Πολιτική

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Μπαράζ κινητοποιήσεων με αφορμή τα σκληρά και επώδυνα μέτρα

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη (σήμερα) και την Πέμπτη (αύριο), από διάφορους επαγγελματικούς τομείς και ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη κατέρχονται σε πανελλαδική απεργία συμβολαιογράφοι, νοσοκομειακοί γιατροί, φαρμακοποιοί και δικαστικοί επιμελητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα κυβερνητικά μέτρα, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών.

Οι δικηγόροι, από την πλευρά τους, κήρυξαν τριήμερη πανελλαδική αποχή από την Τετάρτη έως την Παρασκευή.

Την Πέμπτη – ανήμερα της Συνόδου Κορυφής – ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προχωρούν σε νέα 24ωρη πανεργατική απεργία, με σύνθημα “Όλοι μαζί, μπορούμε”. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.

Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας στις 5 το πρωί ως τις 9 θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ την Πέμπτη.

Την ίδια ημέρα θα μείνουν ακινητοποιημένα τα ταξί από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Πέμπτη, καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, με έναρξη τη 00:01 ώρα μετά τα μεσάνυχτα και λήξη στις 24.00 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Λόγω της πανεργατικής απεργίας αναμένεται να προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία δημοσίων υπηρεσιών, σχολείων, νοσοκομείων, ασφαλιστικών ταμείων, ΔΕΚΟ, στα αεροδρόμια (οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προσανατολίζονται σε στάση εργασίας από 10 π.μ. έως 1 μ.μ.), καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Με απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, κλειστά θα είναι επίσης τα εμπορικά καταστήματα.

Επίσης, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) συμμετέχει στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, καλώντας όλους τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους) να κλείσουν τις επιχειρήσεις και καταστήματά τους.

Κλειστά θα είναι και τα περίπτερα, καθώς η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που διοργανώνονται την Πέμπτη.

Η Ομοσπονδία πρόκειται να συμπορευθεί με την ΓΣΕΒΕΕ και να συμμετάσχει με τα μέλη της στις κινητοποιήσεις. Η συγκέντρωση στην Αθήνα, θα λάβει χώρα στην πλατεία Κοραή (στάση Μετρό) στις 12.00 μ.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της Αθήνας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το