Τοπικά

Σε δίκη 29 καταστηματάρχες για αυθαίρετες κατασκευές

Για τις 2 Δεκεμβρίου 2013 αναβλήθηκε η δίκη 29 καταστηματαρχών εστίασης της παραλίας του Βόλου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για αδικήματα που αφορούν σε μεταβολή αιγιαλού από κοινού και κατά μόνας, καθώς και αυθαίρετες κατασκευές.

Η δίκη είχε προσδιοριστεί να γίνει χθες στο Τριμελές, ήταν πρωτοείσακτη και τελευταία στο πινάκιο της χθεσινής συνεδρίασης του δικαστηρίου, όπου συνολικά είχαν προσδιοριστεί να εκδικαστούν 54 υποθέσεις.

Η βεβαίωση παραβάσεων καταστηματαρχών της παραλίας του Βόλου άρχισε από το 2008. Μετά από ελέγχους της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου και της Πολεοδομίας του Βόλου εντοπίστηκαν και βεβαιώθηκαν πολλές παραβάσεις, κυρίως αυθαίρετες κατασκευές. Ακολουθήθηκε η δικαστική διαδικασία που οδήγησε στην παραπομπή 29 καταστηματαρχών, 23 συνολικά καταστημάτων, στο εδώλιο. Παράλληλα βεβαιώθηκαν και υψηλά χρηματικά πρόστιμα. Πρόστιμα που κυμαίνονται από 3.000 έως 100.000 ευρώ. Κάποια από αυτά διαγράφηκαν αφού έγιναν ενστάσεις και συμμόρφωση των καταστηματαρχών, για τα άλλα έγιναν προσφυγές για ανακοπή.

Οι 29 κατηγορούμενοι καταστηματάρχες εμφανίστηκαν χθες στο δικαστήριο, άκουσαν την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, ενώ όπως σημείωσε ο συνήγορός τους κ. Χρ. Γούσιος, για ανάλογα αδικήματα υπάρχουν αθωωτικές αποφάσεις των δικαστηρίων. Όπως σημείωσε το δικαστήριο, αθώωσε καταστηματάρχες για αυθαίρετες κατασκευές, κρίνοντας ότι δεν έχουν δόλο και ότι εναρμονίζονται με την κανονιστική απόφαση του Δήμου Βόλου.

Είναι η πρώτη φορά που εισάγεται πως εκδίκαση ενώπιον ποινικού δικαστηρίου υπόθεση αυθαίρετων κατασκευών σε καταστήματα αναψυχής και εστίασης της παραλίας του Βόλου, ομαδικά, με τόσο μεγάλο αριθμό κατηγορουμένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει ανακοινώσει εκτεταμένους και συνεχείς ελέγχους στο Βόλο για αυθαίρετες κατασκευές και παράνομες καταλήψεις κοινοχρήστων χώρων. Οι έλεγχοι αφορούν νάιλον, τέντες, ξύλινες κατασκευές καταστημάτων αναψυχής, αλλά και κατάληψη πεζοδρομίων από τραπεζοκαθίσματα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το