Τοπικά

Σε απεργία από σήμερα οι γιατροί ΕΟΠΥΥ Μαγνησίας

EOPYY

Σε απεργιακή κινητοποίηση βρίσκονται από σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ και στη Μαγνησία, στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για τις 25, 26 & 27 Νοεμβρίου, δηλαδή από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη

Ο γραμματέας του Συλλόγου κ. Γ. Μπακούλας ανέφερε πως το ΔΣ θα συνεδριάσει μετά την προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα συνάντηση της διοίκησης της Ομοσπονδίας με τον υπουργό Υγείας και θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Στο Σύλλογο ΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ Μαγνησίας συμμετέχουν 94 μέλη (74 γιατροί του πρώην ΙΚΑ και γιατροί με σύμβαση έργου), ενώ πρόσφατα με τροποποίηση του καταστατικού, δόθηκε η δυνατότητα ένταξης στο Σύλλογο και των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι ανέρχονται στη Μαγνησία περίπου στους 150.

«Τα ψέματα και οι μάταιες ελπίδες ότι κάπως ο καθένας «θα τη βολέψει», τελείωσαν, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου. «Ο ΕΟΠΥΥ τελείωσε αφού από την αρχή υποχρημαδοτήθηκε και αφέθηκε σκόπιμα να λεηλατηθεί και εν τέλει να καταρρεύσει. Θα μεταλλαχθεί σε Π.Φ.Υ. για να μην υπάρχει ως οργανισμός και θα απολύσει πλέον τους γιατρούς με οποιαδήποτε σχέση εργασίας υπηρετούν, αφού θα μετατραπεί σε αποκλειστικό αγοραστή υγείας. Οι γιατροί θα υποχρεωθούν σε εξευτελιστικές συμβάσεις με απεριόριστο αριθμό ασθενών και αμοιβή τύπου ΤΕΒΕ (προς το χειρότερο). Ο σχεδιασμός είναι να γίνει σταδιακή απόλυση ανά ειδικότητες για να αποφευχθεί η κοινωνική αναταραχή, αλλά στο τέλος όλοι θα απολυθούν. Οι συμβάσεις των ελεύθερων επαγγελματιών ΕΟΠΥΥτων ή θα λήξουν αυτοδικαίως ή θα καταργηθούν με τη λήξη του ΕΟΠΥΥ. Η οικονομική καταστροφή των εργαστηριακών γιατρών είναι σε όλους ήδη ξεκάθαρη. Οι επικείμενες αλλαγές των εργασιακών σχέσεων των ΕΣΥτων είναι προ των πυλών. Οι υποσχέσεις περί διάσωσης μερικών ειδικοτήτων στις δομές του ΙΚΑ ή «διαθεσιμότητα» ή ένταξη στο ΕΣΥ με αξιολόγηση κ.λπ. δεν είναι παρά παραπλανητικές υποσχέσεις για καλλιέργεια φρούδων ελπίδων βολέματος, ώστε να αποτρέψουν τις αντιδράσεις.

Ο τελικός σκοπός της επιτροπείας του Δ.Ν.Τ. είναι να αποποιηθούν τα φαλιρισμένα ασφαλιστικά ταμεία που τσουβαλιάστηκαν στον ΕΟΠΥΥ, ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ και τελικώς το Δημόσιο, το κόστος παροχής υγείας μεταθέτοντάς το στην τσέπη των πολιτών. Πρέπει λοιπόν την ύστατη αυτή στιγμή όλοι οι γιατροί και υγειονομικοί υπάλληλοι από οποιαδήποτε θέση βρίσκονται να συστρατευθούν, να συμπαρασταθούν και αντιδράσουν περιφρουρώντας και τα συμφέροντά τους, αλλά και την υγεία των δέκα εκατομμυρίων ασφαλισμένων και ανασφάλιστων ασθενών.

Σας καλούμε όλους λοιπόν να συμμετάσχετε στις προσεχείς απεργίες περιφρουρώντας τες ταυτόχρονα από αυτούς τους συναδέλφους που ούτε ακόμη και τώρα θέλουν να καταλάβουν».

 

Αλληλεγγύη

από την ΑΔΕΔΥ

Μαγνησίας

«Αγανάκτηση» εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Νομού Μαγνησίας, αναφορικά με τις απολύσεις και διαθεσιμότητες που απειλούν τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ.

Μέσω της ανακοίνωσής του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ζητεί από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, «να μη μείνει στην ιστορία ως υπουργός Υγείας των απολύσεων στον ευαίσθητο και ήδη προβληματικό χώρο της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, να αρχίσει ειλικρινή διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς και πρωτίστως, τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ, για να μείνει ως υπουργός Υγείας, που πράγματι προσπάθησε να δώσει λύση και προοπτική στην πολύπαθη πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη όλων των ασφαλισμένων της χώρας».

Παράλληλα, εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον αγώνα όλων των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ, καλώντας παράλληλα όλους τους εργαζόμενους- ασφαλισμένους της χώρας, να είναι αλληλέγγυοι στον αγώνα αυτόν, διότι «η υπόθεση της υγείας είναι υπόθεση όλων».

Στον αγώνα των γιατρών και των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ συμπαραστέκεται και ο Σύλλογος Εργαζομένων, Διοικητικών Υπαλλήλων του ΙΚΑ Μαγνησίας.

 

Έρχονται κινητοποιήσεις

Προβλήματα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, εξαιτίας της έλλειψης σε ιατρικό προσωπικό, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Νίκος Χαυτούρας, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου. Για παράδειγμα, έχουμε μόλις δύο γιατρούς στο μικροβιολογικό, από έξι που είχαμε στο παρελθόν. «Συνεχώς φεύγουν γιατροί. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις. Δεν μπορεί άλλο να μαραζώνει το Νοσοκομείο» τόνισε.

Στο μεταξύ, έχει ήδη προγραμματιστεί κινητοποίηση των γιατρών, όχι μόνο του Νοσοκομείου, αλλά και άλλων φορέων, για τις 29 Νοεμβρίου, έξω από το «Αχιλλοπούλειο».

«Θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο. Θα συστρατευτούμε μαζί με άλλους φορείς της πόλης, ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου Βόλου.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το