αστυνομίας κ. Πελεκάνο. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο νέος Διοικητής του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Αγ. Νικολάου.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αγορά μας προκειμένου για το διάστημα των εορτών να υπάρχει η καλύτερη δυνατή εικόνα για τους  καταναλωτές και επισκέπτες.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου συγκεκριμένα κατέθεσε τις παρακάτω προτάσεις για την λειτουργία της αγοράς:

Καθαριότητα : Το σημαντικό αυτό ζήτημα είναι υπόθεση όλων μας. Ειδικότερα την περίοδο αυτή επιβάλλεται μεγαλύτερη προσπάθεια τόσο από τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου όσο και από τους επιχειρηματίες και τους απλούς πολίτες, ώστε η εικόνα που θα παρουσιάσει η πόλη μας να είναι η καλύτερη δυνατή.

Αστυνόμευση αγοράς: Πρόσθετη μέριμνα για την πάταξη του παρεμπορίου και την απομάκρυνση των παράνομων μικροπωλητών τόσο στην κεντρική αγορά όσο και στο παραλιακό μέτωπο.

Επαιτεία: Σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ απομάκρυνση των επαιτών τόσο από την αγορά όσο και από τα φανάρια της πόλης. Θα πρέπει να γίνουν άμεσες και συντονισμένες ενέργειες πριν η επαιτεία γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από οργανωμένες ομάδες και επαγγελματίες του είδους.

Μέριμνα για εγκαταλελειμμένα κτίρια στο κέντρο: Επιβάλλεται η μέριμνα των εγκαταλελειμμένων κτιρίων, που βρίσκονται σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της αγοράς όχι μόνο για λόγους αισθητικής αλλά κυρίως για την ασφάλεια των πολιτών ( καθαριότητα, εξωραϊσμός κλπ).

Αναστολή λειτουργίας παρκόμετρων για την Μεγάλη Εβδομάδα: Όπως συνηθίζεται στις μεγάλες εορταστικές περιόδους Χριστουγέννων και Πάσχα, επιθυμούμε και φέτος να ανασταλεί η λειτουργία των δημοτικών παρκόμετρων για την διευκόλυνση των καταναλωτών και επισκεπτών της πόλης.

Σε άριστο κλίμα συνεργασίας συζητήθηκαν όλα τα παραπάνω και υπήρχε διαβεβαίωση ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την καλύτερη εικόνα και ασφάλεια της αγοράς και της πόλης.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της καθαριότητας. Πρέπει λοιπόν από όλους τους συναδέλφους εμπόρους να τηρηθούν οι παρακάτω κανόνες:

Πακετάρισμα και συσκευασία των χαρτοκιβωτίων, πριν αυτά εκτεθούν για αποκομιδή.

Εναπόθεση των σκουπιδιών στους κάδους μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Πλήρης χρήση και αξιοποίηση του εσωτερικού χώρου των κάδων, με συσκευασμένα σε σακούλες τα απορρίμματα.

Τα χαρτοκιβώτια πρέπει να διπλώνονται και να τοποθετούνται στους μπλε κάδους ανακύκλωσης.

Όχι σκουπίδια έξω από τους κάδους για κανένα λόγο.

Προσοχή ώστε οι κάδοι να είναι μόνιμα κλειστοί, για λόγους αισθητικής, υγείας, δυσοσμίας, κινδύνου φωτιάς».

 

Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου

Επίσης, η Ένωση Καταναλωτών Βόλου προσφέρει οδηγίες εν όψει των πασχαλινών αγορών. Μεταξύ άλλων τονίζονται τα ακόλουθα:

Βαφές αυγών. Αν οι βαφές του εμπορίου περάσουν στο εσωτερικό του αυγού, δεν το καταναλώνουμε. Χρησιμοποιούμε φυσικές βαφές από παντζάρια, κρεμμύδια, κόκκινο λάχανο, ή βιολογικές βαφές. Βγάζουμε τα αυγά από το ψυγείο 24 ώρες πριν το βάψιμο για να μην ραγίσουν.

Έτοιμα βαμμένα αυγά. Αποφεύγουμε να καταναλώνουμε έτοιμα βαμμένα αυγά διότι δεν είναι γνωστή ούτε τη ποιότητα τους ούτε η βαφή που χρησιμοποιήθηκε.

Σοκολατένια αυγά. Διαβάζουμε την ετικέτα αν πρόκειται για αληθινή σοκολάτα ή απομίμησή της καθώς και την ημερομηνία λήξης. Μη δίνετε σε παιδιά κάτω των 3 ετών σοκολατένια αυγά, που περιέχουν παιχνίδια σε μικρά κομμάτια.

Πασχαλινές λαμπάδες. Ιδιαίτερη προσοχή στις λαμπάδες που στολίζονται με παιχνίδια με μικρά κομμάτια που μπορούν να αποσπαστούν ή αντικείμενα που έχουν πρότυπα βίας. Στην Ανάσταση έχετε τα παιδιά σας υπό άμεση επιτήρηση, γιατί οι λαμπάδες τους είναι συνήθως διακοσμημένες από εύφλεκτα υλικά.

Παιχνίδια. Όλα τα παιχνίδια πρέπει να φέρουν το σήμα συμμόρφωσης «CE» τη διεύθυνση του κατασκευαστή ή του εισαγωγέα, τις ηλικίες για τις οποίες προορίζονται. Αποφεύγουμε, γενικά, τα παιχνίδια, που περιέχουν PVC ή φθαλικά. Δεν επηρεαζόμαστε από τις διαφημίσεις αλλά να επιλέγουμε παιχνίδια που προάγουν την ευρηματικότητα, την πρωτοβουλία και τις επιδεξιότητες του παιδιού.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το