Τοπικά

Σε απεργία την Τετάρτη οι εργαζόμενοι της ΑΓΕΤ

ΑΓΕΤ

Οξύνεται η διαμάχη μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης της ΑΓΕΤ, μετά την απόφαση της δεύτερης να μην δεχθεί την ανάκληση των δύο απολύσεων εργαζομένων, που αρνήθηκαν να ενταχθούν στο καθεστώς της οικειοθελούς αποχώρησης. Έτσι για μεθαύριο Τετάρτη οι  αργαζόμενοι προχωρούν σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. με αιτήματα:

α) Προστασία όλων των θέσεων εργασίας και των εργαζομένων στην εταιρία ΑΓΕΤ Ηρακλής από πράξεις πίεσης και εκφοβισμού.

β) Προστασία των όρων αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στην εταιρία ΑΓΕΤ Ηρακλής.

γ) Ανάκληση των παράνομων απολύσεων των δύο συναδέλφων που έγιναν με το πρόσχημα της οικιοθελούς αποχώρησης.

Σε ανακοίνωση του Σωματείου προς τους εργαζόμενους επισημαίνεται ότι τα διευθυντικά στελέχη του εργοστασίου «αντί να σχεδιάζουν το παρόν και το μέλλον του εργοστασίου άβουλοι «εκτελούν» πιστά τις εντολές των αφεντικών τους. Άξιος ο μισθός τους και τα μπόνους. Συνεχίζουν χωρίς «φύλλο συκής» πλέον ξεδιάντροπα το καταστροφικό έργο τους».

Σύμφωνα με το Σωματείο εργαζομένων, η αρνητική απάντηση στο αίτημα των εργαζομένων αποδεικνύει ότι δεν τους ενδιαφέρει η εργασιακή ειρήνη, η συνέχιση της λειτουργίας της εταιρίας και δεν πιστεύουν στις αξίες που διακηρύττουν.

«Πλέον είναι μονόδρομος, θα αντιμετωπίσουν την οργή ,την αγανάκτηση και την δυσπιστία των εργαζόμενων. Απαντάμε συντονισμένα με ομόφωνες αποφάσεις όλα τα σωματεία του ομίλου. Κανείς μόνος τους όλοι μαζί μπορούμε να σταθούμε εμπόδιο στα καταστροφικά σχέδιά τους. Η εξουσιοδότηση προς το σωματείο μας αποτελεί όπλο αντίστασης και ανατροπής του κατήφορου που οδηγούν την εταιρία», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην ΑΓΕΤ.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το