Photo Gallery, Αθλητισμός

Σε εγρήγορση στον Ολυμπιακό Β.

Ο Γ. Βαζάκας

Πυρετωδώς προετοιμάζονται στον Ολυμπιακό Βόλου για την επιστροφή της ομάδας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η διοίκηση συνεχίζει της επαφές με φορείς του αθλήματος εν όψει της απόφασης της Football League σχετικά με την τοποθέτησή τους στη Β’ Εθνική. Παράλληλα, επιδιώκει τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού ρόστερ για τα δεδομένα της κατηγορίας. Στο Βόλο βρίσκονται ήδη πέντε αλλοδαποί παίκτες, ενώ το Σάββατο έρχεται και ο Γιώργος Βαζάκας, που θα είναι ο προπονητής της ομάδας.

Ρεπορτάζ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΓΙΟΣ

Υπομονή μέχρι της 17 Αυγούστου πρέπει να κάνουν όλοι στον Ολυμπιακό, αφού τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση της Football League που θα έχει ως μοναδικό θέμα την ένταξη των «ερυθρολεύκων» του Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή στη Β’ Εθνική, μετά τη σχετική πρόταση που κατέθεσε η ΕΠΟ.

Στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει δικαίωμα ψήφου θα έχουν οι 18 εκπρόσωποι της Β’ Εθνικής, δύο από τον βόρειο και αντίστοιχα δύο από τον νότιο όμιλο της Γ’ Εθνικής και ακόμη ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Σπύρος Καλογιάννης και ο αναπληρωτής πρόεδρος της Σούπερ Λιγκ (ως εκπρόσωπός της), ο κ. Γιώργος Μποροβήλος. Για να γίνει δεκτή η πρόταση της ΕΠΟ χρειάζεται απλή πλειοψηφία, αρκεί όμως να υπάρχει απαρτία. Αν τα μέλη που θα δώσουν το «παρών» είναι κάτω από 17 τότε η συνέλευση θα μεταφερθεί για τη Δευτέρα 20 Αυγούστου.

Στον Ολυμπιακό έχουν πάρει διαβεβαιώσεις από την Πολιτεία και άλλους φορείς ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και ότι θα τοποθετηθούν στη Β’ Εθνική. Ωστόσο, βρίσκονται σε εγρήγορση, διότι και στο παρελθόν έγιναν δέκτες υποσχέσεων που δεν τηρήθηκαν ποτέ. Αυτός είναι και ο λόγος που οι άνθρωποι της ΠΑΕ συνεχίζουν τις επαφές με παράγοντες του ποδοσφαίρου που επηρεάζουν καταστάσεις. Από την πλευρά του ο κόσμος ζητά δικαιολογημένα από τους πολιτικούς της περιοχής και ιδιαίτερα εκείνων που τα κόμματά τους είναι στην κυβέρνηση να επέμβουν και να μην αφεθεί τίποτα στην τύχη. Εξάλλου, οι φίλαθλοι γνωρίζουν καλά πως με πολιτική απόφαση διαλύθηκε πέρυσι την ομάδα τους και περιμένουν την ανασύστασή της με τον ίδιο τρόπο.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η ΕΠΟ με επίσημο έγγραφό της παραδέχεται ότι δεν ευθύνεται αυτή για την εξαφάνιση του Ολυμπιακού από τον ποδοσφαιρικό χάρτη, ρίχνοντας την ευθύνη στην κρατική Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Το έγγραφο αυτό εστάλη στην Ένωση της Football League και ανέφερε ότι: «Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα τιμωρήθηκαν πέρυσι όχι με απόφαση αθλητικού δικαιοδοτικού οργάνου, που είναι το μόνο αρμόδιο για να επιβάλλει ποινές αλλά με απόφαση της επιτροπής επαγγελματικού αθλητισμού». Μάλιστα στη συνέχεια η Ομοσπονδία, αφού τόνισε ότι οι δύο ομάδες πληρούν τις προϋποθέσεις να επιστρέψουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρότεινε να τοποθετηθούν στη Β’ Εθνική.

