Photo Gallery, Τοπικά

Σε απεργία διαρκείας τα πρακτορεία ΟΠΑΠ από Δευτέρα

Σε απεργία διαρκείας θα βρίσκονται από την προσεχή Δευτέρα οι πράκτορες του ΟΠΑΠ και στη Μαγνησία, αντιδρώντας στην εφαρμογή του φόρου των κερδών από το πρώτο ευρώ που ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2013

Σε απεργία διαρκείας θα βρίσκονται από την προσεχή Δευτέρα οι πράκτορες του ΟΠΑΠ και στη Μαγνησία, αντιδρώντας στην εφαρμογή του φόρου των κερδών από το πρώτο ευρώ που ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου 2013.

O πρόεδρος του Συλλόγου Πρακτόρων ΟΠΑΠ Μαγνησίας, κ. Σωκράτης Βαρακλιώτης, ανέφερε πως «είναι πέραν κάθε λογικής να φορολογούνται τα μικροποσά, τα οποία οι παίκτες – ούτως ή άλλως – θα ξανάπαιζαν. Ουσιαστικά, φορολογείται η χασούρα των παικτών, καθώς δεν εξετάζεται πόσα συνολικά δελτία έπαιξε ο καθένας, από τα οποία μπορεί να κέρδισε κάποιο μικροποσό» δήλωσε ο κ. Βαρακλιώτης προσθέτοντας ότι αντίθετα, στα κέρδη πάνω από 1.000 ευρώ, η φορολογία μειώθηκε από 15% σε 10%.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ), αναφέρει σχετικά και τα εξής: «Οι πελάτες της ΟΠΑΠ ΑΕ ήδη καταπονημένοι από την υπέρμετρη φορολόγηση σε σχέση με τους αντίστοιχους των αφορολόγητων παράνομων εταιριών τζόγου, βλέπουν ξαφνικά τα πετσοκομμένα τους κέρδη να λιγοστεύουν, ακόμη περισσότερο, με το φόρο του 10% που επιβλήθηκε μόνο σε αυτούς, μιας και οι άλλοι είναι αόρατοι με την προστασία της πολιτείας.

Εκεί που όλοι περίμεναν το κράτος να βάλει όρους διεξαγωγής των παιχνιδιών και να τακτοποιήσει την αγορά με σαφή καθορισμό δικαιωμάτων και αδειών, ξαφνικά αποφασίζει να μεγαλώσει την ψαλίδα του νόμιμου με το παράνομο, επιβάλλοντας φόρο στα κέρδη των παικτών της ΟΠΑΠ ΑΕ κατ’ αποκλειστικότητα.

Το κράτος που ήδη πρόλαβε, υπό το φόβο της ΕΕ, να αναστείλει την εφαρμογή τού φόρου για τις ιντερνετικές εταιρίες που συνεχίζουν ανενόχλητες την αποφυγή τους και μάλιστα για δραστηριότητες που έχουν δοθεί με αποκλειστικότητα στην ΟΠΑΠ ΑΕ, η οποία και κατέβαλε τεράστιο τίμημα για αυτή και το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό -που όπως φαίνεται- προσδοκούν να εισπράξουν από την πώληση ολόκληρης της εταιρίας!

Η στάση της κυβέρνησης είναι αναμενόμενη, αν κρίνουμε από την άγνοια που επιδεικνύουν τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην αρπαγή φορολογικών εσόδων και δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι διαφορετικό από εκείνους.

Εξαντλήσαμε ήδη κάθε προσπάθεια ενημέρωσης και προειδοποίησης όλων των αρμοδίων για τις ανεπανόρθωτα καταστροφικές συνέπειες της φορολόγησης των κερδών από το πρώτο ευρώ.

Τα στοιχεία που επισήμως παραθέσαμε αποδείκνυαν έγκυρα και αναμφισβήτητα τις ολέθριες επιπτώσεις που θα υφίστανται όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια μας και που αυτό συνεπάγεται την πλήρη και ραγδαία απαξίωση της ΟΠΑΠ, όσο και των πρακτορείων μας.

Παρά ταύτα, είμαστε στη δυσχερή θέση να παραδεχτούμε ότι όλα τα παραπάνω, όχι μόνο δεν αποθάρρυναν τους αρμόδιους, αλλά αποτελούν το μοναδικό τους σκοπό. Ο σκοπός αυτός είναι η απαξίωση της μετοχής για την κάνουν δώρο στον αυριανό αγοραστή.

Εκείνο όμως που προκαλεί αγανάκτηση είναι η απουσία της διοίκησης της ΟΠΑΠ ΑΕ από την προάσπιση των συμφερόντων της εταιρίας, δικαιώνοντας όλους αυτούς που πιστεύουν ότι κανείς τους δεν πονά την εταιρία, την οποία και βλέπουν ως πηγή προσωπικού εισοδήματος, πλουτισμού και εμπλουτισμού των βιογραφικών τους.

Η διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ παραδόθηκε στα συμφέροντα, εγκαταλείποντας εμάς, τους συνεργάτες της.

Είμαστε ηθικά υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε και την εταιρία.

Απεδείχθη περίτρανα και κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής των σχεδίων τους, η δεδομένη δυσαρέσκεια του κοινού, που λογικά αρνείται την πρωτοφανή και εξόφθαλμη κλοπή της ελπίδας του. Τα σχέδια κάποιων έχουν μπει σε εφαρμογή.

Η πρόθεση των παρασιτικών για τον τόπο δυνάμεων της διαφθοράς είναι πλέον ξεκάθαρη. Θεωρούν ότι το μαζικό κλείσιμο των πρακτορείων μας θα επιφέρει σε αυτούς τον πολυπόθητο χώρο επέκτασης των δραστηριοτήτων τους.

Θα αφήσουμε τους επίδοξους νεκροθάφτες του επαγγέλματός μας να ικανοποιήσουν τα σχέδιά τους; Θα μείνουμε απαθείς στη συνωμοτική διαδικασία που αποσκοπεί στον αφανισμό μας; Τη Δευτέρα κλείνουμε τα πρακτορεία μας με απεργία διαρκείας μέχρι τη δικαίωσή μας. Και θα δικαιωθούμε!».

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το