Photo Gallery, Τοπικά

Σε ασφυξία οφείλεται ο θάνατος του 41χρονου τεχνίτη

Σε ασφυξία αποδίδει, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η Ιατροδικαστική το θάνατο του άτυχου Γιώργου Σαρσέντου, σε κλειστή δεξαμενή στο εργοστάσιο της 3Ε προχθές τη νύχτα. Το επόμενο διάστημα αναμένεται και το αποτέλεσμα των εργαστηριακών εξετάσεων που θα δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις στις ακριβείς συνθήκες του τραγικού θανάτου του άτυχου εργάτη.

Ο αναπάντεχος θάνατός του βύθισε στο πένθος την οικογένειά του και ξάφνιασε τους συναδέλφους, οι οποίοι παρά τις προσπάθειές τους δεν κατάφεραν να τον σώσουν. Χθες στο εργοστάσιο μετέβη κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας, καθώς και αστυνομικοί για έρευνα, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία και να συνταχθεί πόρισμα των συνθηκών του εργατικού δυστυχήματος.

Ο Γιώργος Σαρσέντος, 41 ετών, εργαζόταν ως τεχνίτης ηλεκτροσυγκόλλησης εδώ και εννέα χρόνια, ενώ ήταν μέλος και της διοίκησης του σωματείου. Ιδιαίτερα αγαπητός, δραστήριος και εργατικός. «Διαμάντι παιδί» τον χαρακτηρίζουν οι συνάδελφοί του, οι οποίοι χθες μετέβησαν μεν στο εργοστάσιο, αλλά δεν εργάστηκαν σε ένδειξη πένθους στη μνήμη του. Όπως ανέφεραν μέλη της διοίκησης του σωματείου, προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη. Όπως επισημαίνουν ο άτυχος Γιώργος Σαρσέντος κατέβηκε με σκάλα στη μεταλλική δεξαμενή, που χρησιμοποιείται για χυμό, αλλά τώρα είναι άδεια – για εργασία ηλεκτροσυγκόλλησης. Η δεξαμενή είναι μεγάλη, διαστάσεων 3,5 μέτρων ύψους και 2,5 πλάτους, με ανθρωποθυρίδα. Κατέβηκε από την ανθρωποθυρίδα και προσπάθησε να δουλέψει εντός της δεξαμενής. Ξαφνικά τον είδαν να χάνει τις αισθήσεις του και να πέφτει αναίσθητος στον πάτο της δεξαμενής. Αρχικά προσπάθησαν να εισέλθουν για να τον ανασύρουν από τον πάτο, αλλά αμέσως κατάλαβαν ότι αυτό είναι αδύνατο και αμέσως ειδοποίησαν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στην Υπηρεσία σήμανε συναγερμός και μέσα σε λίγα λεπτά αναχώρησαν για τη Β’ ΒΙΠΕ δύο οχήματα με 10 άντρες. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Νικ. Μιχαλάκης. Η προσπάθεια ανάσυρσής του από τον πάτο της δεξαμενής διήρκησε μιάμιση περίπου ώρα.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη επιχείρηση» σημείωσε ο κ. Μιχαλάκης επισημαίνοντας ότι μέσα από την ανθρωποθυρίδα δεν ήταν δυνατή η είσοδος πυροσβεστών και έτσι ανοίχθηκε τρύπα από το πλαϊνό μέρος της δεξαμενής με ειδικά κοπτικά μηχανήματα. Από εκεί εισήλθαν στη δεξαμενή οι πυροσβέστες και ανέσυραν, δυστυχώς, νεκρό τον άτυχο τεχνίτη.

Διασώστες του ΕΚΑΒ τον παρέλαβαν με ασθενοφόρο. Από την πρώτη στιγμή διαπίστωσαν πως ο άντρας ήταν νεκρός. Η σορός του μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο και νωρίς χθες το πρωί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης για τη διενέργεια νεκροψίας.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Από τα πρώτα στοιχεία που συγκεντρώνει και η Αστυνομία, φέρεται να οδηγείται στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως ο θάνατος να αποδίδεται σε αναθυμιάσεις.

Ο Γιώργος Σαρσέντος ήταν πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών, ηλικίας 3 και 7 ετών.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι από τον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία.

 

Τ. Κ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το