Τέλος, δεν αποκλείεται να εξεταστούν διαφορετικά οι υποθέσεις του Ολυμπιακού και της Καβάλας, με αυτή του Ηρακλή, μια και ο «Γηραιός» βρέθηκε πέρυσι στις μικρότερες κατηγορίες για διαφορετικούς λόγους.

Σχεδιάζεται το ρόστερ

Η  διοίκηση του Ολυμπιακού δεν μπορεί να περιμένει μέχρι τις 17 Αυγούστου για να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό ρόστερ και ήδη κάνει τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να συμφωνήσει με ποδοσφαιριστές ικανούς να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της Β’ Εθνικής.

Παράλληλα, το Σάββατο θα έλθει στον Βόλο ο Γιώργος Βαζάκας που έχει συμφωνήσει να αναλάβει το δύσκολο έργο της αγωνιστικής αναγέννησης του Ολυμπιακού. Θα έχει συνάντηση με τους διοικούντες, αλλά και με τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται ήδη στον Βόλο για λογαριασμό των «ερυθρολεύκων». Πρόκειται για τρεις Αργεντινούς (επιλογές του Τάκη Γιαννόπουλου) και έναν Βόσνιο που αγωνίζονται σε κέντρο και επίθεση, καθώς και τον τερματοφύλακα Μανουέλ Ρόκα.

Ο τελευταίος είναι γνώριμος στους φίλους του Ολυμπιακού, αφού την περίοδο 2010-11 αποτέλεσε το «μπακ απ» του Γιακούποβιτς κάτω από τα δοκάρια της ομάδας. Επίσης, πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόταση σε δύο ακόμη παίκτες που στο παρελθόν φόρεσαν την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο ένας είναι ο Αργεντινός μέσος Ματίας Κάσκιο και ο άλλος ο αμυντικός  Ευθύμης Γουσούλης. Ο μεν Κάσκιο πέρασε από Δόξα και Νίκη, ενώ ο Γουσούλης ήταν πέρυσι στον Εθνικό Αστέρα.  

Επίσης τις τελευταίες ημέρες και από τη στιγμή που οριστικοποιήθηκε το διαζύγιο με τη Νίκη, ο Ολυμπιακός έκανε κρούση στον Βαγγέλη Στουρνάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία. 

 

Αντιδράσεις από Λάρισα

Από τη Λάρισα έρχονται οι πρώτες αντιδράσεις στο να ενσωματωθούν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καβάλα και ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης. Όχι όμως από την ΠΑΕ ΑΕΛ, αλλά από την Ερασιτεχνική ΑΕΛ. Η τελευταία εξέδωσε ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρός της κ. Α. Γραβάνης και ο γενικός γραμματέας κ. Γ. Νάκας, στην οποία αναφέρονται τα εξής για το επίμαχο θέμα:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε τις φήμες για επικείμενη ενσωμάτωση τριών ή τεσσάρων ομάδων στη κατηγορία της Football League. Ως Αθλητική Ένωση Λάρισας – ΑΕΛ 1964, απορρίπτουμε το συντελούμενο ξεπούλημα του ποδοσφαίρου μας σε ενόχους στημένων αγώνων, σε θλιβερά κατάλοιπα των παλαιών χρόνων. Είμαστε υπέρ ενός καθαρού ποδοσφαίρου, το οποίο θα παίζεται μόνο μέσα στα γήπεδα και πουθενά αλλού».

Βέβαια οι παράγοντες της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ ξεχνούν για τους δικούς τους λόγους ότι ο Ολυμπιακός και η Καβάλα αθωώθηκαν για τα παιχνίδια που κατηγορήθηκαν ότι ήταν «στημένα» και ότι απλά θεωρήθηκε ότι είχαν αντικειμενική ευθύνη για πράξεις των πρώην προέδρων τους. Μάλλον όμως δεν ξέχασαν το «διπλό» της ομάδας του Βόλου μέσα στο AEL FC-Arena που ουσιαστικά καταδίκασε σε υποβιβασμό την ομάδα τους. 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το