Αθλητισμός

Σε εγρήγορση βρίσκονται στον Ολυμπιακό Β.

Σε εγρήγορση βρίσκονται όλοι στον Ολυμπιακό Βόλου σε μια περίοδο όπου η ομάδα κάνει μεγάλη προσπάθεια για να επιστρέψει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα και να αποκατασταθεί η εις βάρος της αδικία. Οι επαφές των διοικούντων και των νομικών εκπροσώπων της ΠΑΕ με διάφορους φορείς, αθλητικούς και πολιτικούς, συνεχίζονται, ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται διάφορα έγγραφα, απαραίτητα για την αδειοδότηση της ομάδας από την ΕΠΟ, εφόσον η ΠΑΕ δικαιωθεί και πάρει το «πράσινο φως» για να καταθέσει φάκελο, αλλά και για την χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Ρεπορτάζ: ΕΥΘΥΜΗΣ Δ. ΧΟΥΤΑΣ

Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εκφράζουν μεν την αισιοδοξία τους για αποκατάσταση της ομάδας και την επιστροφή στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, ωστόσο, αποφεύγουν να καλλιεργούν πρόωρες προσδοκίες, περιμένοντας να δουν πρώτα ποια στάση θα κρατήσει ΕΠΟ η ζήτημα του Ολυμπιακού και πως θα χειριστεί το όλο θέμα.

Μπορεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κ. Σοφοκλής Πιλάβιος, να υποστηρίζει πως εφόσον βρεθεί η νομικά αποδεκτή λύση στο ζήτημα του Ολυμπιακού Βόλου θα φέρει το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, ωστόσο, μέχρι να υπάρξει επίσημη απόφαση αποκατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου στο επαγγελματικό πρωτάθλημα, οι διοικούντες την ΠΑΕ δικαιολογημένα δεν βγαίνουν να κάνουν δηλώσεις, κρατώντας στάση αναμονής.

Οι περισσότερες κινήσεις γίνονται με μεγάλη μυστικότητα, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη, να τονίζει λακωνικά: «Το κλίμα φαίνεται πως έχει αλλάξει για τον Ολυμπιακό Βόλου. Υπάρχει διάλογος με την ΕΠΟ και αναζητούμε την λύση στο πρόβλημα. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, με σκοπό την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου στη Σούπερ Λιγκ».

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ καταθέτουν φακέλους στην ΕΠΟ για αδειοδότηση, η οποία θα αφορά την αγωνιστική περίοδο 2012-13. Στον Ολυμπιακό Βόλου συλλέγουν τα έγγραφα που απαιτούνται (αυτά που μπορούν να συλλέξουν σε πρώτη φάση, από τη στιγμή που δεν υφίσταται ποδοσφαιρικό τμήμα και ρόστερ παικτών), έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, στην περίπτωση που κληθεί η ΠΑΕ να καταθέσει φάκελο στην ΕΠΟ.

Στέλεχος της ΠΑΕ κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να κλείσει το θέμα του ισολογισμού (θα πρέπει να κατατεθεί και να δημοσιευτεί), για να μην υπάρξει πρόβλημα, αν και η ΕΠΟ δεν ζητεί κατάθεση ισολογισμού για την αδειοδότηση, αλλά έκθεση προϋπολογισμού για την περίοδο 2012-13, υπογεγραμμένη από ορκωτό λογιστή.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, εφόσον κληθεί από την ΕΠΟ να αγωνιστεί και πάλι στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, θα πρέπει να καταθέσει εκ νέου φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Κάποιες πληροφορίες έκαναν λόγο, πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ετοιμάζεται να καταθέσει φάκελο στην ΕΕΕ στις 24 Απριλίου, ημέρα εκδίκασης της προσφυγής της ΠΑΕ το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί και θα ήταν επιζήμιο για τις επιδιώξεις του Ολυμπιακού Βόλου. Κι αυτό, γιατί ως γνωστόν, δύο μέρες αργότερα, στις 26 Απριλίου, πρόκειται να συζητηθεί στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η αίτηση της βολιώτικης ΠΑΕ για ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία δεν επανεξέτασε τον φάκελο στις 15 Σεπτεμβρίου. Αν η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καταθέσει νωρίτερα φάκελο στην ουσία καταργεί τη δίκη.

Συνεδριάζει σήμερα

το Δ.Σ. της ΕΠΟ

Συνεδριάζει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ και μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και η επικύρωση ή όχι της απόφασης του Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ για τροποποίηση του καταστατικού, που αναφέρεται στην χορήγηση πιστοποιητικού από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Θυμίζουμε πως στις 21 Φεβρουαρίου η γενική συνέλευση της Λίγκας αποφάσισε ομόφωνα να  τροποποιήσει το άρθρο 5 παράγραφος 5 του καταστατικού (μετά από έγγραφη εντολή της ΕΠΟ) ως εξής: «Οι προϋποθέσεις κτήσης και διατήρησης της ιδιότητας μέλους του συνεταιρισμού είναι αυτές που καθορίζονται στο παρόν καταστατικό, καθώς και στο καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ». Με άλλα λόγια, η Σούπερ Λιγκ καταργεί την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και μόνο η ΕΠΟ είναι αρμόδια για τις αδειοδοτήσεις των ομάδων.

Θα είναι σημαντικό βήμα για την επιστροφή του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ να επικυρωθεί από την ΕΠΟ η παραπάνω τροποποίηση του καταστατικού της Λίγκας.

Επίσης, παραμένει άγνωστο αν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Σοφοκλής Πιλάβιος, φέρει στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας – έστω και άτυπα – το θέμα του Ολυμπιακού Βόλου, προκειμένου να δούμε και ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των υπόλοιπων μελών του διοικητικού συμβουλίου.

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το