Photo Gallery, Τοπικά

Σε δημοτικά κτίρια 15 Νηπιαγωγεία

Στην αξιοποίησή τους αναζητείται λύση στο χρόνιο πρόβλημα στέγασης
Στην αξιοποίησή τους αναζητείται λύση στο χρόνιο πρόβλημα στέγασης

Το ζήτημα της στεγαστικής υποδομής περίπου δεκαπέντε νηπιαγωγείων του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου τέθηκε στο επίκεντρο σε συνάντηση που είχε ο διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιάννης Παπαϊωάννου με την πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής κ. Σούλα Μπαρτζιώκα.

Η λύση που εξετάζεται είναι η αξιοποίηση δημοτικών κτιρίων, τα οποία θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν τα Νηπιαγωγεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Και είναι μια επιλογή που δίνει γρήγορα λύση, ενώ δεν θα χρειαστεί η πολύχρονη αναμονή ανέγερσης νέων κτιρίων σε μια εποχή άλλωστε που δεν υπάρχουν και οι απαιτούμενοι πόροι.

Στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου υπάρχουν γύρω στα 15 Νηπιαγωγεία που είτε είναι συστεγαζόμενα, είτε είναι μισθωμένα, αλλά σε κτιριακές συνθήκες που δεν είναι ικανοποιητικές για τη φοίτηση των παιδιών. Τα προβλήματα είναι γνωστά και ουσιαστικά καμία λύση δεν έχει δοθεί εδώ και χρόνια, αφού το πρόβλημα καλύπτεται πίσω από την εύρεση ενός παλιού σπιτιού.

Σε συνθήκες μάλιστα κρίσης τα περιθώρια κάλυψης των αναγκών είναι πολύ περιορισμένα και οι λύσεις θα πρέπει να αναζητηθούν με άλλους τρόπους.

Ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε πως «πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Μπαρτζιώκα και άλλους δύο εκπρόσωπους του Δήμου σχετικά με το ζήτημα της αντιμετώπισης του στεγαστικού ζητήματος στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η κατεύθυνση που επιλέγεται είναι η αξιοποίηση κτιρίων που ανήκουν στο Δήμο και τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη στέγαση των σχολείων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν γύρω στα δεκαπέντε Νηπιαγωγεία τα οποία είτε είναι συστεγαζόμενα είτε μισθωμένα και τα οποία χρειάζονται νέα στέγη. Στη συνάντηση τέθηκαν κάποιες γενικές κατευθύνσεις και θα ακολουθήσουν και άλλες, όπου θα εξειδικεύσουμε με τα κτίρια».

Πάντως η αξιοποίηση των δημοτικών κτιρίων για τη στέγαση των Νηπιαγωγείων αλλάζει τα δεδομένα, καθώς ενδέχεται να μπουν νέα διοικητικά όρια στα σχολεία αλλά και στην κατανομή των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά.

Πάντως οι εκτιμήσεις των αρμοδίων είναι πως το σχέδιο με τα δημοτικά κτίρια μπορεί να έχει ένα μακροπρόθεσμο χαρακτήρα και αυτή την περίοδο τίθενται οι βάσεις.

Στο μεταξύ, εστάλη στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η εγκύκλιος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που αναφέρεται στη διανομή φρούτων και φρουτοσαλάτων στους μαθητές.

Τα σχολεία πλέον καλούνται να δηλώσουν ποια φρούτα επιθυμούν να προμηθευτούν.

Συστάσεις προς τους εκπαιδευτικούς, ότι είναι καλό για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων φροντίδας μαθητών που υποσιτίζονται να αναφέρονται τα κρούσματα στις προϊστάμενες υπηρεσίες και να συνυπολογίζεται ότι, για την προστασία δεδομένων ανήλικων παιδιών, κάθε κίνηση πρέπει να γίνεται με τη σχετική διακριτικότητα, απηύθυνε η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα, με αφορμή δημοσίευση επιστολής εκπαιδευτικού στα ΜΜΕ για υποσιτισμό μαθητή σε χωριό των Τρικάλων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το